Aalto-yliopistosta valmistuneet työelämässä
Aalto-yliopiston ura- ja rekrytointipalvelut seuraa alumniensa sijoittumista työelämään ja heidän urakehitystään.
Kemian tekniikan korkeakoulun opetus ja tutkimus keskittyy metsäteollisuuden teknologioihin, kemiantekniikkaan, teolliseen bioteknologiaan, materiaalitieteeseen ja nanoteknologiaan, metallien ja mineraalien jalostukseen sekä energiateknologiaan. Kemian tekniikasta valmistuneet ymmärtävät, mitä pitää tehdä puhtaan ympäristön ja kestävän kehityksen turvaamiseksi, ja tietävät, miten se tehdään. He kehittävät muovia korvaavia ratkaisuja, kestävää akkuteknologiaa ja raaka-aineiden kierrätystä, muun muassa. Kemian tekniikan innovaatioiden vaikutukset voivat olla massiivisia globaalissakin mittakaavassa. Tutustu kemian tekniikan korkeakoulun tarjoamiin opiskelumahdollisuuksiin korkeakoulun sivuilla.
Uraseurantakysely toteutetaan osana valtakunnallista akateemisten uraseurantaa, jota koordinoi yliopistojen työelämä- ja urapalveluiden verkosto Aarresaari. Aarresaareen kuuluu 13 suomalaista yliopistoa. Kyselyt toteutetaan yhtenäisellä kyselyllä ja samanaikaisesti viisi vuotta sitten valmistuneille. Tällä sivulla esitetyt tulokset perustuvat vuonna 2023 toteutetusta vuonna 2018 valmistuneille kohdistetusta kyselystä saatuun dataan.
Uraseurantojen valtakunnalliset tulokset ovat julkisesti saatavilla Opetus- ja kulttuuriministeriön Vipunen-tietopalvelussa PowerBI-raporttina. Vipusesta löytyy myös muuta tietoa tutkinnon suorittaneiden työllistymisestä. Aalto-yliopistosta valmistuneiden työuria tutkii myös Tekniikan akateemiset TEK, jonka toteuttamaan vastavalmistuneiden kyselyyn opinnoista ja työelämästä voit tutustua TEKin sivuilla.
Kemian tekniikan korkeakoulusta valmistuneet arvostavat itse ja kokevat myös työnantajien arvostavan tutkintoaan. Vastaajista 87 % oli tyytyväisiä tutkintoonsa suhteessa omaan uraansa, 94 % koki työnantajien arvostavan vastaajan ja 89 % suosittelisi kemian tekniikan tutkintoa toisille.
Kemian tekniikan korkeakoulusta vuonna 2018 valmistuneiden työmarkkinatilanne on uraseurantakyselyn tulosten perusteella erittäin hyvä. Vastaajista 96 % oli joko töissä tai yrittäjänä. Viisi vuotta valmistumisen jälkeen vastaajat ansaitsevat keskimäärin 4500 euroa kuussa (keskiarvo 4524 €, mediaani 4500 €).
Eniten kemian tekniikan osaajia työllistävät suuret (yli 250 työntekijää) yritykset ja organisaatiot. Vastaajista 60 % työskentelee suurissa yrityksissä, 21 % pienissä tai keskisuurissa yrityksissä, 9 % yliopistoissa ja 4 % toimivat yrittäjinä.
Nykyiseksi työnantajakseen vastaajat nimesivät muun muassa Aalto-yliopiston, ABB:n, Algol Technicsin, ICEYE:n, Metson, Nesteen, Teknoksen, VTT:n, Borealis Polymersin, Swecon ja Andritzin. Yleisimmistä työnimikkeistä esimerkkejä ovat projektipäällikkö, tuotepäällikkö, laboratorioinsinööri, prosessi-insinööri, automaatioinsinööri, kehityspäällikkö, laatupäällikkö, data-analyytikko, patenttiasiamies, tutkija ja kestävän kehityksen johtaja.
Tärkeimpinä nykyisessä työssään vaadittavina taitoina vastaajat pitävät analyyttisiä ja systemaattisen ajattelun taitoja, kykyä oppia ja omaksua uutta, ongelmanratkaisutaitoja, itseohjautuvuutta tai oma-aloitteisuutta sekä viestintää englannin kielellä.
Aalto-yliopiston ura- ja rekrytointipalvelut seuraa alumniensa sijoittumista työelämään ja heidän urakehitystään.
Me Kemian tekniikan korkeakoulussa yhdistämme luonnontieteet ja insinööritieteet ainutlaatuisella tavalla.
Uramuotoilu on luova tapa rakentaa omaa urapolkua ja työn tulevaisuutta.