Koulutustarjonta

Health Technology Engineering, Master of Science (Technology)

Master’s Programme in Health Technology Engineering on sähkötekniikan maisteriohjelma, joka on suunniteltu kunnianhimoisille luonnontieteiden, matematiikan ja tekniikan (STEM) opiskelijoille, jotka ovat kiinnostuneita ratkaisemaan perustavaa laatua olevia ja käytännön teknisiä ongelmia kasvavalla terveysteknologian alalla. Ohjelmasta valmistuneena pystyt suunnittelemaan, kehittämään ja ottamaan käyttöön innovatiivisia, turvallisia ja kestäviä terveysteknisiä ratkaisuja. Saavutat tämän tavoitteen käyttämällä edistyneitä insinööritaitojasi ja kattavia tietojasi ihmisen fysiologiasta, biomekaniikasta, biosensoreista sekä sääntely ja laatuvaatimuksista.   
Students in a classroom working with a bionic hand.

Tutkinto:

Diplomi-insinööri

Hakuaika:

28.11.2024 – 27.12.2024

Opetuskieli:

englanti

Kesto:

2 vuotta, täysipäiväinen

Hakukelpoisuus:

Soveltuva alempi korkeakoulututkinto

Koulutusala:

Tekniikka

Laajuus:

120 opintopistettä

Korkeakoulu:

Sähkötekniikan korkeakoulu

Lukuvuosimaksut:

EU/ETA-alueen ulkopuoliset kansalaiset, 17000 €/v (maisteriopinnot) Lue lisää

Haku maisterikoulutuksiin

Koulutuksen kuvaus

Haluatko oppia tekemään entistä luotettavampia ja kestävämpiä lääketieteellisiä järjestelmiä? 

Lääketieteen alan tekninen kehitys on nopeaa, ja terveysteknologian ja lääkinnällisten laitteiden suunnittelun hallitsevien diplomi-insinöörien kysyntä kasvaa jatkuvasti. Tämä maisteriohjelma antaa sinulle valmiudet vastata kriittisiin teknisiin haasteisiin erityisesti terveydenhuollon alalla, mikä antaa sinulle kilpailuedun omalla alallasi. Kun tavoittelemme vakaampaa, oikeudenmukaisempaa ja kestävämpää yhteiskuntaa, tarve taitaville terveysteknologian diplomi-insinööreille yhä vain kasvaa väestön ikääntyessä, uusien sairauksien uhatessa ja yksilöllisen terveydenhuollon kehittyessä. 

Tässä koulutusohjelmassa opit 

  • suunnittelemaan, kehittämään ja arvioimaan laitteita ja ratkaisuja terveysteknologia, lääketieteellisen tekniikan ja hyvinvoinnin sovelluksia varten 
  • käsittelemään ja analysoimaan terveyslaitteiden tuottamia anturitietoja 
  • luomaan malleja ja simulaatioita terveyslaitteita varten 
  • soveltamaan insinöörityön periaatteita terveydenhuoltoon 
  • tunnistamaan terveyslaitteita ja -järjestelmiä koskevat säädökset ja standardit 
  • arvioimaan eettisiä ja sosiaalisia kysymyksiä, jotka liittyvät tekniikan testaamiseen eläviä tutkimuskohteita käyttäen, ja pohtimaan terveystietojen käsittelyn vaikutuksia 
  • keskustelemaan teknisistä rajoitteista ja mahdollisuuksista sidosryhmien kanssa kliinisen tarpeen kontekstissa 
  • suunnittelemaan ja vetämään terveys- ja hyvinvointilaitteisiin ja -järjestelmiin liittyviä projekteja. 

Valmistuttuasi sinulla on valmiudet kehittää innovatiivisia, ekologisesti ja muutoinkin kestäviä lääketieteellisiä ratkaisuja, joilla on suuri merkitys terveempien yhteiskuntien luomisessa ja tukemisessa. Pääset soveltamaan erikoisosaamistasi ja -taitojasi edistyneiden lääkinnällisten laitteiden suunnitteluun, etälääketieteen uraauurtavien ratkaisujen kehittämiseen ja terveydenhuollon tekniikan optimointiin kliinisissä ympäristöissä. Tulevat työtehtäväsi voivat ulottua tutkimukseen, sääntelyyn ja konsultointiin, ja muovata siten globaalin terveysteknologian tulevaisuutta. Tämän laajan alan dynamiikka muuttuu koko ajan, joten sinulla on mahdollisuudet ja taidot suunnata urasi haluamaasi suuntaan mihin tahansa tieteellisen tutkimuksen ja terveysteknologia-alan startup-yrittäjyyden eturintaman väliltä, kaikkialla maailmassa. 

Opetuskieli

Master’s Programme in Health Technology Engineering -ohjelman opetuskieli on englanti.  

Lukuvuosimaksut ja apurahat

Tämän ohjelman lukuvuosimaksu on 17 000 euroa lukuvuodessa. Lukuvuosimaksua eivät maksa Euroopan unionin (EU) tai Euroopan talousalueen (ETA) jäsenmaiden kansalaiset eivätkä Sveitsin kansalaiset. Muiden maiden kansalaisten on maksettava lukuvuosimaksu.

Aalto-yliopisto tarjoaa pienen määrän apurahoja, jotka vapauttavat maksuvelvolliset opiskelijat lukuvuosimaksusta. Apurahat voidaan myöntää hakukohteen arvioinnissa parhaiten menestyville hakijoille. Hakijat asetetaan paremmuusjärjestykseen hakukohteen sivulla olevien arviointiperusteiden mukaisesti.

Lisätietoa lukuvuosimaksusta ja apurahoista Aalto-yliopistossa löytyy Lukuvuosimaksut ja apurahat sivulta.

Opintojen rakenne

Diplomi-insinöörin tutkintoon johtava Health Technology Engineering -maisteriohjelma on 120 opintopisteen laajuinen ja koostuu seuraavista opinnoista: 
 

  • 65 opintopistettä pääaineopintoja 
  • 25 opintopistettä vapaasti valittavia opintoja 
  • 30 opintopisteen laajuinen diplomityö.

Ohjelma perustuu pohjimmiltaan insinööritieteeseen. Kurssityöskentelyssä yhdistyvät sähkötekniikan perusteiden luennot, yhteistyöprojektit ja terveystekniikan erikoisalojen opinnot. Pääset myös hyötymään vuorovaikutuksesta insinööritieteiden alan ulkopuolisten ammattilaisten, kuten Helsingissä sijaitsevan Uuden lastensairaalan henkilökunnan kanssa. Heiltä saat arvokasta tietoa diplomi-insinöörikoulutuksesi tueksi. Lisäksi saat tehdä yhteistyötä alan asiantuntijoiden kanssa, mikä rikastuttaa oppimiskokemustasi ja antaa sinulle valmiudet alan todellisiin haasteisiin vastaamiseen. 

Terveysteknologian maisteriohjelma

Suuntautumisvaihtoehdot

Voit valita ohjelmassa kahdesta pääaineesta. Valinta on tehtävä opintojen alkuvaiheessa. 

1. Health instrumentation and wearables -pääaine antaa valmiudet luotettavien ja kestävien laitteiden sekä puettavien sulautettujen järjestelmien suunnitteluun terveyden seurantaa ja hoitoa varten. 

2. Health robotics and signal processing -pääaine antaa tiedot ja taidot koneoppimisratkaisujen kehittämiseen, signaalinkäsittelymenetelmien soveltamiseen biosensoreihin sekä ihmisen ja koneen välisten rajapintojen suunnitteluun terveys- ja bioniikkasovelluksia varten. 

Lisäksi tutkintoon kuuluu 25 opintopistettä vapaasti valittavia opintoja, joiden avulla voit muokata tutkintoasi kiinnostuksenkohteittesi mukaan. Voit valita laajentaa osaamistasi tai tutkia tarkemmin tiettyjä sähkötekniikan aloja ja siten muokata omanlaisesi osaamisprofiilin terveysteknologian alalla. 

Kansainvälistyminen

Health Technology Engineering -pääaineen akateemisen henkilöstön moninaiset taustat tuovat kansainvälistä näkökulmaa pääaineeseen. Toivotamme tervetulleiksi hakijat, jotka tuovat mukanaan erilaisia kulttuuriperspektiivejä.  

Maisteriopintojen aikana saat runsaasti tilaisuuksia kasvattaa kansainvälisiä valmiuksiasi edelleen esimerkiksi lukukauden mittaisessa opiskelijavaihdossa tai kesäkurssilla jossakin Aallon kansainvälisistä kumppanikorkeakouluista ympäri maailmaa. Jotkut opiskelijat suorittavat harjoittelujakson tai tekevät opinnäytteensä ulkomailla. 

Aalto-yliopisto on kansainvälinen yliopisto, jonne tulee vuosittain tuhansia tutkinto- ja vaihto-opiskelijoita eri puolilta maailmaa. Opiskelijat pääsevät osaksi monimuotoista Aalto-yhteisöä paitsi opintojensa myös kampuksella järjestettävän vapaa-ajan toiminnan ja tapahtumien sekä juhlien kautta. Ohjelman henkilöstö, aktiiviset tuutorointiohjelmat ja tukipalvelut auttavat sinnikkäästi kansainvälisiä opiskelijoita pääsemään osaksi pohjoismaista kulttuuria ja tuntemaan itsensä tervetulleiksi Suomeen.

Jatko-opintomahdollisuudet

Jos olet kiinnostunut urasta akateemisen tutkimuksen parissa tai vielä edistyneemmistä opinnoista, tämä ohjelma antaa valmiudet tohtorin tutkintoon soveltuvalla alalla. 

Uramahdollisuudet

Health Technology Engineering -ohjelmasta valmistuneena olet valmis erilaisiin dynaamisiin ja vaikuttaviin työuriin terveysteknologiateollisuudessa. Innovatiivisten lääkinnällisten laitteiden ja terveysratkaisujen suunnittelu-, kehitys- ja arviointiosaamisen ansiosta olet valmis toimimaan lääketieteellisissä laitoksissa ja siihen liittyvän päätöksenteon parissa, terveydenhuollon teknologiayrityksissä tai startup-yrityksissä. Sulautettujen järjestelmien, signaalinkäsittelyn sekä ihmisen ja robotin rajapintojen osaaminen tekee sinusta arvostetun osaajan etsimään vastauksia nykyajan terveydenhuollon haasteisiin. Minkä tahansa polun valitsetkin, vaikutuksesi ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin tulee olemaan merkittävä.  

Mahdollisia työtehtäviä ovat mm. lääketieteen laiteinsinööri, terveysteknologian konsultti, biolääketieteen signaalinkäsittelyn asiantuntija, kliininen tutkija tai terveysteknologian startup-yrityksen perustaja. 

Tutkimuksen painopisteet

Aalto-yliopistossa on pitkä terveysteknologian tutkimusperinne, joka kattaa monia alan vakiintuneita ja kehittyviä aihealueita. Esimerkiksi Sähkötekniikan korkeakoulu tarjoaa lukuisia tutkimusmahdollisuuksia Health Technology Engineering -ohjelman opiskelijoille ja valmistuneille sen kolmella laitoksella: sähkötekniikan ja automaation laitoksella, elektroniikan ja nanotekniikan laitoksella ja informaatio- ja tietoliikennetekniikan laitoksella. 

Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa

Aalto-yliopisto tunnetaan yliopistona, jossa tiede ja taide yhdistyvät tekniikkaan ja talouteen ja tässä pääaineessa tekemäsi työ tuo sinut kosketuksiin useiden tutkintopolkujen opiskelijoiden kanssa. Eloisa kampus ja laaja valinnanvapaus koko yliopiston kurssivalikoimasta tuovat eri alojen opiskelijoita yhteen. Aallossa on tilaa spontaanille monitieteisyydelle, joka synnyttää uusia ideoita, tuo inspiroituneita ihmisiä yhteen ja saa aikaan ystävyyssuhteita, verkostoja ja silloin tällöin startup-yrityksiä. 

Ohjelmaan kuuluu teollisuuden asiantuntijoiden vierailevia luentoja ja yhteistyötä Helsingissä sijaitsevan Uuden lastensairaalan asiantuntijoiden kanssa, mistä opiskelijat saavat arvokasta tietoa alalta ja kliinistä näkemystä. Nämä ainutlaatuiset mahdollisuudet erottavat tämän tutkinnon muista insinööritieteiden ohjelmista ja antavat sinulle mittaamattoman arvokasta kokemusta tosielämän tapauksista. 

Voit vapaasti täydentää opintojasi myös Aallon muiden korkeakoulujen, ohjelmien ja pääaineiden opinnoilla ja muiden yliopistojen tarjoamilla opinnoilla. Ohjelman joustavuuden ansiosta voit laajentaa osaamistasi ja tutkia muita itseäsi kiinnostavia aloja. 

Health Technology Engineering -ohjelma antaa valmiudet kehittää innovatiivisia teknisiä ratkaisuja terveyteen liittyviin ongelmiin

Uudessa maisteriohjelmassa yhdistyvät tekninen osaaminen ja käytännön ymmärrys terveyteen liittyvissä kysymyksissä.

Lue lisää
Two students watching measurements from a computer

Hakukohdekohtaiset ohjeet

Ohjelmaan hakevien on täytettävä Aalto-yliopiston kaikille maisteriohjelmille yhteiset yleiset hakukelpoisuus- ja kielivaatimukset. Hakijat, jotka täyttävät Aalto-yliopiston maisteriopintoja koskevat yleiset hakukelpoisuusvaatimukset, arvioidaan ja asetetaan paremmuusjärjestykseen hakukohteelle etukäteen määriteltyjen arviointiperusteiden mukaisesti. 

Hakemukset Master’s Programme in Health Technology Engineering -maisteriohjelmaan arvioidaan seuraavien arviointiperusteiden mukaisesti:

Arviointiperusteet

Arviointiprosessi ja vaadittavat liitteet

Arviointiprosessi kuvataan kohdassa Hakijoiden arviointiprosessi. Pakollisten hakuliitteiden lisäksi tähän hakukohteeseen hakijoiden tulee toimittaa myös Vaadittavat hakuliitteet -otsikon alla luetellut liitteet.

Yhteystiedot

Aalto-yliopiston hakijapalvelut

Hakuprosessia, hakuasiakirjoja ja kielitestejä koskevat tiedustelut voi lähettää Aalto-yliopiston hakijapalveluille.

[email protected]

Sähkötekniikan korkeakoulu

Ohjelman sisältöön ja opintoihin sekä hakukohdekohtaisiin hakudokumentteihin liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä

[email protected]

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: