Opiskelu Aallon kampuksella
Aallon Otaniemen kampus tarjoaa monipuoliset puitteet asumiseen, opiskeluun ja vapaa-ajanviettoon. Tutustu kampukseen!
Emme työskentele siiloissa, joten miksi meidän pitäisi opiskella sellaisissa? IDBM-maisteriohjelman opiskelijat ratkaisevat monimutkaisia todellisia haasteita monialaisissa tiimeissä ja oppivat ymmärtämään kokonaisvaltaisesti tulevaisuuden haasteita. Ohjelmassa käsitellään muotoilua laajemmin menetelmänä, ajattelutapana ja kilpailuetuna. Tämä tapahtuu keskittymällä tuote-, palvelu- ja liiketoimintamuotoiluun, tekniikkaan ja innovaatiojohtamiseen. IDBM-maisteriohjelman suorittaneilla on:
IDBM-maisteriohjelmasta valmistuneet ovat valmiita työskentelemään merkittävissä tehtävissä muotoilun, liiketoiminnan ja tekniikan yhtymäkohdassa toimivissa tiimeissä. He kykenevät edistämään innovointia ja johtamaan uusia yrityshankkeita globaaleissa ympäristöissä.
Tämän ohjelman lukuvuosimaksu on 17 000 euroa lukuvuodessa. Lukuvuosimaksua eivät maksa Euroopan unionin (EU) tai Euroopan talousalueen (ETA) jäsenmaiden kansalaiset eivätkä Sveitsin kansalaiset. Muiden maiden kansalaisten on maksettava lukuvuosimaksu.
Aalto-yliopisto tarjoaa pienen määrän apurahoja, jotka vapauttavat maksuvelvolliset opiskelijat lukuvuosimaksusta. Apurahat voidaan myöntää hakukohteen arvioinnissa parhaiten menestyville hakijoille. Hakijat asetetaan paremmuusjärjestykseen hakukohteen sivulla olevien arviointiperusteiden mukaisesti.
Lisätietoa lukuvuosimaksusta ja apurahoista Aalto-yliopistossa löytyy Lukuvuosimaksut ja apurahat sivulta.
Ohjelman laajuus on 120 opintopistettä:
50 op IDBM-pääaineopintoja, esimerkiksi:
20 op insinöörialojen erikoistumisopintoja/sivuaineopintoja
20 op vapaasti valittavia opintoja
30 op diplomityö
Kaikkien eri suuntautumisvaihtoehtojen (Design, Science and Technology, Business) opiskelijat suorittavat ensimmäisenä lukuvuotenaan pääosin samat pakolliset IDBM-pääaineopinnot. Pääaineen kursseilla käsitellään esimerkiksi luovaa tiimityötä ja liiketoimintamallien suunnittelua. Yksi tärkeimmistä IDBM-pääaineen kursseista on kuuden kuukauden mittainen yrityshanke, Industry Project, jossa monialaiset opiskelijatiimit ratkovat yhdessä yrityskumppaneiden antamia aitoja haasteita.
Aalto-yliopisto tarjoaa opiskelijoille monia mahdollisuuksia kehittää kansainvälisyysosaamistaan. Opiskelijat voivat esimerkiksi:
Tutkinto antaa hakukelpoisuuden tohtorikoulutukseen.
IDBM-maisteriohjelma antaa valmiudet työskennellä luovilla aloilla ja organisaatioissa, jotka hyödyntävät luovuutta, muotoilua ja teknologiaa keskeisinä kilpailuvaltteinaan. Valmistuneille aukeaa uramahdollisuuksia niin suurissa monikansallisissa yrityksissä kuin startup-yrityksissäkin sitä mukaa, kun organisaatiot alkavat ymmärtää muotoilun olevan keino pysyä alansa kärjessä ja luoda arvoa. IDBM-maisteriohjelmasta valmistuneet luovat muotoilun avulla ja usein viimeisintä tekniikkaa hyödyntäen uusia tuotteita ja palveluita työskennellessään eri tehtävissä, jotka vaihtelevat palvelumuotoilusta suunnitteluun ja strategiointiin.
Aalto-yliopistolla on vakiintuneet urapalvelut, jotka auttavat työllistymään Suomeen ja ulkomaille. Aallosta valmistuneet opiskelijat löytävät usein helposti töitä valmistuttuaan. Aallossa on myös erittäin aktiivinen yrittäjyyskulttuuri, joka voi toimia ponnahduslautana oman yrityksen perustamiselle. Tutkijan urasta kiinnostuneille Master’s Programme in International Design Business Management -maisteriohjelma antaa hyvän pohjan tohtorikoulutukseen hakeutumiseen ja tutkijatohtorin työlle.
Lisätietoa tutkimuksesta: https://www.aalto.fi/fi/tuotantotalouden-laitos.
IDBM on aidosti monitieteinen ohjelma, joka ilmentää Aalto-yliopiston visiota: Aalto on rohkeiden ajattelijoiden yhteisö, jossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Opiskelijoilla on ainutlaatuinen mahdollisuus opiskella ja työskennellä yhdessä Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun, Kauppakorkeakoulun, Insinööritieteiden korkeakoulun, Kemian tekniikan korkeakoulun, Sähkötekniikan korkeakoulun sekä Perustieteiden korkeakoulun kunnianhimoisten opiskelijoiden kanssa.
Aalto-yliopisto tunnetaan yliopistona, jossa tiede ja taide yhdistyvät tekniikkaan ja talouteen. Eloisa kampus ja laaja valinnanvapaus koko yliopiston kurssivalikoimasta tuovat eri alojen opiskelijoita yhteen. Aallossa on tilaa spontaanille monitieteisyydelle, joka synnyttää uusia ideoita, tuo inspiroituneita ihmisiä yhteen ja saa aikaan ystävyyssuhteita, verkostoja ja silloin tällöin startup-yrityksiä.
Järjestämme IDBM-infotilaisuuden keskiviikkona 4.12.2024 klo 16.00 Zoomissa: https://aalto.zoom.us/j/63441581704. Tervetuloa esittämään kysymyksiä!
International Design Business Management (School of Science) -ohjelman hakijat, jotka täyttävät yleiset maisterihaun hakukelpoisuusvaatimukset, arvioidaan seuraavien arviointiperusteiden mukaisesti. Arviointiprosessi on kuvattu otsikon Arviointiprosessi alla. Pakollisten hakemusdokumenttien lisäksi hakukohde pyytää hakijoita toimittamaan Hakukohdekohtaiset liitteet -otsikon alla listatut dokumentit.
Mitä arvioidaan? | Aiemmat opinnot |
Valintaperusteet / Mitä toivomme hakijalta? |
Edellytämme, että hakijoilla on jonkin tekniikan tai luonnontieteellisen alan kandidaatin tutkinto, johon sisältyy vähintään 15 op kauppatieteiden tai innovaatioalan opintoja. Hakemuksessa käytävä selvästi ilmi, että hakijalla on kauppatieteiden opintojen kautta saadut perustiedot, esimerkiksi johtamistieteestä, strategisesta johtamisesta, operatiivisesta johtamisesta, taloushallinnosta ja organisaatiokäyttäytymisestä. Muut kandidaatin tutkinnot voivat soveltua vain, jos tutkinnon sisältö ja niiden lisäksi käydyt yliopistotason erillisopinnot vastaavat alla olevia vaatimuksia. Hakuliitteiden on yksiselitteisesti osoitettava, että hakijalla on riittävä määrä tyypillisiä kandidaattitason insinööriopintoja vastaavia opintoja:
Vaikka hakijalla olisikin vaadittu vähimmäisopintopistemäärä mainittujen aiheiden opintoja, hän voi silti jäädä vertailussa toista hakijaa alemmalle sijalle. |
Osaamisen osoittamisen tapa | Opintosuoritusote/-otteet ja tutkintotodistukset. Kurssikuvaukset edellä mainituilla aloilla suoritetuista kursseista vaaditaan niissä tapauksissa, joissa kauppatieteiden/innovaatioalan opintojen määrä ei selvästi ylitä 15 opintopisteitä tai hakijalla ei ole kandidaatin tutkintoa insinööritieteiden alalta. |
Kriittisyys | Kriittinen (0 pistettä = hylätty) |
Mitä arvioidaan? | Aiemman tutkinnon arvosanat |
Valintaperusteet / Mitä toivomme hakijalta? |
Soveltuvien aiempien opintojen lisäksi hakijoilta edellytetään erittäin hyvää aiempaa opintomenestystä (keskiarvolla ja olennaisten kurssien arvosanoilla mitattuna). Esimerkiksi suomalaisella yliopistotutkinnollahakevilla keskiarvon pitää olla vähintään 4 arvosteluasteikolla 1–5. Ammattikorkeakoulututkinnollahakevien keskiarvon pitää yleensä olla vähintään 4,5. Opintopisteillä painotettu keskiarvo lasketaan kandidaatin tutkinnosta (tai muusta hakukelpoisuuden antavasta tutkinnosta). Lisäksi arvioidaan hakijan suorittamien muiden opintojen arvosanoja, mikäli hän on toimittanut niistä todistukset ennen hakuajan päättymistä. |
Osaamisen osoittamisen tapa | Opintosuoritusote/-otteet, tutkintotodistukset |
Kriittisyys | Kriittinen (0 pistettä = hylätty) |
Mitä arvioidaan? | Motivaatio |
Valintaperusteet / Mitä toivomme hakijalta? |
Hakijan on osoitettava motivaationsa IDBM-ohjelmassa opiskeluun motivaatiokirjeellä. Motivaatiokirje kirjoitetaan englanniksi ja sen maksimipituus on 4 000 merkkiä välilyönteineen. Motivaatiokirjeessä tulee vastata ainakin seuraaviin kysymyksiin:
Motivaatiokirjeestä |
Osaamisen osoittamisen tapa | Motivaatiokirje |
Kriittisyys | Kriittinen (0 pistettä = hylätty) |
Mitä arvioidaan? | Työkokemus |
Valintaperusteet / Mitä toivomme hakijalta? | Hakijoiden työkokemusta tarkastellaan laajasti. Erityisesti painotetaan IDBM:ään liittyvää työkokemusta ja kokemusta taiteellisesta ja tieteellisestä työstä, yrittäjyydestä ja/tai soveltuvista vapaaehtoistoimista. Työkokemus arvioidaan ansioluettelon perusteella. |
Osaamisen osoittamisen tapa | Ansioluettelo |
Kriittisyys | Ei kriittinen |
Mitä arvioidaan? | Hakijan tarkempi soveltuvuus hakukohteeseen, motivaatio ja sitoutuminen opiskeluun/viestintätaidot |
Valintaperusteet / Mitä toivomme hakijalta? |
Hakijat valitaan haastatteluun yllä mainittujen arviointiperusteiden perusteella. Haastatteluun kutsuttavien hakijoiden määrä on korkeintaan kaksinkertainen ohjelman aloituspaikkamäärään verrattuna. Hakijan taidot ja käytännön kyvyt viestiä englanniksi arvioidaan. Hakijan on pidettävä lyhyt suullinen esitys englanniksi aiheesta, joka annetaan haastattelukutsussa. Hakijalta kysytään kysymyksiä hänen motivaatiostaan, taidoistaan ja asenteistaan. Haastattelut voidaan tehdä puhelimitse tai virtuaalisen kokousalustan kautta tarvittaessa. Lopullinen valintapäätös perustuu haastatteluun. Hakija voidaan valita vain yhteen Master’s Programme in International Design Business Management -hakukohteeseen. |
Osaamisen osoittamisen tapa | Haastattelu |
Kriittisyys | Kriittinen |
Huomioithan, että hakuprosessi perustuu kilpailuun eivätkä kaikki hakuehdot täyttävät hakijat tule välttämättä valituiksi.
Hakijat arvioidaan aluksi Aalto-yliopiston yleisten hakukelpoisuusvaatimusten perusteella. Hakijat, jotka täyttävät maisteriopintoja koskevat yleiset hakukelpoisuusvaatimukset, arvioidaan ja asetetaan paremmuusjärjestykseen hakukohteelle etukäteen määriteltyjen arviointiperusteiden mukaisesti.
Yleiset hakukelpoisuusvaatimukset täyttävien hakijoiden valintaprosessi on kaksivaiheinen.
Vaihe 1
Ensimmäisessä vaiheessa hakemukset arvioidaan seuraavien arviointiperusteiden mukaisesti:
Valintaprosessin toiseen vaiheeseen kutsutaan ainoastaan ne hakijat, jotka arvioitiin parhaiksi ensimmäisessä vaiheessa.
Vaihe 2
Toisessa vaiheessa käytetään seuraavia arviointiperusteita:
Osa hakijoista kutsutaan toiseen vaiheeseen. Kutsut toiseen vaiheeseen lähetetään hakijoille viimeistään seitsemän päivää ennen vaiheen alkua. Vaihe 2 on haastattelu, joka voidaan suorittaa puhelimitse tai virtuaalisen kokousalustan kautta tarvittaessa.
Toisen vaiheen arvioinnin jälkeen hakijoista valitaan parhaat ensimmäisen ja toisen vaiheen kokonaisarvion perusteella.
Kaikkien hakijoiden on toimitettava Aalto-yliopiston verkkosivuilla luetellut hakuliitteet. Lisäksi tähän hakukohteeseen on toimitettava seuraavat hakukohdekohtaiset liitteet:
Tämän hakuliitteen puuttuminen vaikuttaa hakemuksen arviointiin kielteisesti.
Kurssikuvaukset tulee liittää kursseista, jotka olet käynyt nykyisessä koulutusohjelmassasi. Koulutusohjelman opetussuunnitelma ei anna tätä tietoa eikä siksi ole riittävä liitteeksi.
Oletko pohtinut, millaista opiskelu ja opiskelijaelämä Aalto-yliopistossa mahtaa olla? Tule juttelemaan opiskelijalähettiläidemme kanssa!
Aallon Otaniemen kampus tarjoaa monipuoliset puitteet asumiseen, opiskeluun ja vapaa-ajanviettoon. Tutustu kampukseen!
Tutustu opiskelijoiden ja Aalto-yliopistosta valmistuneiden tarinoihin!
Tuotantotalouden laitos tutkii ja ohjaa teknologiapohjaisen liiketoiminnan muutosta.
Tieteestä tulevaisuuden teknologiaa, innovaatioita ja liiketoimintaa.
IDBM Programme Manager
Johanna Rametta
Hakijapalvelut
Hakuprosessia, pakollisia hakudokumentteja ja vaadittua englannin kielitaitoa koskevat kysymykset voi lähettää Aallon hakijapalveluille