Uramahdollisuudet
Koneoppiminen ja tekoäly vaikuttavat lähes kaikkiin alan yrityksiin. Tämän vallankumouksellisen teknologian huipulla pysyminen on välttämätöntä organisaatioille, jotka haluavat säilyttää kilpailuetunsa.
Koska tekoälyammattilaisten kysyntä ylittää nykyisen osaavien tekoälyinsinöörien määrän, tästä pääaineesta valmistuneille on tarjolla rajattomat mahdollisuudet prosessiteollisuudesta datatieteeseen. Viimeaikaisia kärkiprojektien sovellusalueita ovat bioinformatiikka, laskennallinen astrofysiikka, biologia ja lääketiede, interaktiiviset teknologiat, tiedonhaku, tiedon visualisointi, neuroinformatiikka ja sosiaalis-verkostoanalyysi.
Vastavalmistuneiden tyypillisiä ensimmäisiä tehtävänimikkeitä:
- Analyytikko
- Analyysi-insinööri
- Data-analyytikko
- Datatutkija
- DevOps-insinööri
- Koneoppimisen insinööri
- Ohjelmistokehittäjä
- Ohjelmistotekniikan asiantuntija
Valmistuneet voivat edetä nopeasti valitsemallaan uralla.
Esimerkkejä yrityksistä, joissa meiltä valmistuneet alumnit ovat löytäneet töitä: Accenture, Aureus Analytics, Discover Financial Services, Futurice, Elsevier, Jongla, Nokia, Omniata Inc, Reaktor, Sanoma, Silo AI ja Verto Analytics.
Meiltä viime aikoina valmistuneet suorittavat tohtoriopintoja muun muassa seuraavissa yliopistoissa: Aalto-yliopisto, Brown University, Carnegie Mellon University, French Institute for Research in Computer Science and Automation (Inria), Purdue University, Télécom Paris Tech, University of Bristol, University of California - Santa Cruz, University of Iowa, University of Surrey.
Aalto-yliopisto tarjoaa vakiintuneet urapalvelut, jotka tukevat opiskelijoiden työllistymistä Suomessa ja ulkomailla. Opintojen joustavuus mahdollistaa sen, että monet Aallon opiskelijoista ovat töissä jo opiskeluaikanaan ja varmistavat siten itselleen ensimmäisen oman alan työpaikkansa jo ennen valmistumistaan. Aallossa on myös erittäin aktiivinen yrittäjyyskulttuuri, joka toimii ponnahduslautana uusille yrityksille.