Health Technology Engineering, Master of Science (Technology)
Tutkinto:
Hakuaika:
Opetuskieli:
Kesto:
Hakukelpoisuus:
Koulutusala:
Laajuus:
Korkeakoulu:
Lukuvuosimaksut:
Koulutuksen kuvaus
Haluatko oppia tekemään entistä luotettavampia ja kestävämpiä lääketieteellisiä järjestelmiä?
Lääketieteen alan tekninen kehitys on nopeaa, ja terveysteknologian ja lääkinnällisten laitteiden suunnittelun hallitsevien diplomi-insinöörien kysyntä kasvaa jatkuvasti. Tämä maisteriohjelma antaa sinulle valmiudet vastata kriittisiin teknisiin haasteisiin erityisesti terveydenhuollon alalla, mikä antaa sinulle kilpailuedun omalla alallasi. Kun tavoittelemme vakaampaa, oikeudenmukaisempaa ja kestävämpää yhteiskuntaa, tarve taitaville terveysteknologian diplomi-insinööreille yhä vain kasvaa väestön ikääntyessä, uusien sairauksien uhatessa ja yksilöllisen terveydenhuollon kehittyessä.
Tässä koulutusohjelmassa opit
- suunnittelemaan, kehittämään ja arvioimaan laitteita ja ratkaisuja terveysteknologia, lääketieteellisen tekniikan ja hyvinvoinnin sovelluksia varten
- käsittelemään ja analysoimaan terveyslaitteiden tuottamia anturitietoja
- luomaan malleja ja simulaatioita terveyslaitteita varten
- soveltamaan insinöörityön periaatteita terveydenhuoltoon
- tunnistamaan terveyslaitteita ja -järjestelmiä koskevat säädökset ja standardit
- arvioimaan eettisiä ja sosiaalisia kysymyksiä, jotka liittyvät tekniikan testaamiseen eläviä tutkimuskohteita käyttäen, ja pohtimaan terveystietojen käsittelyn vaikutuksia
- keskustelemaan teknisistä rajoitteista ja mahdollisuuksista sidosryhmien kanssa kliinisen tarpeen kontekstissa
- suunnittelemaan ja vetämään terveys- ja hyvinvointilaitteisiin ja -järjestelmiin liittyviä projekteja.
Valmistuttuasi sinulla on valmiudet kehittää innovatiivisia, ekologisesti ja muutoinkin kestäviä lääketieteellisiä ratkaisuja, joilla on suuri merkitys terveempien yhteiskuntien luomisessa ja tukemisessa. Pääset soveltamaan erikoisosaamistasi ja -taitojasi edistyneiden lääkinnällisten laitteiden suunnitteluun, etälääketieteen uraauurtavien ratkaisujen kehittämiseen ja terveydenhuollon tekniikan optimointiin kliinisissä ympäristöissä. Tulevat työtehtäväsi voivat ulottua tutkimukseen, sääntelyyn ja konsultointiin, ja muovata siten globaalin terveysteknologian tulevaisuutta. Tämän laajan alan dynamiikka muuttuu koko ajan, joten sinulla on mahdollisuudet ja taidot suunnata urasi haluamaasi suuntaan mihin tahansa tieteellisen tutkimuksen ja terveysteknologia-alan startup-yrittäjyyden eturintaman väliltä, kaikkialla maailmassa.
Opetuskieli
Master’s Programme in Health Technology Engineering -ohjelman opetuskieli on englanti.
Lukuvuosimaksut ja apurahat
Tämän ohjelman lukuvuosimaksu on 17 000 euroa lukuvuodessa. Lukuvuosimaksua eivät maksa Euroopan unionin (EU) tai Euroopan talousalueen (ETA) jäsenmaiden kansalaiset eivätkä Sveitsin kansalaiset. Muiden maiden kansalaisten on maksettava lukuvuosimaksu.
Aalto-yliopisto tarjoaa pienen määrän apurahoja, jotka vapauttavat maksuvelvolliset opiskelijat lukuvuosimaksusta. Apurahat voidaan myöntää hakukohteen arvioinnissa parhaiten menestyville hakijoille. Hakijat asetetaan paremmuusjärjestykseen hakukohteen sivulla olevien arviointiperusteiden mukaisesti.
Lisätietoa lukuvuosimaksusta ja apurahoista Aalto-yliopistossa löytyy Lukuvuosimaksut ja apurahat sivulta.
Opintojen rakenne
Diplomi-insinöörin tutkintoon johtava Health Technology Engineering -maisteriohjelma on 120 opintopisteen laajuinen ja koostuu seuraavista opinnoista:
- 65 opintopistettä pääaineopintoja
- 25 opintopistettä vapaasti valittavia opintoja
- 30 opintopisteen laajuinen diplomityö.
Ohjelma perustuu pohjimmiltaan insinööritieteeseen. Kurssityöskentelyssä yhdistyvät sähkötekniikan perusteiden luennot, yhteistyöprojektit ja terveystekniikan erikoisalojen opinnot. Pääset myös hyötymään vuorovaikutuksesta insinööritieteiden alan ulkopuolisten ammattilaisten, kuten Helsingissä sijaitsevan Uuden lastensairaalan henkilökunnan kanssa. Heiltä saat arvokasta tietoa diplomi-insinöörikoulutuksesi tueksi. Lisäksi saat tehdä yhteistyötä alan asiantuntijoiden kanssa, mikä rikastuttaa oppimiskokemustasi ja antaa sinulle valmiudet alan todellisiin haasteisiin vastaamiseen.
Suuntautumisvaihtoehdot
Voit valita ohjelmassa kahdesta pääaineesta. Valinta on tehtävä opintojen alkuvaiheessa.
1. Health instrumentation and wearables -pääaine antaa valmiudet luotettavien ja kestävien laitteiden sekä puettavien sulautettujen järjestelmien suunnitteluun terveyden seurantaa ja hoitoa varten.
2. Health robotics and signal processing -pääaine antaa tiedot ja taidot koneoppimisratkaisujen kehittämiseen, signaalinkäsittelymenetelmien soveltamiseen biosensoreihin sekä ihmisen ja koneen välisten rajapintojen suunnitteluun terveys- ja bioniikkasovelluksia varten.
Lisäksi tutkintoon kuuluu 25 opintopistettä vapaasti valittavia opintoja, joiden avulla voit muokata tutkintoasi kiinnostuksenkohteittesi mukaan. Voit valita laajentaa osaamistasi tai tutkia tarkemmin tiettyjä sähkötekniikan aloja ja siten muokata omanlaisesi osaamisprofiilin terveysteknologian alalla.
Kansainvälistyminen
Health Technology Engineering -pääaineen akateemisen henkilöstön moninaiset taustat tuovat kansainvälistä näkökulmaa pääaineeseen. Toivotamme tervetulleiksi hakijat, jotka tuovat mukanaan erilaisia kulttuuriperspektiivejä.
Maisteriopintojen aikana saat runsaasti tilaisuuksia kasvattaa kansainvälisiä valmiuksiasi edelleen esimerkiksi lukukauden mittaisessa opiskelijavaihdossa tai kesäkurssilla jossakin Aallon kansainvälisistä kumppanikorkeakouluista ympäri maailmaa. Jotkut opiskelijat suorittavat harjoittelujakson tai tekevät opinnäytteensä ulkomailla.
Aalto-yliopisto on kansainvälinen yliopisto, jonne tulee vuosittain tuhansia tutkinto- ja vaihto-opiskelijoita eri puolilta maailmaa. Opiskelijat pääsevät osaksi monimuotoista Aalto-yhteisöä paitsi opintojensa myös kampuksella järjestettävän vapaa-ajan toiminnan ja tapahtumien sekä juhlien kautta. Ohjelman henkilöstö, aktiiviset tuutorointiohjelmat ja tukipalvelut auttavat sinnikkäästi kansainvälisiä opiskelijoita pääsemään osaksi pohjoismaista kulttuuria ja tuntemaan itsensä tervetulleiksi Suomeen.
Jatko-opintomahdollisuudet
Jos olet kiinnostunut urasta akateemisen tutkimuksen parissa tai vielä edistyneemmistä opinnoista, tämä ohjelma antaa valmiudet tohtorin tutkintoon soveltuvalla alalla.
Uramahdollisuudet
Health Technology Engineering -ohjelmasta valmistuneena olet valmis erilaisiin dynaamisiin ja vaikuttaviin työuriin terveysteknologiateollisuudessa. Innovatiivisten lääkinnällisten laitteiden ja terveysratkaisujen suunnittelu-, kehitys- ja arviointiosaamisen ansiosta olet valmis toimimaan lääketieteellisissä laitoksissa ja siihen liittyvän päätöksenteon parissa, terveydenhuollon teknologiayrityksissä tai startup-yrityksissä. Sulautettujen järjestelmien, signaalinkäsittelyn sekä ihmisen ja robotin rajapintojen osaaminen tekee sinusta arvostetun osaajan etsimään vastauksia nykyajan terveydenhuollon haasteisiin. Minkä tahansa polun valitsetkin, vaikutuksesi ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin tulee olemaan merkittävä.
Mahdollisia työtehtäviä ovat mm. lääketieteen laiteinsinööri, terveysteknologian konsultti, biolääketieteen signaalinkäsittelyn asiantuntija, kliininen tutkija tai terveysteknologian startup-yrityksen perustaja.
Tutkimuksen painopisteet
Aalto-yliopistossa on pitkä terveysteknologian tutkimusperinne, joka kattaa monia alan vakiintuneita ja kehittyviä aihealueita. Esimerkiksi Sähkötekniikan korkeakoulu tarjoaa lukuisia tutkimusmahdollisuuksia Health Technology Engineering -ohjelman opiskelijoille ja valmistuneille sen kolmella laitoksella: sähkötekniikan ja automaation laitoksella, elektroniikan ja nanotekniikan laitoksella ja informaatio- ja tietoliikennetekniikan laitoksella.
Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa
Aalto-yliopisto tunnetaan yliopistona, jossa tiede ja taide yhdistyvät tekniikkaan ja talouteen ja tässä pääaineessa tekemäsi työ tuo sinut kosketuksiin useiden tutkintopolkujen opiskelijoiden kanssa. Eloisa kampus ja laaja valinnanvapaus koko yliopiston kurssivalikoimasta tuovat eri alojen opiskelijoita yhteen. Aallossa on tilaa spontaanille monitieteisyydelle, joka synnyttää uusia ideoita, tuo inspiroituneita ihmisiä yhteen ja saa aikaan ystävyyssuhteita, verkostoja ja silloin tällöin startup-yrityksiä.
Ohjelmaan kuuluu teollisuuden asiantuntijoiden vierailevia luentoja ja yhteistyötä Helsingissä sijaitsevan Uuden lastensairaalan asiantuntijoiden kanssa, mistä opiskelijat saavat arvokasta tietoa alalta ja kliinistä näkemystä. Nämä ainutlaatuiset mahdollisuudet erottavat tämän tutkinnon muista insinööritieteiden ohjelmista ja antavat sinulle mittaamattoman arvokasta kokemusta tosielämän tapauksista.
Voit vapaasti täydentää opintojasi myös Aallon muiden korkeakoulujen, ohjelmien ja pääaineiden opinnoilla ja muiden yliopistojen tarjoamilla opinnoilla. Ohjelman joustavuuden ansiosta voit laajentaa osaamistasi ja tutkia muita itseäsi kiinnostavia aloja.
Health Technology Engineering -ohjelma antaa valmiudet kehittää innovatiivisia teknisiä ratkaisuja terveyteen liittyviin ongelmiin
Uudessa maisteriohjelmassa yhdistyvät tekninen osaaminen ja käytännön ymmärrys terveyteen liittyvissä kysymyksissä.
Hakukohdekohtaiset ohjeet
Ohjelmaan hakevien on täytettävä Aalto-yliopiston kaikille maisteriohjelmille yhteiset yleiset hakukelpoisuus- ja kielivaatimukset. Hakijat, jotka täyttävät Aalto-yliopiston maisteriopintoja koskevat yleiset hakukelpoisuusvaatimukset, arvioidaan ja asetetaan paremmuusjärjestykseen hakukohteelle etukäteen määriteltyjen arviointiperusteiden mukaisesti.
Hakemukset Master’s Programme in Health Technology Engineering -maisteriohjelmaan arvioidaan seuraavien arviointiperusteiden mukaisesti:
Arviointiperusteet
Mitä arvioidaan? | Aiempien opintojen sisältö ja määrä verrattuna hakukohteen vaatimuksiin. |
Valintaperusteet / Mitä toivomme hakijalta? |
Hakijoilta edellytetään korkeatasoista kandidaatin tutkintoa sähkötekniikasta, konetekniikasta, lääketieteellisestä tekniikasta, mekatroniikasta, fysiikasta tai näihin liittyviltä aloilta. Erinomaiset hakijat, joilla on tutkinto muilta aloilta, kuten tietotekniikasta, insinööritieteestä, luonnontieteistä tai matematiikasta otetaan huomioon, jos heillä on riittävästi osoitettua osaamista ja opintoja elektroniikan, robotiikan, signaalinkäsittelyn, säätötekniikan tai fysiikan aloilta. Seuraavat suositukset takaavat yhdessä kattavan pohjan, mikä johtaa rikastuttavaan kokemukseen maisteriohjelmassa:
Hakijoiden, joilla on aiempi tutkinto muulta alalta kuin sähkötekniikasta, konetekniikasta, lääketieteellisestä tekniikasta, mekatroniikasta tai fysiikasta on osoitettava hakemuksessaan tietonsa edellä mainituista aloista. Maisteriohjelman tavoitteena on tarjota hakijoille aidosti uutta tietoa. Ohjelmaan ei pääsääntöisesti hyväksytä hakijoita, joilla on jo laadultaan ja sisällöltään vastaava maisterin tutkinto Master’s Programme in Health Technology Engineering -maisteriohjelman aloilta tai jotka aikovat suorittaa sellaisen (tai joilla on voimassa oleva opinto-oikeus tässä hakukohteessa) ellei hyväksyntään ole pakottavia syitä. Siksi motivaatiokirjeestä tulee käydä selvästi ilmi, miksi hakija hakee toiseen maisteriohjelmaan. Useimmissa tapauksissa suositellaan erillisopintoja tutkintoon johtavan koulutuksen sijaan. |
Arvioitavat liitteet | Opintosuoritusote/-otteet, tutkintotodistukset |
Mitä arvioidaan? | Aiemman tutkinnon / aiempien tutkintojen arvosanat |
Valintaperusteet / Mitä toivomme hakijalta? |
Ohjelma etsii hakijoita, jotka ovat menestyneet erinomaisesti aiemmissa opinnoissaan. Opintomenestystä arvioidaan keskiarvon ja olennaisten kurssien tulosten perusteella. Lisäksi huomioidaan aiempiin opintoihin kulunut aika, joten motivaatiokirjeessä tulee selvästi kertoa mahdolliseen opintoajan pitenemisen oikeuttaneet seikat. Aiemman kandidaatin tutkinnon aikaista opintomenestystä painotetaan. Muutkin aiemmat opinnot huomioidaan, mutta arviointi perustuu pääasiassa kandidaattitason opintoihin. Hakijoita, joilla on aiempia opintoja Aalto-yliopistossa, kuten vaihto-opiskelijoita, arvioidaan lisäksi Aalto-yliopistossa saatujen arvosanojen, opintopistemäärän ja opintojen keston perusteella. Muualla kuin suomalaisessa korkeakoulussa kandidaatin tutkinnon suorittaneilta opiskelijoilta edellytetään erinomaista opintomenestystä, joka vastaa mainesanalla (erinomaisesti, engl. esim. with distinction tai first-class honours) myönnettyä tutkintoa, joka osoittaa, että he ovat suoriutuneet keskimääräistä selvästi paremmin. Korkea keskiarvo on tärkeä, muttei yksin takaa valituksi tulemista. Muut erityisansiot, joista on annettu esimerkkejä soveltuvuuskategoriassa, voivat parantaa hakijan mahdollisuuksia tulla valituksi. Suomalaisella ammattikorkeakoulututkinnolla (AMK) hakevien arvosanojen keskiarvon on oltava vähintään 3,80. Keskiarvorajan saavuttaminen ei kuitenkaan takaa ohjelmaan valituksi tulemista. Alle 3,80 keskiarvorajan jääviä hakijoita ei valita, ellei heillä ole muita poikkeuksellisia ansioita. Ohjelman kurssien tai vastaavien opintojen suorittaminen avoimessa yliopistossa tai erillisopintoina erinomaisin arvosanoin voi parantaa hakijan mahdollisuuksia. |
Arvioitavat liitteet | Opintosuoritusote/-otteet, tutkintotodistukset |
Mitä arvioidaan? | Hakijan aiemman oppilaitoksen tunnettuus ja laatu |
Valintaperusteet / Mitä toivomme hakijalta? | Hakijan aiempaa tutkintoa arvioidaan tarkastellen tutkinnon myöntäneen korkeakoulun ja suoritetun ohjelman kansainvälistä mainetta ja akateemista laatua. |
Arvioitavat liitteet | Kansainväliset ja kansalliset korkeakouluvertailut ARWU-, THE- ja QS-vertailuja (sekä globaaleja että aluekohtaisia vertailuja) käytetään. |
Mitä arvioidaan? | Hakijan tarkempi soveltuvuus hakukohteeseen, motivaatio ja sitoutuminen opintoihin |
Valintaperusteet / Mitä toivomme hakijalta? | Hakijoiden tulee osoittaa aitoa kiinnostusta valittua opiskelualaa kohtaan ja olla sitoutuneita päätoimiseen opiskeluun ja pyrkiä suorittamaan maisterin tutkintonsa tavoiteaikataulussa eli kahden vuoden aikana. Etsimme hakijoita, jotka osaavat ilmaista motivaationsa hakea Master’s Programme in Health Technology Engineering -ohjelmaan ja osaavat vakuuttavasti kertoa, miksi soveltuvat ohjelmaan. |
Arvioitavat liitteet | motivaatiokirje, ansioluettelo |
Mitä arvioidaan? | Työ- ja tutkimuskokemus ja muut saavutukset, kuten tieteelliset julkaisut, patentit ja kansainvälinen opiskelu- ja työkokemus |
Valintaperusteet / Mitä toivomme hakijalta? |
Eduksi luetaan seuraavat
|
Arvioitavat liitteet | ansioluettelo |
Arviointiprosessi ja vaadittavat liitteet
Arviointiprosessi kuvataan kohdassa Hakijoiden arviointiprosessi. Pakollisten hakuliitteiden lisäksi tähän hakukohteeseen hakijoiden tulee toimittaa myös Vaadittavat hakuliitteet -otsikon alla luetellut liitteet.
Hakijat arvioidaan ensin Aalto-yliopiston yleisten hakukelpoisuusvaatimusten perusteella. Hakijat, jotka täyttävät maisteriopintoja koskevat yleiset hakukelpoisuusvaatimukset, arvioidaan ja asetetaan paremmuusjärjestykseen hakukohteelle etukäteen määriteltyjen arviointiperusteiden mukaisesti.
Seuraavassa kuvataan yleiset hakukelpoisuusvaatimukset täyttävien hakijoiden valintaprosessi. Ensin hakemukset arvioidaan seuraavien (kriittisten) arviointiperusteiden mukaisesti:
- aiempien opintojen soveltuvuus
- opintomenestys
- soveltuvuus (Jos motivaatiokirje puuttuu, hakemus hylätään.)
- muu osaaminen (Jos ansioluettelo puuttuu, hakemus hylätään.).
Vain kriittiset arviointiperusteet täyttäviin hakijoihin sovelletaan kaikkia arviointiperusteita.
Alla mainittujen arviointiperusteiden soveltamisen jälkeen valitaan parhaat kokonaisarvion perusteella.
- aiemman oppilaitoksen tunnettuus ja laatu
Kun kaikki arviointiperusteet on käyty läpi, hakijan kustakin kohdasta saamat pisteet lasketaan yhteen. Hakijat pannaan paremmuusjärjestykseen yhteispistemäärän perusteella, ja parhaat pisteet saaneet valitaan.
Kaikilta hakijoilta vaadittavat hakuliitteet ovat:
- kandidaatin tutkinnon tutkintotodistus tai todistus vastaavista opinnoista
(Opintojen ei tarvitse olla valmiit hakuhetkellä, vaan viimeistään 31.7. hakuvuonna.) - virallinen opintosuoritusote, jossa näkyvät suoritetut yliopisto-opinnot
- kopio passista tai henkilökortista
- kielitestien tulokset tarvittaessa.
Master's Programme in Health Technology Engineering -maisteriohjelman hakijoiden on toimitettava lisäksi seuraavat hakukohdekohtaiset liitteet. Noudata alla olevia ohjeita ja liitä mukaan kaikki pyydetyt liitteet. Hakemukset, joista puuttuu jokin alla mainituista liitteistä, hylätään automaattisesti:
- ansioluettelo (CV)
- motivaatiokirje
Liitä mukaan tarvittaessa virallinen opintosuoritusote kaikista muista yliopistotasoista opinnoista, jotka ovat tasoltaan vaativampia kuin kandidaatin tutkinnon opinnot.
Älä liitä mukaan muita kuin ohjeissa mainittuja liitteitä, koska niitä ei huomioida arviointiprosessissa. Älä liitä suosituskirjeitä, todistuksia verkkokursseista, todisteita kaupallisesta koulutuksesta tai muita ulkoisia linkkejä lähteisiin, jotka sisältävät tietoa sinusta (LinkedIn, ResearchGate, jne.). Kaikki asiaankuuluvat tiedot on toimitettava hakuliitteinä. Näin varmistetaan sujuva ja tehokas arviointiprosessi, jossa kaikki tarvittavat tiedot ovat helposti saatavilla ja asianmukaisesti muotoiltuina.
Ansioluettelon laadintaohjeet
Ansioluettelosta tulee käydä kattavasti ilmi henkilöhistoria, saavutukset, tavoitteet ja muut hakemuksen kannalta tärkeät seikat. Ansioluettelon suosituspituus on korkeintaan kaksi A4-sivua, ja sen olisi mieluiten oltava Europass-muodossa (https://europa.eu/europass/en/create-europass-cv). Muista sisällyttää ansioluetteloon sellaiset tiedot, kuten koulutus, työkokemus (tarvittaessa), taidot, palkinnot tai tunnustukset ja, jos niitä on saatavilla, suorat linkit Git-arkistoihin, joissa on esimerkkejä aiemmista hakemuksen kannalta olennaisista projekteista. Tuo esiin sellaista vapaa-ajan toimintaa, vapaaehtoistyötä ja/tai jäsenyyksiä, jotka osoittavat sitoutumistasi ja kiinnostuksenkohteitasi. Liitä mukaan myös kahden sellaisen suosittelijan yhteystiedot, jotka osaavat kertoa pätevyydestäsi ja luonteestasi.
Älä liitä hakemukseen muita asiakirjoja (ei myöskään suosituskirjeitä), vaan tuo henkilökohtaiset ansiosi ilmi ansioluettelossa. Sinun on kuitenkin oltava valmis esittämään todisteet tai dokumentaatio ansioluettelossa luetelluista seikoista pyydettäessä. Informatiivisen ja hyvin organisoidun ansioluettelon avulla voit esitellä tehokkaasti osaamistasi ja soveltuvuuttasi ohjelmaan.
Motivaatiokirjeen laadintaohjeet
Motivaatiokirje on tärkeä osa Master’s Programme in Health Technology Engineering ‑maisteriohjelmaa varten tekemääsi hakemusta. Kirjeen tulee täydentää ansioluettelon tietoja ja keskittyä siihen, miksi haet ohjelmaan ja miksi sopisit siihen erinomaisesti. Sen sijaan, että toistaisit ansioluettelossasi olevia perustietoja, motivaatiokirjeessä tulisi tarkemmin eritellä motivaatiotasi suorittaa maisterin tutkinto tällä alalla.
Kerro kirjeessäsi, mistä Master’s Programme in Health Technology Engineering -maisteriohjelman pääaineesta olet kiinnostunut, ja selitä, miksi valitsit juuri tämän opintopolun. Kerro kaikki asiaankuuluvat kokemukset, taidot tai saavutukset, jotka osoittavat miksi olet innostunut tästä alasta ja sopiva siihen. Kerro myös, miten ohjelma vastaa uratavoitteitasi ja mitä toivot saavuttavasi opintojesi avulla.
Motivaatiokirje kirjoitetaan englanniksi ja sen enimmäispituus on yksi A4-sivu. Suositellun pituuden ylittäminen voi vaikuttaa hakemuksen arviointiin kielteisesti. Kirjeesi on vakuuttava, kun annat selkeän ja ytimekkään kuvan omistautuneisuudestasi ja valmiuksistasi terveysteknologian syventäviin opintoihin. Oikolue kirje huolellisesti, jotta se on virheetön ja tekee viimeistellyn ja ammattimaisen vaikutelman.
Yleiset hakukohdekohtaisia dokumentteja koskevat ohjeet
Kaikki edellä kuvatut hakemuksen liitteet on toimitettava mieluiten englanniksi. Jos niissä käytetään jotain muuta kieltä kuin englantia, suomea tai ruotsia, hakijan on toimitettava niistä tarkat, sanatarkat käännökset.
Lataa dokumentit sähköiseen hakemukseesi pdf-tiedostona. Nimeä tiedostot seuraavasti: dokumentin nimi-sukunimi-etunimi (eg. CV-sukunimi-etunimi). Tiedostojen maksimikoko on 1.0 GB.
Hakukohdekohtaiset dokumentit tulee lisätä jokaiseen hakukohteeseen erikseen myös silloin, kun käytät samaa dokumenttia kahteen eri hakukohteeseen. Tarkista huolellisesti jokaisen hakukohteesi hakukohdekohtaisten dokumenttien ohjeet.
Yhteystiedot
Aalto-yliopiston hakijapalvelut
Hakuprosessia, hakuasiakirjoja ja kielitestejä koskevat tiedustelut voi lähettää Aalto-yliopiston hakijapalveluille.
Sähkötekniikan korkeakoulu
Ohjelman sisältöön ja opintoihin sekä hakukohdekohtaisiin hakudokumentteihin liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä
- Julkaistu:
- Päivitetty: