Koulutustarjonta

Information Networks, Master of Science (Technology)

Master’s Programme in Information Networks -maisteriohjelmassa koulutetaan poikkitieteellisiä ajattelijoita ja tekijöitä, joiden teknisen osaamisen ytimessä on yhteiskunnallinen vaikuttaminen sekä ihmislähtöisyys. Opiskelijat oppivat ymmärtämään ihmisten ja digitaalisten teknologioiden vuorovaikutusta niin yksilön, ryhmien, organisaatioiden kuin yhteiskunnankin tasolla.
Aalto University / students doing teamwork /  photo by Unto Rautio

Tutkinto:

Diplomi-insinööri

Hakuaika:

28.11.2024 – 27.12.2024

Opetuskieli:

englanti

Kesto:

2 vuotta, täysipäiväinen

Hakukelpoisuus:

Soveltuva alempi korkeakoulututkinto

Koulutusala:

Tekniikka

Laajuus:

120 opintopistettä

Korkeakoulu:

Perustieteiden korkeakoulu

Lukuvuosimaksut:

EU/ETA-alueen ulkopuoliset kansalaiset, 17000 €/v (maisteriopinnot) Lue lisää

Haku maisterikoulutuksiin

Koulutuksen kuvaus

Aikamme suuria haasteita ilmastokriisistä aina tiedon manipulointiin yhdistää yksi piirre: ne ovat monimutkaisia yhteiskunnallisia ilmiöitä, joiden ratkaiseminen vaatii laaja-alaista lähestymistapaa. Nämä viheliäisiksi kutsutut ongelmat (englanniksi ”wicked problems”) edellyttävät ratkaisuja, joissa huomioidaan asioiden väliset suuren mittakaavan yhteydet. Tulevaisuuden tarpeisiin räätälöidyssä ohjelmassa opiskelijat oppivat ymmärtämään syvällisesti, miten yksittäiset teknologiat ja liiketoimintamallit muokkaavat yhteiskuntia ja arvoja - organisaatioiden, verkostojen ja kokonaisten teollisuudenalojen tasolla. 

Master’s Programme in Information Networks -maisteriohjelmasta valmistuvilla on: 

  • Yhteiskunnallinen näkökulma teknologioihin. Valmistuneet ymmärtävät digitaaliteknologioiden laajat vaikutukset ja ymmärtävät miten ne voivat tasoittaa yhteiskunnassa tietä kestävän, inhimillisen ja eettisen teknologian muutokselle. 
  • Ymmärrys siitä, miten teknologia ja tietojärjestelmät muovaavat liiketoimintaa. Valmistuneet tietävät mitentietotekniikka, kuten tekoäly, mahdollistavat uusia liiketoimintamallien ja organisaatioiden kehittymisen. 
  • Kyky ajatella kriittisesti. Tutkinnon suorittaneet osaavat arvioida ja luoda tietoa, teknologioita ja liiketoimintamalleja eettisistä, filosofisista ja yhteiskunnallisista näkökulmista. 
  • Yhteiskuntavastuullinen ote insinöörityöhön. Valmistuneilla on työkalut ja tiedot yhteiskunnallisesti ja eettisesti kestävien teknologioiden, organisaatioiden ja yritysten rakentamiseen. 
  • Vahvat työelämä- ja vuorovaikutustaidot. Valmistuneilla on erinomaiset ryhmätyötaidot ja kyky työskennellä erilaisten ihmisten ja ammattiryhmien kanssa. Valmistuneet ymmärtävät oman tehtävänsä, identiteettinsä ja tavoitteensa suhteessa teknologiaan, liiketoimintaan ja yhteiskunnalliseen vaikuttavuuteen. 

Lukuvuosimaksut ja apurahat

Tämän ohjelman lukuvuosimaksu on 17 000 euroa lukuvuodessa. Lukuvuosimaksua eivät maksa Euroopan unionin (EU) tai Euroopan talousalueen (ETA) jäsenmaiden kansalaiset eivätkä Sveitsin kansalaiset. Muiden maiden kansalaisten on maksettava lukuvuosimaksu.

Aalto-yliopisto tarjoaa pienen määrän apurahoja, jotka vapauttavat maksuvelvolliset opiskelijat lukuvuosimaksusta. Apurahat voidaan myöntää hakukohteen arvioinnissa parhaiten menestyville hakijoille. Hakijat asetetaan paremmuusjärjestykseen hakukohteen sivulla olevien arviointiperusteiden mukaisesti.

Lisätietoa lukuvuosimaksusta ja apurahoista Aalto-yliopistossa löytyy Lukuvuosimaksut ja apurahat sivulta.

Opintojen rakenne

Master’s Programme in Information Networks -maisteriohjelman laajuus on 120 op. Kaksivuotinen ohjelma koostuu seuraavista osista: 

  • laajat tai suppeat pääaineopinnot (40–65 op) 
  • diplomityö (30 op) 
  • vapaasti valittavat opinnot (25–35 op)
  • mahdolliset sivuaineopinnot (20–25 op)

Jos opiskelija päättää suorittaa suppeat pääaineopinnot, sivuaine (20–25 op) on pakollinen. 

Master's Programme in Information Networks

Suuntautumisvaihtoehdot

Ohjelmassa on neljä pääainetta. Pääaineopintoihin kuuluu pakollisia kursseja sekä opintoja opiskelijan omasta pääaineesta. Pääaineopintojen tarkka sisältö riippuu pitkälti opiskelijan kiinnostuksen kohteista. Opiskelijat voivat syventää osaamistaan seuraavissa pääaineissa: 

  • Software Engineering and Architectures -pääaine keskittyy siihen, miten ohjelmistot ja data suunnitellaan ja rakennetaan suuriksi arkkitehtuureiksi etenkin suurissa organisaatioissa.
  • Strategy and Organisational Design -pääaineessa keskitytään siihen, millaisiksi organisaatiot ja liiketoiminnot rakennetaan halutun arvon, vaikutuksen ja yhteiskunnallisen vaikutuksen aikaansaamiseksi. 
  • Digital Ethics, Society and Policy -pääaineessa keskitytään ymmärtämään teknologioiden yhteiskunnallisia vaikutuksia ja digitaalisia organisaatioita osana laajempia järjestelmiä, jotka pitävät sisällään arvot, säännöt, politiikan, ympäristön ja muut tekniikan ulkopuoliset tekijät. 
  • User, Data and Design -pääaine keskittyy siihen, miten suunnitteluprosesseja ja dataa käytetään käyttökelpoisten, arvokkaiden ja toimivien digitaalisten tuotteiden ja palvelujen luomiseen.

Maisteriohjelman kaikille pääaineille yhteiset opinnot käsittelevät teknologiaa ja yhteiskuntaa, filosofiaa, estetiikkaa ja digitaalista etiikkaa. Valitsemastaan pääaineesta riippuen opiskelija suorittaa myös organisaatiosuunnittelun, palvelumuotoilun, käyttäjäkokemuksen, liiketoiminnan suunnittelun ja ohjelmistosuunnittelun opintoja. Seuraavat opetussuunnitelmasta poimitut opintojaksot ovat esimerkkejä opiskeltavista aiheista: 

  • Societal Design Project (9 op) 
  • Political Organizations and Decision Making (5 op) 
  • Digital Ethics (3 op) 
  • Case Studies in Sustainable Business (5 op) 
  • Technology and Society (5 op) 
  • Data Driven Concept Design (5 op)

Lisätietoa ohjelmasta ja sen opetussuunnitelmasta löytyy englanniksi Opiskelijan oppaasta.

Kansainvälistyminen

Master’s Programme in Information Networks -maisteriohjelman opiskeluympäristö on kansainvälinen, ja opintoja suoritetaan monimuotoisissa ryhmissä. Perustieteiden korkeakoulu tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia lähteä opiskelijavaihtoon eri puolille maailmaa. Vaihto-opinnot voi sisällyttää tutkintoon esimerkiksi kansainvälisenä sivuaineena. Muita mahdollisuuksia omien kansainvälisten valmiuksien kasvattamiseen ovat esimerkiksi harjoittelut ja kesäkurssit ulkomailla. 

Aalto-yliopisto on kansainvälinen yliopisto, jonne tulee vuosittain tuhansia tutkinto- ja vaihto-opiskelijoita eri puolilta maailmaa. Opiskelijat pääsevät osaksi monimuotoista Aalto-yhteisöä paitsi opintojensa myös kampuksella järjestettävien tapahtumien, juhlien ja vapaa-ajan toiminnan kautta. Aktiivisten tuutorointiohjelmien ja tukipalveluiden ansiosta kansainväliset opiskelijat pääsevät osaksi pohjoismaista kulttuuria ja tuntevat olonsa kotoisaksi Suomessa. 

Jatko-opintomahdollisuudet

Maisteriohjelma antaa valmiudet jatkaa tohtoriopintoihin (tekniikan tohtorin tutkinto jollakin soveltuvalla alalla).

Uramahdollisuudet

Työmarkkinoilla on kasvavaa kysyntää yhteiskunnallisesti vastuullisille tietotyöläisille, jotka pystyvät näkemään perinteistä laajemman kokonaiskuvan. Monialainen ongelmien tunnistamisen ja ratkaisemisen sekä jatkuvan oppimisen ja luovuuden taidot avaavat ovia monipuolisille urille. Lyhyesti sanottuna maisteriohjelmasta valmistuneet ovat aktiivisia yhteiskunnallisten innovaatioiden yhteiskehittäjiä, fasilitaattoreita ja integroijia, jotka toimivat verkottuneessa maailmassa. 

Keväällä 2023 tehdyssä tutkimuksessa tarkasteltiin Information Networks -maisteriohjelmasta valmistuneiden urapolkuja. Vastaajista 97 prosenttia ilmoitti löytäneensä työpaikan. Esimerkkejä hiljattain valmistuneiden opiskelijoidemme työnimikkeistä: 

  • Tuotejohtaja tai -omistaja
  • UX-suunnittelija 
  • Palvelumuotoilija 
  • Toimitusjohtaja 
  • Analyytikko 
  • Tutkija 
  • Ohjelmistokehittäjä 
  • Perustaja, yrittäjä
  • Teknologiajohtaja

Meiltä viime aikoina valmistuneiden yleisimpiä työpaikkoja: Relex, Futurice, ShareTribe, Reaktor, Wärtsilä, Vincit, Columbia Road, Netlight, Taito United, Teamit, August, Avoin.Systems, Helsingin yliopisto ja Nitor.

Aalto-yliopistolla on vakiintuneet urapalvelut tukemassa opiskelijoiden työllistymistä Suomeen ja ulkomaille. Opetussuunnitelman joustavuus mahdollistaa sen, että monet Aallon opiskelijoista käyvät töissä opintojen ohessa ja varmistavat itselleen ensimmäisen oman alan työpaikan jo ennen valmistumista. Aallossa on myös erittäin aktiivinen yrittäjyyskulttuuri, joka toimii ponnahduslautana uusille yrittäjille. 

Unto Rautio

Perustieteiden korkeakoulusta valmistuneet työelämässä

Aalto-yliopiston Perustieteiden korkeakoulusta valmistuneet työllistyvät erittäin hyvin koulutustaan vastaaviin tehtäviin. Tältä sivulta löydät tietoa työllistymisestä sekä urakehityksestä viisi vuotta valmistumisesta.

Perustieteiden korkeakoulu

Tutkimuksen painopisteet

Ohjelman opinnot liittyvät läheisesti Aalto-yliopiston tietotekniikan laitoksen sekä tuotantotalouden laitoksen tutkimukseen. 

Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa

Ohjelmassa noudatetaan monitieteistä lähestymistapaa, jolla kurotaan umpeen yhteiskunnan, teknologian, liiketoiminnan ja inhimillisten tekijöiden välisiä kuiluja. Opintojaksomme on räätälöity siten, että opiskelijoilla on mahdollisuus hankkia kattava taitojen ja luovuuden työkalupakki merkittävien ongelmien ratkaisemiseen. Lisäksi ohjelma tuo yhteen ihmisiä monenlaisista taustoista. 

Oppimismenetelmiämme ovat aktiivinen vertaisoppiminen ja ongelmalähtöinen oppiminen. Erilaiset ryhmätyöt parantavat opiskelijoiden viestintä- ja ryhmätyötaitoja ja valmistavat heitä aitoihin työympäristöihin, joissa yhteistyö on ratkaisevan tärkeää.  Maisteriohjelmalla on läheiset kytkökset käytännön työelämään – opiskelijat saavat erilaisilla projektikursseilla toimeksiantoja yrityksiltä, organisaatioilta ja järjestöiltä. Opiskelijat oppivat ratkaisemaan ongelmia luovasti ja eettisesti sekä keskustelemaan lopputuloksista tiiviissä yhteistyössä opettajien ja sidosryhmien kanssa. Opetusmenetelmämme eivät ainoastaan jäljittele tosielämän tilanteita, vaan opiskelijat pääsevät aidosti osallistumaan hankkeisiin, joissa ratkaistaan todellisia ongelmia ja kehitetään toteuttamiskelpoisia ratkaisuja. 

Master’s Programme in Information Networks -maisteriohjelman opiskelijamäärä on suhteellisen pieni, ja opiskelijat pääsevät vaikuttamaan oppimiseensa monin tavoin. Opettajamme ovat erittäin omistautuneita alalleen ja kannustavat akateemista henkilöstöä ja opiskelijoita läheiseen yhteistyöhön ja avoimeen viestintään. Läheinen yhteisö on yksi ohjelman vahvuuksista – koulutusohjelman opiskelijoiden kilta Athene järjestää aktiivisesti erilaisia tapahtumia ja yritysten yhteistyötä. 

Aalto-yliopisto tunnetaan yliopistona, jossa tiede ja taide yhdistyvät tekniikkaan ja talouteen. Eloisa kampus ja laaja valinnanvapaus koko yliopiston kurssivalikoimasta tuovat eri alojen opiskelijoita yhteen. Aallossa on tilaa spontaanille monitieteisyydelle, joka synnyttää uusia ideoita, tuo inspiroituneita ihmisiä yhteen ja saa aikaan ystävyyssuhteita, verkostoja ja startup-yrityksiä. 

Hakukohdekohtaiset arviointiperusteet

Information Networks -maisteriohjelmaan hakijat, jotka täyttävät maisteriopintoja koskevat yleiset hakukelpoisuusvaatimukset, arvioidaan alla olevien arviointiperusteiden mukaisesti. Arviointiprosessi kuvataan kohdassa Arviointiprosessi. Pakollisten hakuliitteiden lisäksi tähän hakukohteeseen hakijoiden tulee toimittaa myös Vaadittavat hakukohdekohtaiset liitteet -otsikon alla luetellut liitteet.

Juttele Aallon opiskelijoiden kanssa!

Oletko pohtinut, millaista opiskelu ja opiskelijaelämä Aalto-yliopistossa mahtaa olla? Tule juttelemaan opiskelijalähettiläidemme kanssa!

Juttele opiskelijoidemme kanssa!
Kolme henkilöä istuu jakkaroilla puupöydän ääressä modernissa sisätilassa, taustalla sumea näkymä ulos.

Get to know us

Kolme henkilöä istuu sohvalla värikkäiden tyynyjen kanssa, kaksi käyttää tabletteja ja yksi on kannettavalla, jossa on tarroja.

Opiskelu Aallossa

Aalto-yliopisto on rohkeiden ajattelijoiden yhteisö, jossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Koulutamme muutoksentekijöitä ratkaisemaan yhteiskunnan suuria haasteita ja luomaan hyvinvointia.

Students of Aalto University

Tuotantotalouden laitos

Tuotantotalouden laitos tutkii ja ohjaa teknologiapohjaisen liiketoiminnan muutosta.

Aalto-yliopisto / Athenen logo

Athene (ulkoinen linkki)

Athene on Informaatioverkostojen koulutusohjelman ainejärjestö eli kilta, joka yhdistää alan opiskelijoita, ajaa näiden etuja sekä järjestää jäsenilleen toimintaa.

Yhteystiedot

Perustieteiden korkeakoulun oppimispalvelut

Tämän hakukohteen edellyttämiä hakudokumentteja ja ohjelmassa opiskelemista koskevat kysymykset voi lähettää Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulun oppimispalveluille

[email protected]

Hakijapalvelut

Hakuprosessia, pakollisia hakudokumentteja ja vaadittua englannin kielitaitoa koskevat kysymykset voi lähettää Aallon hakijapalveluille

[email protected]

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu