Koulutustarjonta

Automation and Electrical Engineering, Master of Science (Technology)

Master's Programme in Automation and Electrical Engineering -maisteriohjelma tarjoaa syvällistä osaamista tärkeistä teknologiosta, kuten itseohjautuvista järjestelmistä, kestävistä energiaratkaisuista ja älykkäistä mobiilijärjestelmistä, joilla kaikilla on keskeinen rooli jokapäiväisessä elämässämme. Tässä ohjelmassa opiskelu antaa sinulle valmiudet näiden teknologioiden tulevaisuuden muokkaamiseen ja niiden kanssa toimimiseen.
Students of School of Electrical Engineering around a robot.
Get a Master’s Degree in Automation and Electrical Engineering at Aalto University – the leading international and multidisciplinary university in the Nordics and Europe.

Tutkinto:

Diplomi-insinööri

Hakuaika:

28.11.2024 – 27.12.2024

Opetuskieli:

englanti

Kesto:

2 vuotta, täysipäiväinen

Hakukelpoisuus:

Soveltuva alempi korkeakoulututkinto

Koulutusala:

Tekniikka

Laajuus:

120 opintopistettä

Korkeakoulu:

Sähkötekniikan korkeakoulu

Lukuvuosimaksut:

EU/ETA-alueen ulkopuoliset kansalaiset, 17000 €/v (maisteriopinnot) Lue lisää

Haku maisterikoulutuksiin

Koulutuksen kuvaus

Oletko kiinnostunut kehittämään seuraavan sukupolven itseohjautuvia autoja, robotteja, älykkäitä ja kestäviä energiaratkaisuja tai terveysteknologian antureita? Vai oletko kiinnostunut kehittämään teollisia automaatiojärjestelmiä, älykkäitä mobiilijärjestelmiä tai järjestelmäpiirejä? Master's Programme in Automation and Electrical Engineering -maisteriohjelma antaa sinulle valmiudet soveltaa tieteellisiä menetelmiä ja teorioita moniin eri käyttötarkoituksiin. Ohjelma järjestetään kansainvälisessä ympäristössä ja tiiviissä yhteistyössä teollisuuden kanssa, mikä antaa ohjelmasta valmistuneille valmiudet menestyä laitteistojen ja ohjelmistojen leikkauspisteessä. Opiskelijamme opiskelevat energia-alan, robotiikan ja sulautettujen elektronisten järjestelmien nykyisiä ja vasta nousevia osa-alueita laajan tutkimuksen ja matemaattisten ja luonnontieteiden perusteorioiden kautta. Lisäksi ohjelmassa keskitytään soveltaviin teknologioihin, kuten itseohjautuviin järjestelmiin, terveysteknologiaan, älykkäisiin sähköverkkoihin ja uusiutuviin energiaratkaisuihin.

Master’s Programme in Automation and Electrical Engineering -maisteriohjelmasta valmistuvat saavat:

  • alansa viimeisintä osaamista. Valmistuneet ymmärtävät laajasti itseohjautuvien järjestelmien, kestävien energiaratkaisujen tai älykkäiden mobiilijärjestelmien perusteorioita.
  • ratkaisukeskeisen ajattelutavan. Valmistuneet osaavat ratkaista tosielämän ongelmia ja muokata alan vakiintuneita käytäntöjä soveltamalla systeemistä ajattelua , jossa yhdistyvät sekä ohjelmisto- että laitteisto-osaaminen.
  • analyyttisiä taitoja. Meiltä valmistuneet ajattelevat datavetoisesti ja ovat taitavia analyyttisessä ongelmanratkaisussa ja edistyneessä matematiikassa, mukaan lukien tekoäly ja koneoppiminen sekä edistyneen tason fysiikkapohjainen mallinnus.
  • vahvat yhteistyötaidot. Valmistuneilla on erinomaiset ryhmätyötaidot, he kestävät stressaavimpiakin tilanteita ja johtavat esimerkillään paineen alla.
  • kansainvälisen toiminnan taitoja. Valmistuneilla on oman alansa kielitaito ja kykyä työskennellä tehokkaasti globaaleissa ja monitieteisissä ympäristöissä.

Master’s Programme in Automation and Electrical Engineering -ohjelmasta valmistuneet ovat valmiita monenlaisille tekniikan alan ja tutkimuksen urille sekä alan tohtoriopintoihin.

Opetuskieli

Master’s Programme in Automation and Electrical Engineering -maisteriohjelman opetuskieli on englanti.

Lukuvuosimaksut ja apurahat

Tämän ohjelman lukuvuosimaksu on 17 000 euroa lukuvuodessa. Lukuvuosimaksua eivät maksa Euroopan unionin (EU) tai Euroopan talousalueen (ETA) jäsenmaiden kansalaiset eivätkä Sveitsin kansalaiset. Muiden maiden kansalaisten on maksettava lukuvuosimaksu.

Aalto-yliopisto tarjoaa pienen määrän apurahoja, jotka vapauttavat maksuvelvolliset opiskelijat lukuvuosimaksusta. Apurahat voidaan myöntää hakukohteen arvioinnissa parhaiten menestyville hakijoille. Hakijat asetetaan paremmuusjärjestykseen hakukohteen sivulla olevien arviointiperusteiden mukaisesti.

Lisätietoa lukuvuosimaksusta ja apurahoista Aalto-yliopistossa löytyy Lukuvuosimaksut ja apurahat sivulta.

Opintojen rakenne

Master’s Programme in Automation and Electrical Engineering -maisteriohjelma on Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulun ohjelma, jonka laajuus on 120 opintopistettä. Kaksivuotinen ohjelma koostuu seuraavista osista:

  • pääaineopinnot (65 op)
  • vapaasti valittavat opinnot (25 op)
  • diplomityö (30 op).
     

Opintojen alussa jokainen opiskelija laatii henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS) akateemisen ohjaajan avustuksella. HOPSin päätarkoitus on varmistaa, että opinnot vastaavat opiskelijan kiinnostuksenkohteita ja että opiskelija suorittaa ne loogisessa järjestyksessä. Vapaasti valittavien kurssien valikoima on laaja, ja opiskelijan opinnot voidaan räätälöidä hänen valitsemansa erikoisalan mukaisesti. Lisätietoa ohjelmasta ja sen opetussuunnitelmasta löytyy Opiskelijan oppaasta.

Ohjelma tarjoaa opiskelukokemuksen, joka koostuu teorialuennoista ja -kirjallisuudesta, käytännön laskelmista, harjoituksista, projekteista, työpajoista ja laboratoriotyöskentelystä. Osa projekteista on yritysten toimeksiantoja tai kiinteästi alan yrityksiin liittyviä, mikä tuo opiskeluun vahvaa haastelähtöisyyttä. Ohjelman pääasialliset aihealueet ovat:

  • uusiutuvat energiat ja kestävyys, esim. energiatehokkuus- ja energian muuntamisjärjestelmät
  • hajautetut ja verkottuneet sähköntuotannon järjestelmät, esim. älykäs sähköverkko, älykäs asuinympäristö, turvallisuus ja tietoturvallisuus hajautetuissa/verkottuneissa järjestelmissä
  • ympäristön aistiminen ja havainnointi, esim. mikroanturit, koneen tekemä havainnointi
  • siirtymä automaatiosta itseohjautuvuuteen
  • henkilökohtainen terveydenhuolto, hyvinvointi ja lääketieteelliset instrumentit
Automaation ja sähkötekniikan maisteriohjelma

Suuntautumisvaihtoehdot

1. Control, Robotics and Autonomous Systems

Control, Robotics and Autonomic Systems -pääaine tarjoaa vahvan pohjan säätö- ja automaatiotekniikassa. Se antaa mahdollisuuden erikoistua johonkin erikoistumisalaan, kuten tehdasautomaatioon, robotiikkaan, itseohjautuviin älykkäisiin järjestelmiin, teollisuuden ohjelmistojärjestelmiin tai esimerkiksi tekoälyn tai koneoppimisen kaltaisiin aiheisiin. Kaikille opiskelijoille yhteisiä ydinalueita ovat dynaamisten järjestelmien mallinnus, estimointi ja säätö sekä nykyaikaisten automaatiojärjestelmien sulautetut järjestelmät ja ohjelmistot. Pääaineesta valmistunut:

  • ymmärtää automaation tarpeen
  • osaa suunnitella dynaamisten järjestelmien malleja ja säätimiä
  • osaa analysoida järjestelmien ominaisuuksia ja dynamiikkaa
  • osaa suunnitella ohjelmistoja teolliseen käyttöön
  • ymmärtää syvällisesti yhtä näistä aihealueista: robotiikka ja itseohjautuvat järjestelmät, älykkäät järjestelmät, säätötekniikka, automaatio-ohjelmistot, tehdasautomaatio tai kartuttaa osaamistaan jollakin itseään kiinnostavalla aihealueella, kuten tekoäly tai koneoppiminen.

2. Electrical Power and Energy Engineering

Electrical Power and Energy Engineering -pääaine tarjoaa vankan pohjan sähkövoima- ja energiatekniikan alan insinööreille. Tämän pääaineen alaan kuuluu sähkönsiirto, jakelu, älykkäät sähkönjakeluverkot, kestävä sähköntuotanto ja yhteiskuntien sähköistäminen sekä voimansiirtolaitteet, kuten moottorit, generaattorit ja suuntaajat ja niiden ohjaus. Pääaineesta valmistunut osaa

  • tunnistaa sähköenergiajärjestelmiä koskevat keskeiset näkökohdat
  • kehittää sovelluksia energiatehokkuuteen ja uusiutuvan energian tuottamiseen
  • analysoida ja arvioida sähkö- ja energiatekniikan nykyisiä ja tulevia haasteita
  • suunnitella ja analysoida sähköjärjestelmiä tai laitteita energian muuntamiseen
  • ymmärtää syvällisesti yhtä näistä aiheista: sähköiset voimalaitteet, energian varastointi ja vety, sähkö- ja energiajärjestelmät, uusiutuva energia, älykkäät rakennukset ja valaistus.
     

3. Electronic and Digital Systems

Electronic and Digital Systems (EDS) on monitieteinen pääaine, joka keskittyy sulautettuihin järjestelmiin ja järjestelmätason suunnitteluun, erityisesti älykkäitä, ekologisesti kestäviä ja itseohjautuvia laitteita varten. Sovellusaloja ovat mm. autoteollisuus, mobiilijärjestelmät ja terveysteknologia. Pääaineessa keskitytään itseohjautuviin sulautettuihin järjestelmiin, itsensä ylläpitäviin älykkäisiin anturijärjestelmiin, mikroelektromekaanisiin järjestelmiin (MEMS), anturien heterogeeniseen integrointiin järjestelmäpiiriin (SoC), datasynteesiin ja reaaliaikaiseen päätöksentekoon. EDS:ssä korostuu perustutkimuksessa saatujen tulosten muuntaminen toimiviksi tuotteiksi ja palveluiksi tutkimuksen, kehityksen ja kaupallistamisen avulla.

EDS-pääaineesta valmistunut osaa

  • suunnitella ja toteuttaa sulautettuja laitteita, antureita, toimilaitteita ja älykkäitä integroituja järjestelmiä
  • tunnistaa eri laite- ja ohjelmistoteknologioiden kestävyys-, turvallisuus- ja elinkaarinäkökohtia
  • analysoida sähköisten järjestelmien multifyysisiä (lämpö-, sähkö-, ja mekaanisia) ominaisuuksia.
  • soveltaa ja suunnitella tietojenkäsittelyketjuja ja menetelmiä signaalinkäsittelyn, koneoppimisen ja tekoälyn (AI) avulla.

muuttaa perustutkimuksen tuloksia toimiviksi sähköisiksi ja digitaalisiksi järjestelmiksi

Kansainvälistyminen

Maisteriohjelma on erittäin kansainvälinen, ja opintoja suoritetaan monikulttuurisissa ryhmissä. Ohjelmasta vastaavalla laitoksella on pitkäaikaiset yhteydet ja yhteistyösopimuksia monien yritysten, tutkimuslaitosten ja yliopistojen kanssa EU:ssa, Kiinassa, Japanissa ja Yhdysvalloissa. Tämän vuoksi monet opiskelijat lähtevätkin opiskelijavaihtoon tai tekevät työharjoittelun jossakin Aalto-yliopiston korkeatasoisessa kumppaniyliopistossa maailmalla. Lisäksi killat järjestävät yritysvierailumatkoja paitsi Pohjoismaihin myös muihin maihin.

Aalto-yliopisto on luontaisesti kansainvälinen yliopisto, jonne tulee vuosittain tuhansia tutkinto- ja vaihto-opiskelijoita eri puolilta maailmaa. Opiskelijat ovat osa monimuotoista Aalto-yhteisöä ja pääsevät nauttimaan kampuksella järjestettävästä vapaa-ajan toiminnasta, tapahtumista ja juhlista. Aktiiviset tuutorointiohjelmat ja tukipalvelut auttavat kansainvälisiä opiskelijoita pääsemään osaksi pohjoismaista kulttuuria ja tuntemaan itsensä tervetulleiksi Suomeen.

Jatko-opintomahdollisuudet

Maisteriohjelma antaa valmiudet jatkaa tohtoriopintoihin (tekniikan tohtorin tutkinto jollakin soveltuvalla alalla).

Uramahdollisuudet

Ohjelmasta valmistuneilla on erinomaiset uramahdollisuudet julkisella ja yksityisellä sektorilla tulevaisuuden maailmassa, joka on täynnä itseohjautuvia järjestelmiä ja teknistä kehitystä. Tiiviiden yritysyhteyksiemme ansiosta opiskelijoillamme on loistavat mahdollisuudet työllistyä kurssiprojektien, työharjoittelun, tutkimuksen tai väitöskirjatyön kautta. Monet ovat aloittaneet uransa mm. tuotesuunnittelijoina, ohjelmoijina, tutkimus- ja kehitystyön projektijohtajina tai teknisinä asiantuntijoina. Lisäksi valmistuneilla on kaikki taidot omien yritysten perustamiseen ja rakentamiseen. Aalto-yliopiston Master’s Programme in Automation and Electrical Engineering -maisteriohjelma antaa erinomaisen pohjan tohtoriopintoihin, jotka ovat välttämättömiä akateemisesta urasta kiinnostuneille.

Aalto-yliopistolla on vakiintuneet urapalvelut, jotka auttavat työllistymään Suomeen ja ulkomaille. Aallosta valmistuneet opiskelijat löytävät usein helposti töitä valmistuttuaan. Aallossa on myös erittäin aktiivinen yrittäjyyskulttuuri, joka voi toimia ponnahduslautana oman yrityksen perustamiselle.

Unto Rautio

Sähkötekniikan korkeakoulusta valmistuneet työelämässä

Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulusta valmistuneet työllistyvät hyvin koulutustaan vastaaviin tehtäviin. Tältä sivulta löydät tietoa valmistuneidemme työllistymisestä sekä urakehityksestä.

Sähkötekniikan korkeakoulu
Alumni Kiia Einola, kuva Mikko Haapamäki

Alumni Kiia Einola: Tärkeintä opinnoissa oli taito oppia uusia asioita

Automation and Electrical Engineering -maisteriohjelman alumnin mielestä opiskelu on mukavampaa opiskelukavereiden kanssa.

Uutiset
Alumna Bismoy Jahan, automation and electrical engineering

Alumni Bismoy Jahan: Aallossa opitut asiat ovat sidoksissa työelämän oikeisiin ongelmiin

Bismoy Jahan valitsi automaation ja sähkötekniikan maisteriohjelman, koska hän uskoo, että tulevaisuudessa automaatio on merkittävä osa elämäämme.

Uutiset

Tutkimuksen painopisteet

Sähkötekniikan ja automaation laitos tarjoaa erinomaisen koulutusympäristön ja huipputason tutkimusolosuhteet, joissa tutkijat ja insinöörit kehittävät yhdessä uusia menetelmiä, laitteita ja järjestelmiä ohjaus-, robotiikka- ja autonomisten järjestelmien, sulautettujen järjestelmien, terveysteknologian, mittaus- ja anturitekniikan sekä energiajärjestelmien ja energian muuntamisen aloilla. Sen lisäksi, että laitos osallistuu koko koulun kattavaan tohtorikoulutukseen, se tarjoaa maisteriohjelman edellä mainituilla aloilla ja osallistuu vahvasti opetukseen ja koulutukseen myös muissa poikkitieteellisissä ohjelmissa.

Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa

Aalto-yliopisto on arvioitu yhdeksi maailman johtavista yliopistoista yritysyhteistyön saralla. Aallosta valmistuneena opiskelijana pääset hyötymään yliopiston verkostoista. Aalto-yliopiston teollisen internetin kampus tarjoaa sinulle tilaisuuden verkostoitua muiden teknisten alojen opiskelijoiden ja nimekkäiden yrityskumppaneiden kanssa.

Webinaari | Automation & Electrical Engineering

Webinaarissa ohjelman edustajat esittelevät Aalto-yliopistoa, pääainetta sekä sen rakennetta ja opintosisältöjä, uramahdollisuuksia, sekä opiskeluelämää Aallossa. Q&A-osuudessa he vastaavat osaallistujien kysymyksiin.

Katso webinaaritallenne
Students playing with a robot

Get to know us

Kolme henkilöä istuu sohvalla värikkäiden tyynyjen kanssa, kaksi käyttää tabletteja ja yksi on kannettavalla, jossa on tarroja.

Opiskelu Aallossa

Aalto-yliopisto on rohkeiden ajattelijoiden yhteisö, jossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Koulutamme muutoksentekijöitä ratkaisemaan yhteiskunnan suuria haasteita ja luomaan hyvinvointia.

Kolme henkilöä istuu jakkaroilla puupöydän ääressä modernissa sisätilassa, taustalla sumea näkymä ulos.

Juttele Aallon opiskelijoiden kanssa!

Oletko pohtinut, millaista opiskelu ja opiskelijaelämä Aalto-yliopistossa mahtaa olla? Tule juttelemaan opiskelijalähettiläidemme kanssa!

Opiskelu Aallossa

Hakukohdekohtaiset ohjeet 

Ohjelmaan hakevien on täytettävä Aalto-yliopiston kaikille maisteriohjelmille yhteiset yleiset hakukelpoisuus- ja kielivaatimukset. Hakijat, jotka täyttävät maisteriopintoja koskevat yleiset hakukelpoisuusvaatimukset, arvioidaan ja asetetaan paremmuusjärjestykseen hakukohteelle etukäteen määriteltyjen arviointiperusteiden mukaisesti.

Huomioithan, että arviointiperusteiden alkuperäinen versio on englanninkielinen. Alla olevat arviointiperusteiden kuvaukset ovat käännöksiä alkuperäisestä englanninkielisestä tekstistä.

Hakemukset Master’s Programme in Automation and Electrical Engineering -maisteriohjelmaan arvioidaan seuraavien arviointiperusteiden mukaisesti: 

Arviointiperusteet

Arviointiprosessi ja vaadittavat liitteet

Arviointiprosessi kuvataan kohdassa Hakijoiden arviointiprosessi. Pakollisten hakuliitteiden lisäksi tähän hakukohteeseen hakijoiden tulee toimittaa myös Vaadittavat hakuliitteet -otsikon alla luetellut liitteet.

Yhteystiedot

Aalto-yliopiston hakijapalvelut

Hakuprosessia, hakuasiakirjoja ja kielitestejä koskevat tiedustelut voi lähettää Aalto-yliopiston hakijapalveluille.

[email protected]

Sähkötekniikan korkeakoulu

Ohjelman sisältöön ja opintoihin sekä hakukohdekohtaisiin hakudokumentteihin liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä

[email protected]

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu