Koulutustarjonta

Urban Studies and Planning in Real Estate Economics, Master of Science (Technology)

Kaupunkien menestys vaatii useiden näkökulmien ja toimialojen yhteen tuomista. Aiemmin yhteistyö on ollut rajallista ja alojen keskinäinen kilpailu on jopa haitannut kehitystä. Kaupunkien kohtaamat haasteet – yhteiskunnalliset konfliktit, ilmastoriskit, kohtuuhintaisuus ja lukemattomat muut asiat – pakottavat tarkastelemaan kaupunkien kehitystä uudella tavalla. Urban Studies and Planning -maisteriohjelma on ainutlaatuinen monitieteinen ohjelma, joka on suunnattu kunnianhimoisille opiskelijoille ja joilla on aiempia taloustieteen, oikeustieteen ja/tai tilastotieteen opintoja. Ohjelmassa Aalto-yliopisto ja Helsingin yliopisto tuovat tulevat kaupunkisuunnittelijat ja -kehittäjät yhteen paikallishallinnon, päätöksenteon ja kaupunkikehityksen välisiä raja-aitoja murtaen. Jos uskot, että yhteistyöllä ja innovoinnilla on ratkaiseva merkitys tulevaisuuden verkostoituneiden ja kestävien kaupunkien luomisessa, tämä maisteriohjelma on sinua varten.
Students meeting at Aalto University

Tutkinto:

Diplomi-insinööri

Hakuaika:

28.11.2024 – 27.12.2024

Opetuskieli:

englanti

Kesto:

2 vuotta, täysipäiväinen

Hakukelpoisuus:

Soveltuva alempi korkeakoulututkinto

Koulutusala:

Tekniikka

Laajuus:

120 opintopistettä

Korkeakoulu:

Insinööritieteiden korkeakoulu

Lukuvuosimaksut:

EU/ETA-alueen ulkopuoliset kansalaiset, 17000 €/v (maisteriopinnot) Lue lisää

Haku maisterikoulutuksiin

Koulutuksen kuvaus

Oletko valmis intensiiviseen maisteriohjelmaan, joka asettaa sinut kaupunkisuunnittelun ja -kehityksen eturintamaan?

Yhdessä muiden Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston opiskelijoiden ja opettajien kanssa pääset yhdistämään kaupunki- ja kiinteistöalan opintoja ja opit:

  • ymmärtämään ja ratkomaan kaupunkikehityksen monimutkaisia haasteita ja ristiriitoja
  • analysoimaan tarjontaa, kysyntää ja hinnoittelua kiinteistömarkkinoilla
  • ymmärtämään kiinteistöjen arvonmuodostuksen perusperiaatteet ja alan keskeisten toimijoiden logiikkaa ja motivaatiota
  • tekemään kestäviä kaupunkisuunnittelun ja -kehittämisen päätöksiä
  • tekemään tiivistä yhteistyötä muiden opiskelijoiden ja sidosryhmien kanssa ja eri alojen opiskelijoiden ja ammattilaisten kanssa, joissa eri toimijoilla on kilpailevia intressejä, motivaatioita ja lähestymistapoja.
  • soveltamaan käsitteellisiä ja teoreettisia viitekehyksiä kaupunkeihin liittyvien kysymysten analysointiin ja kriittiseen arviointiin omalla ammattialallasi
  • tunnistamaan kaupunkitutkimuksen ja -suunnittelun monitieteisen perustan samalla kun kartutat monitieteistä tietopohjaa
  • käyttämään erilaisia menetelmiä kaupunkitutkimuksen ja -suunnittelun kysymysten ratkaisuun
  • osallistumaan laaja-alaisiin nykyajan kaupunkielämän haasteita koskeviin keskusteluihin.

Luentojen, opetuksessa tapahtuvan ryhmätyöskentelyn ja diplomityön lisäksi Urban Studies and Planning in Real Estate Economics -hakukohteessa keskitytään ainutlaatuisesti kaupunkien haasteisiin. Olennainen osa pedagogiikkaa on monitieteisessä ryhmässä tehtävät harjoitukset ja projektit, joissa tarkastellaan valittujen alueiden vahvuuksia ja haasteita ja etsitään niille ratkaisuja. Ryhmätyöskentelyssä keskitytään ajankohtaisiin kysymyksiin Suomessa ja maailmalla, kaupungistumiselle ominaiset paikalliset ristiriidat huomioiden. Ryhmätyö toteutetaan usein yhteistyössä kuntien tai muiden relevanttien sidosryhmien kanssa.  

Tästä maisteriohjelmasta aiemmin valmistuneet pitävät projektityötä kaupunkien haasteiden parissa tutkinnon arvokkaimpana osana, jossa he ovat saaneet hioa viestintätaitojaan ja oppineet parhaiten vastaamaan uralla eteen tuleviin kysymyksiin.

Ohjelma vaatii intensiivistä yhteistyötä ja neuvottelua, eli muiden opiskelijoiden opiskelun onnistuminen on riippuvaista myös sinun fyysisestä läsnäolostasi kursseilla.

Kaupunkikeskusten kasvava, muuttuva luonne tarkoittaa sitä, että nykyisillä kaupunkien kehittäjillä ja suunnittelijoilla on lukemattomia tapoja vaikuttaa. Näin ollen olipa kiinnostuksenkohteesi mikä tahansa alan osa-alue, sinulla on mahdollisuus luoda merkityksellinen ura kaupunkien tulevaisuuden muovaajana.

Opetuskieli

Opetus on kokonaan englanniksi. Tenttejä voi suorittaa myös suomeksi tai ruotsiksi ja diplomityön voi tehdä englanniksi, suomeksi tai ruotsiksi.

Lisätietoa ja Aalto-yliopiston linjaukset tutkinto- ja opetuskielistä löydät täältä.

Lukuvuosimaksut ja apurahat

Tämän ohjelman lukuvuosimaksu on 17 000 euroa lukuvuodessa. Lukuvuosimaksua eivät maksa Euroopan unionin (EU) tai Euroopan talousalueen (ETA) jäsenmaiden kansalaiset eivätkä Sveitsin kansalaiset. Muiden maiden kansalaisten on maksettava lukuvuosimaksu.

Aalto-yliopisto tarjoaa pienen määrän apurahoja, jotka vapauttavat maksuvelvolliset opiskelijat lukuvuosimaksusta. Apurahat voidaan myöntää hakukohteen arvioinnissa parhaiten menestyville hakijoille. Hakijat asetetaan paremmuusjärjestykseen hakukohteen sivulla olevien arviointiperusteiden mukaisesti.

Lisätietoa lukuvuosimaksusta ja apurahoista Aalto-yliopistossa löytyy Lukuvuosimaksut ja apurahat sivulta.

Opintojen rakenne

Diplomi-insinöörin tutkintoon johtavan Urban Studies and Planning in Real Estate Economics -hakukohteen laajuus on 120 opintopistettä. Siihen kuuluu:

  • 64 opintopistettä pääaineopintoja
  • 26 opintopistettä vapaasti valittavia opintoja
  • 30 opintopisteen laajuinen diplomityö.

Puolet pääaineen opinnoista on kaupunkisuunnittelun ja puolet kiinteistöalan opintoja.

Ensimmäinen vuosi sisältää sekä johdantokursseja että syventäviä opintoja kaupunkisuunnittelusta ja kiinteistöalalta.

Toinen vuosi on varattu vapaasti valittaville opinnoille, joita voit suorittaa myös ulkomailla. Voit vapaasti valita itseäsi kiinnostavia aiheita ja syventää tietojasi kiinteistöalasta tai laajentaa osaamista opiskelemalla vaikka jotakin aiheeseen liittyvää alaa, kuten sosiologiaa. Toinen vuosi päättyy diplomityön tekemiseen.

Lisätietoa opinnoista löytyy Aalto-yliopiston verkkosivuilta.

Suuntautumisvaihtoehdot

Hakukohteen erikoistumisala on kiinteistöala, jossa opit analysoimaan kiinteistömarkkinoita ja ymmärtämään tarjontaa, kysyntää ja hintoja määrittävät dynaamiset prosessit.

Kansainvälistyminen

Urban Studies and Planning in Real Estate Economics -hakukohde tarkastelee laajasti kaupunkien haasteita, myös Suomen ulkopuolella, ja monet ohjelman opettajista tuovat kansainvälisiä näkökulmia keskusteluun.

Aalto-yliopisto on myös kansainvälinen yliopisto, jonne tulee vuosittain tuhansia tutkinto- ja vaihto-opiskelijoita eri puolilta maailmaa. Opintojen aikana saat runsaasti tilaisuuksia kasvattaa kansainvälisiä valmiuksiasi Aallossa – moni osallistuu esimerkiksi opiskelijavaihtoon jossakin Aallon kansainvälisistä kumppanikorkeakouluista ympäri maailmaa.

Jatko-opintomahdollisuudet

Jos haluat mukaan kaupunkisuunnittelun ja kiinteistöalan uusimpaan tutkimukseen, Urban Studies and Planning -maisteriohjelma antaa valmiudet hakea Aalto-yliopiston, Helsingin yliopiston tai muiden kansainvälisten huippuyliopistojen tohtoriohjelmiin.

Uramahdollisuudet

Olet valmis rakentamaan kiinnostavan ja haastavan uran kiinteistöalalla tai julkisella sektorilla ja edistämään integroitujen ja kestävien älykkäiden kaupunkien kehittämistä ja vastaamaan samalla lukemattomiin uusiin haasteisiin.

Tuleva urapolkusi voi löytyä joko julkiselta tai yksityiseltä sektorilta, ja siihen voi sisältyä:

  • kiinteistökehitys, kiinteistösijoittaminen tai markkina-analyysi
  • maanmittaus- ja kiinteistörekisteritehtävät
  • konsultointi
  • strateginen suunnittelu
  • oman startup-yrityksen perustaminen.

Alumnien uratarinoita

    Tummasankaisilla silmälaseilla varustettu väitöskirjatutkija istuu Aalto-yliopiston kampuksella ikkunan läheisyydessä.

    Olin innoissani, kun minut hyväksyttiin Urban Studies and Planning kiinteistötalouden pääaineeseen. Olin etsinyt monialaista ohjelmaa, koska halusin sisällyttää opintoihini erilaisia aiheita ja saada uusia ideoita.

    USP tarjosi juuri tämän: oppimisympäristön, jossa esitellään useita näkökulmia monimutkaisiin haasteisiin, joita ei voi lähestyä yhdestä perspektiivistä. Ohjelma on myös sosiaalinen ympäristö, jossa tapasin uusia kollegoita ja ystäviä.

    Lisäksi USP antoi minulle arvokkaita työkaluja akateemista uraa varten. Opin kehittämään kokonaisvaltaista ymmärrystä käsiteltävistä aiheista, mikä on osoittautunut olennaiseksi taidoksi nykyisessä tehtävässäni väitöskirjatutkijana.

    Petja Peltoranta
    Väitöskirjatutkija, Aalto-yliopisto

    Harmaalla taustalla lähikuva henkilöstä, jolla on tummat hiukset ja sini-punainen ruutupaita.

    Kun kerroin kanditutkinnon professoreilleni, että minut oli hyväksytty opiskelemaan Urban Studies and Planning -ohjelmaan kiinteistötalouteen suuntautuen, he olivat pettyneitä, sillä he olivat odottaneet minun opiskelevan kaupunkisuunnittelua.

    Altistumiseni sekä kaupunkisuunnittelulle että kiinteistötaloudelle antoi minulle kuitenkin arvokasta tietoa näistä toisiinsa liittyvistä aloista. Vaikka poikkesin alkuperäiseltä urbaanin suunnittelun polultani, huomasin, että tieteenalojen risteäminen tarjosi mahdollisuuksia sekä urakehitykseen että tutkimukseen. Lopulta päädyinkin tohtoriopintoihin ja nyt tutkin julkisen maankäytön vaikutusta asuntomarkkinoihin, jossa suunnittelu ja asuntorakentaminen kohtaavat.

    Babak Fooladi Firoozi
    Väitöskirjatutkija, Aalto-yliopisto

    Lähikuva henkilöstä, jolla on pitkä polkkatukka ja taustalla vuoristomaisema.

    Suunnittelin opiskelevani kaupungistumista, ja Urban Studies and Planning näytti sopivan hyvin tavoitteisiini. Tämä oli ainoa ohjelma, johon hain ja minut hyväksyttiin! Heti kun sain kuulla ohjelmaan hyväksymisestä, tiesin, että ammatillinen seikkailuni oli alkamassa.

    USP antoi minulle laajemman ymmärryksen kaupunkisuunnittelun alasta, sen eri toimijoista ja haasteiden monimutkaisuudesta. Ohjelman monialainen luonne ja yhteisö opettivat minua ymmärtämään erilaisia sosiokulttuurisia konteksteja ja kuuntelemaan niiden ihmisiä empatialla, kärsivällisyydellä ja myötätunnolla.

    Opinnot opettivat minulle joustavuutta ja rohkaisivat astumaan ulos perinteisestä ammatillisesta ympäristöstä uusiin kansainvälisiin tehtäviin ja hankkeisiin. Uskon, että kaupunkisuunnittelualan ammattilaiset arvostivat näitä taitoja ja tätä tutkintoa.

    Eglė Pilipavičiūtė
    Global Outreach Officer, Public Space Academy by City Space Architecture, Italy

    Tutkimuksen painopisteet

    Jos olet kiinnostunut kaupunkisuunnittelun tai kiinteistötalouden tieteellisestä tutkimuksesta, olet oikeassa paikassa. Kaupunkitutkimuksen ja kiinteistötalouden tutkimus on monipuolista ja menetelmällisesti rikasta, sisältäen sekä kvantitatiivista että kvalitatiivista tutkimusta että tulevaisuudentutkimusta.

    Kiinteistötalouden alueella tutkimus asettuu yleensä joihinkin alla olevista teemoista tai niiden yhdistelmiin. Tässä muutama esimerkki:

    1. kiinteistötalous ja rahoitus: maankäyttö- ja asuntopolitiikka, arvostus, kiinteistörahoitus ja sijoitukset.
    2. kiinteistöjohtaminen: yritysten kiinteistöjohtaminen, kiinteistöalan liiketoimintamallit, vihreät innovaatiot, digitalisaatio
    3. instituutiot: kiinteistömarkkinoiden ja kiinteistöjärjestelmien oikeudellinen ja institutionaalinen perusta.

    Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa

    Maisteriohjelman ainutlaatuinen vahvuus on tiivis yhteistyömme Helsingin yliopiston kanssa. Sen ansiosta saat parhaan mahdollisen opetuksen sekä kaupunkisuunnittelussa että kiinteistöalalla. Kaikilla opiskelijoilla on mahdollisuus opiskella kansainvälisessä ympäristössä ja tutustua erilaisiin kulttuureihin.

    Tässä ohjelmassa et joudu työskentelemään yksin, sillä sekä Aallon että Helsingin yliopiston opiskelijayhteisöt ovat kätesi ulottuvilla. Pääset viettämään aikaa, rakentamaan yhteyksiä ja rentoutumaan kahden yliopiston samasta alasta innostuneiden opiskelijoiden kanssa. Master's Programme in Urban Studies and Planning -maisteriohjelmaan otetaan opiskelijoiksi vuosittain sekä suomalaisia että kansainvälisiä opiskelijoita, joiden monimuotoiset taustat heijastelevat nyky-yhteiskunnan monipuolisuutta.

    Arviointikriteerit 2025

    Hakijat, jotka täyttävät Aalto-yliopiston maisteriopintoja koskevat yleiset hakukelpoisuusvaatimukset, arvioidaan ja asetetaan paremmuusjärjestykseen hakukohteelle etukäteen määriteltyjen arviointiperusteiden mukaisesti. 

    Hakemukset Urban Studies and Planning Real Estate Economics (USP in REE) -hakukohteeseen arvioidaan seuraavien arviointiperusteiden mukaisesti:

    Hakijoiden riittävän tieto- ja taitotason varmistamiseksi ohjelman opiskelijavalinnan vähimmäisvaatimuksena on, että opiskelijan aiempiin opintoihin (joko kandidaatin tutkintoon tai muihin opintoihin) kuuluu vähintään perusopinnot taloustieteestä. Etusijalla ovat hakijat, joiden aiempiin opintoihin sisältyy kiinteistöalan, kaupunkitutkimuksen tai kaupunkimaantieteen kursseja. Jos hakija on suorittanut näiltä aloilta yksittäisiä kursseja tai muita opintoja, jotka eivät sisälly hakukelpoisuuden antaneeseen tutkintoon, opinnoista on liitettävä todistus hakemuksen liitteeksi.

    Hakukelpoisuuden antavien opintojen lisäksi arvioidaan myös mahdollisia muita opintoja. Hakukohteessa opiskelun pitää kuitenkin antaa aidosti uutta tietoa hakijalle ja parantaa tämän uranäkymiä. Näin ollen hakija, jolla on jo maisterin tutkinto samankaltaiselta alalta, voidaan hyväksyä ohjelmaan vain, jos hän on esittänyt hyvät perustelut hakemiselleen motivaatiokirjeessään.

    Ohjelmassa sovellettu pedagoginen lähestymistapa pohjautuu vahvasti monitieteiseen ryhmätyöhön, dialogiin ja yhteisluomiseen. Näin ollen opiskelijoiden edellytetään osallistuvan luennoille ja studioihin, ja monilla kursseilla on läsnäolopakko. Siksi opiskelijoilta oletetaan sitoutumista päätoimiseen opiskeluun ja aktiiviseen osallistumiseen. Hakijoiden kannattaa tuoda tämä esiin myös motivaatiokirjeessään: etusijan saavat opiskelijat, jotka esittävät toteuttamiskelpoisen suunnitelman päätoimisesta opiskelusta. 


    Hakukohdekohtaiset vaadittavat liitteet

    Kaikkien hakijoiden on toimitettava Aalto-yliopiston verkkosivuilla (Haku maisterikoulutukseen) luetellut hakuliitteet. Lisäksi Urban Studies and Planning in Real Estate Economics -hakukohteeseen on toimitettava seuraavat hakukohdekohtaiset liitteet:

    • Motivaatiokirje - pakollinen (motivaatiokirjeen puuttuminen voi vaikuttaa haitallisesti hakemuksen arviointiin)
       

    Haku maisterikoulutuksiin

    Yhteystiedot

    Heidi Falkenbach

    professori

    [email protected]

    Päivi Kauppinen

    suunnittelija (hakukohteen sisältö ja opinnot)

    [email protected]

    Aalto-yliopiston hakijapalvelut

    Hakuprosessiin, pakollisiin hakuasiakirjoihin tai englannin kielen taitoon liittyvissä tiedusteluissa ota yhteyttä Aalto-yliopiston hakijapalveluihin.

    [email protected]

    • Julkaistu:
    • Päivitetty: