Koulutustarjonta

Spatial Planning and Transportation Engineering, Master of Science (Technology)

Spatial Planning and Transportation Engineering -maisteriohjelma keskittyy kestäviin kaupunkeihin ja seutuihin ja niiden tulevaisuuden haasteisiin, kattaen esimerkiksi kaupungistumisen kaltaiset megatrendit ja ilmastonmuutoksen torjuntaan sekä siihen sopeutumiseen liittyvät teemat. Ohjelmassa yhdistyvät tekniset ja ihmislähtöiset näkökulmat maankäytön ja liikenteen suunnittelun aloilla. Aihepiiriä lähestytään usealta eri suunnalta, aina arjen liikkuvuuden kysymyksistä suuren mittakaavan strategiseen ja järjestelmätason suunnitteluun.
Students looking at SPT studio course

Tutkinto:

Diplomi-insinööri

Hakuaika:

28.11.2024 – 27.12.2024

Opetuskieli:

englanti

Kesto:

2 vuotta, täysipäiväinen

Hakukelpoisuus:

Soveltuva alempi korkeakoulututkinto

Koulutusala:

Tekniikka

Laajuus:

120 opintopistettä

Korkeakoulu:

Insinööritieteiden korkeakoulu

Lukuvuosimaksut:

EU/ETA-alueen ulkopuoliset kansalaiset, 17000 €/v (maisteriopinnot) Lue lisää

Haku maisterikoulutuksiin

Koulutuksen kuvaus

Spatial Planning and Transportation Engineering -maisteriohjelma tuottaa taitoja, joita tarvitaan älykkäiden, ihmisystävällisempien ja kestävämpien kaupunkien ja alueiden suunnittelussa. Opinnot suoritettuaan opiskelijamme osaavat lähestyä kriittisesti ja luovasti niitä haasteita ja mahdollisuuksia, joita muun muassa ympäristön muutokset ja teknologinen kehitys tuottavat. Ohjelmassamme opitaan käyttämään monipuolisesti analyysimetodeja ja soveltamaan maankäytön ja liikenteen järjestelmien kehittämisessä tarvittavia suunnittelun ja hallinnan strategioita.

Opetus on vuorovaikutteista, joten opiskelijat pääsevät omakohtaisesti tutustumaan laajaan kirjoon kaupunkeihin liittyviä teemoja ja menettelytapoja. Studiokursseilla opitaan systeemiseen ajatteluun, luovaan ongelmanratkaisuun, eettiseen harkintaan ja viestintään liittyviä taitoja.

Opetuskieli

Spatial Planning and Transportation Engineering -maisteriohjelman opetuskieli on englanti.

Lisätietoa tutkinto- ja opetuskielistä Aalto-yliopistossa saatavissa yliopiston verkkosivuilta.

Lukuvuosimaksut ja apurahat

Tämän ohjelman lukuvuosimaksu on 17 000 euroa lukuvuodessa. Lukuvuosimaksua eivät maksa Euroopan unionin (EU) tai Euroopan talousalueen (ETA) jäsenmaiden kansalaiset eivätkä Sveitsin kansalaiset. Muiden maiden kansalaisten on maksettava lukuvuosimaksu.

Aalto-yliopisto tarjoaa pienen määrän apurahoja, jotka vapauttavat maksuvelvolliset opiskelijat lukuvuosimaksusta. Apurahat voidaan myöntää hakukohteen arvioinnissa parhaiten menestyville hakijoille. Hakijat asetetaan paremmuusjärjestykseen hakukohteen sivulla olevien arviointiperusteiden mukaisesti.

Lisätietoa lukuvuosimaksusta ja apurahoista Aalto-yliopistossa löytyy Lukuvuosimaksut ja apurahat sivulta.

Opintojen rakenne

Master's Programme in Spatial Planning and Transportation Engineering on kokonaisuudessaan 120 opintopisteen laajuinen. Kaksivuotiseen maisteriohjelmaan kuuluu:

  • Yhteiset opinnot (35 op)
  • Syventävät opinnot (25 op)
  • Valinnaiset opinnot (30 op)
  • Diplomityö (30 op)


Katso tarkemmat tiedot opintojen rakenteesta englanninkielisestä kuvauksesta.

Lisätietoja ohjelman verkkosivulta (vain englanniksi).

Maankäytön suunnittelun ja liikennetekniikan maisteriohjelma

Suuntautumisvaihtoehdot

Erikoistuminen tapahtuu pääaineen syventävillä opinnoilla, joihin opiskelija voi valita opintoja.

Kansainvälistyminen

Kannustamme opiskelijoita lähtemään opiskelijavaihtoon ulkomaille ja sisällyttämään tutkintoihinsa ulkomailla suoritettuja opintoja. Meillä myös opiskellaan monikulttuurisessa ympäristössä yhdessä kansainvälisen henkilökunnan ja opiskelijatovereiden kanssa.

Aalto-yliopiston opiskelija voi lisäksi kansainvälistyä monin muun eri tavoin, esimerkiksi:

  • opiskelemalla kesäkurssilla tai -koulussa ulkomailla
  • toimimalla kv-ISOna Aalto-yliopiston ulkomaisille opiskelijoille ja osallistumalla AYY:n ja kiltojen kansainväliseen toimintaan
  • tekemällä diplomityön ulkomailla
  • hakemalla kansainväliseen kaksoistutkinto-ohjelmaan DI-vaiheessa
  • suorittamalla kursseja Unite! -verkoston yliopistoissa virtuaalivaihdon kautta.

Webinaari | Spatial Planning and Transportation Engineering

Katso 26.11.2019 pidetyn koulutusohjelmawebinaarin tallenne YouTubessa.

Katso tallenne!
Students looking at SPT studio course

Jatko-opintomahdollisuudet

Maankäytön suunnittelun ja liikennetekniikan diplomi-insinöörin tutkinto antaa tieteelliset valmiudet itsenäiseen tutkimustyöhön sekä jatkokoulutukseen tohtorin tutkintoa varten Insinööritieteiden tohtoriohjelmassa Aalto-yliopistossa. Maankäytön suunnittelun ja liikennetekniikan tutkimusryhmä on kansainvälisesti tunnettu ja inspiroiva tutkimusympäristö. Diplomi-insinöörin tutkinnon suorittamisen jälkeen on mahdollista hakea tohtoriopintoihin myös muihin suomalaisiin tai ulkomaisiin yliopistoihin.

Uramahdollisuudet

Spatial Planning and Transportation Engineering -ohjelmasta valmistuneilla on erinomaiset valmiudet toimia asiantuntijatehtävissä kestävien yhdyskuntien ja alueiden suunnittelun ja kehittämisen parissa. Ohjelmastamme valmistuneet pääsevät tehtävissään parantamaan nykyisten ja tulevien sukupolvien elämänlaatua kestävän ja ihmislähtöisen suunnittelun avulla.

Ohjelmastamme valmistuneet työskentelevät monenlaisissa työtehtävissä. Näitä tehtäviä ovat muun muassa:

  • Kaupunkisuunnittelija
  • Liikennesuunnittelija
  • Asema-, yleis-, tai maakuntakaavoittaja
  • Liikenneinsinööri
  • Liikennemallintaja
  • Liikennejärjestelmäsuunnittelija
  • Vuorovaikutussuunnittelija
  • Kaupunkikehityspäällikkö
  • Konsultti
  • Tutkija
  • Kansalaisvaikuttajautussuunnittelija

Tutkimuksen painopisteet

Maankäytön suunnittelun ja liikennetekniikan lähestymistapoja yhdistävä tutkimusryhmämme pyrkii kehittämään uutta tieteellistä ymmärrystä monimutkaisten kaupunkisysteemien sektorirajoja ylittävään tutkimiseen, ratkaisujen etsimiseen sekä integroivaan suunnitteluun ja hallintaan. Tavoitteenamme on ihmisystävällisten ja kestävien elinympäristöjen kehittäminen.

Tutkimusteemamme ovat:

  • Ihmisten elinympäristöön liittyvät arvot ja käyttäytyminen
  • Uudet suunnittelun ja hallinnan menetelmät ja prosessit
  • Uusien teknologisten ratkaisujen ja palvelujen kehittäminen ja hallinta

Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa

Vapaavalintaisissa opinnoissaan opiskelijamme voivat valita opintoja kaikilta Aalto-yliopistossa opetettavilta aloilta. Ohjelma tekee yhteistyötä myös Helsingin yliopiston kanssa. Suosittelemme opiskelijoillemme valinnaisia kursseja erityisesti Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston yhteisestä Urban Studies and Planning -ohjelmasta, johon sisältyy opetusta arkkitehtuurin, kaupunkitutkimuksen, kaupunkisosiologian, kaupunkiekologian, kaupunkiekosysteemien tutkimuksen, kaupunkimaantieteen ja kaupunkitaloustieteen aloilta. Kestävään kaupunkiliikkumiseen ja uusiin liikkumisteknologioihin suuntautuneille opiskelijoille suosittelemme kursseja kansainvälisestä Urban Mobility -maisteriohjelmasta, jossa olemme mukana.

Spatial planning and transportation engineering -maisteriohjelma tekee yhteistyötä myös kaupunki- ja aluesuunnittelun sekä liikennetekniikan alojen käytännön toimijoiden kanssa. Kumppaneitamme ovat muun muassa pääkaupunkiseudun kunnat (Helsinki, Espoo, Vantaa), Helsingin Seudun Liikenne, Uudenmaan liitto, keskeiset ministeriöt, yritykset ja kolmannen sektorin toimijat aloillamme. Yhteistyökumppanimme muun muassa tarjoavat kiinnostavia tosielämän suunnittelutapauksia opiskelijoiden ratkottavaksi sekä kursseilla että opinnäytetöissä

Tutustu meihin

Kolme päivää tiukkaa neuvottelua

Neuvottelu on arjen taito, joka nousee erityisen tärkeäksi kaavoituksessa, jossa monet sidosryhmät tekevät yhteistyötä muovatakseen tulevaisuuden kaupunkeja omien tavoitteidensa perusteella. Kolmipäiväinen intensiivikurssi Negotiation in Planning kokosi tulevat kaavoitusammattilaiset yhteen opiskelemaan neuvottelutaitoja.

Students doing group work at Negotiations in Planning course.

Henri Miettisen tavoitteena oli opiskella liikennetekniikkaa jo vuosia ennen yliopistoa

Opiskelu Spatial Planning and Transportation Engineering -maisteriohjelmassa on antanut Henrille parempia näkemyksiä siitä, miten kaupunkeja tulisi suunnitella kokonaisuutena sen sijaan, että keskityttäisiin vain liikennetekniikkaan.

Portrait of Henri Miettinen

Juttele Aallon opiskelijoiden kanssa!

Oletko pohtinut, millaista opiskelu ja opiskelijaelämä Aalto-yliopistossa mahtaa olla? Tule juttelemaan opiskelijalähettiläidemme kanssa!

Juttele opiskelijoidemme kanssa!
Kolme henkilöä istuu jakkaroilla puupöydän ääressä modernissa sisätilassa, taustalla sumea näkymä ulos.

Ohjelman arviointikriteerit 2025

Hakijat, jotka täyttävät Aalto-yliopiston maisteriopintoja koskevat yleiset hakukelpoisuusvaatimukset, arvioidaan ja asetetaan paremmuusjärjestykseen hakukohteelle etukäteen määriteltyjen arviointiperusteiden mukaisesti. Hakemukset Master’s Programme in Spatial Planning and Transportation (SPT)-maisteriohjelmaan arvioidaan seuraavien arviointiperusteiden mukaisesti:

Aiemmat kaupunkisuunnittelun ja maankäytön opinnot ovat eduksi, mutta myös monet muut suunnitteluun tai liikennetekniikkaan liittyvät opinnot voivat antaa hyvät valmiudet maisteriohjelmaan. Muita soveltuvia aloja ovat esimerkiksi arkkitehtuuri, geoinformatiikka, ympäristötutkimus, yhteiskuntatieteet, taloustiede ja maantiede.

Ohjelmakohtaiset vaadittavat liitteet

Kaikkien hakijoiden on toimitettava Aalto-yliopiston verkkosivuilla (Haku maisterikoulutukseen) luetellut hakuliitteet. Lisäksi tähän maisteriohjelmaan on toimitettava seuraavat hakukohdekohtaiset liitteet:

  • Motivaatiokirje - pakollinen

 Dominic Stead

Dominic Stead

professori, maisteriohjelman johtaja

Yhteystiedot

Päivi Kauppinen

koulutusohjelman suunnittelija (ohjelman sisältö ja opinnot)

[email protected]

Aalto-yliopisto, Hakijapalvelut

Lisätietoa hakuprosessista, pakollisista hakudokumenteista ym saat Aalto-yliopiston Hakijapalveluista

[email protected]

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: