Aalto-yliopistosta valmistuneet työelämässä
Aalto-yliopiston ura- ja rekrytointipalvelut seuraa alumniensa sijoittumista työelämään ja heidän urakehitystään.
Sähkötekniikan korkeakoulussa etsitään ratkaisuja esimerkiksi kestävään kehitykseen ja ihmisten hyvinvointiin liittyviin kysymyksiin. Sähkötekniikan korkeakoulusta valmistuneet työskentelevät yhteiskunnan keskeisimmillä aloilla esimerkiksi automaation, ohjelmistosuunnittelun, terveysteknologian, hallinnon, avaruustekniikan ja energiaratkaisuiden parissa. Tutustu Sähkötekniikan korkeakoulun tarjoamiin opiskelumahdollisuuksiin korkeakoulun sivuilla.
Uraseurantakysely toteutetaan osana valtakunnallista akateemisten uraseurantaa, jota koordinoi yliopistojen työelämä- ja urapalveluiden verkosto Aarresaari. Aarresaareen kuuluu 13 suomalaista yliopistoa. Kyselyt toteutetaan yhtenäisellä kyselyllä ja samanaikaisesti viisi vuotta sitten valmistuneille. Tällä sivulla esitetyt tulokset perustuvat tästä kyselystä saatuun dataan.
Uraseurantojen valtakunnalliset tulokset ovat julkisesti saatavilla Opetus- ja kulttuuriministeriön Vipunen-tietopalvelussa PowerBI-raporttina. Vipusesta löytyy myös muuta tietoa tutkinnon suorittaneiden työllistymisestä. Aalto-yliopistosta valmistuneiden työuria tutkii myös Tekniikan akateemiset TEK, jonka toteuttamaan vastavalmistuneiden kyselyyn opinnoista ja työelämästä voit tutustua TEKin sivuilla.
Sähkötekniikan korkeakoulusta valmistuneet arvostavat itse ja kokevat myös työnantajien arvostavan tutkintoaan. Vastaajista 88 % oli tyytyväisiä tutkintoonsa suhteessa omaan uraansa, 90 % koki työnantajien arvostavan vastaajan ja 89 % suosittelisi suorittamaansa tutkintoa toisille.
Sähkötekniikan korkeakoulusta vuonna 2018 valmistuneiden työmarkkinatilanne on uraseurantakyselyn tulosten perusteella erittäin hyvä. Vastaajista 90 % oli joko töissä tai yrittäjänä. Viisi vuotta valmistumisen jälkeen vastaajat ansaitsevat keskimäärin 4700 euroa kuussa (keskiarvo 4684 €, mediaani 4900 €).
Eniten sähkötekniikan osaajia työllistävät suuret (yli 250 työntekijää) yritykset ja organisaatiot. Vastaajista 55 % työskentelee suurissa yrityksissä, 29 % pienissä tai keskisuurissa yrityksissä, 11 % yliopistoissa ja 2 % toimii yrittäjinä.
Nykyiseksi työnantajakseen vastaajat nimesivät muun muassa seuraavat yritykset: ABB, Etteplan, Nokia, Fingrid, Murata, Planmeca, Vaisala, Alten, F-Secure, Sitowise, Solita ja Telia.
Yleisimmistä työnimikkeistä esimerkkejä ovat automaatioinsinööri, IT-konsultti, ohjelmistosuunnittelija, projektipäällikkö, tutkimusinsinööri, patenttiasiamies, akustiikkasuunnittelija, mikroelektroniikkasuunnittelija ja tietoturva-asiantuntija.
Tärkeimpinä nykyisessä työssään vaadittavina taitoina vastaajat pitävät ongelmanratkaisutaitoja, kykyä oppia ja omaksua uutta, viestintää englannin kielellä, analyyttisen ja systemaattisen ajattelun taitoja sekä tiedonhankintataitoja.
Aalto-yliopiston ura- ja rekrytointipalvelut seuraa alumniensa sijoittumista työelämään ja heidän urakehitystään.
Uramuotoilu on luova tapa rakentaa omaa urapolkua ja työn tulevaisuutta.
Sähköä on kaikkialla, eikä yhteiskuntamme toimisi ilman sitä. Sähkötekniikan korkeakoulun opiskelijana pääset etsimään ratkaisuja esimerkiksi kestävään kehitykseen ja ihmisten hyvinvointiin liittyviin kysymyksiin. Tältä sivulla löydät tietoa kandidaatti-, maisteri- sekä tohtoriopinnoistamme.