Aallon yhteisiltä Wiki-sivuilta saat Word-pohjan kandidaatintyölle.
Kandidaatintyö laaditaan osana kandidaattiseminaaria. Kandidaattiseminaari koostuu kirjallisen kandidaatintyön lisäksi luennoista, pienryhmätyöskentelystä, seminaariesityksestä ja opponoinnista. Luentojen ja harjoituksien sisältö on suunniteltu tukemaan ja helpottamaan varsinaista kirjoitustyötä. Kandidaattiseminaarissa harjoitellaan tieteellistä ajattelua, tiedonhakua, tiedon jäsentämistä ja käsittelyä sekä kielen ja viestinnän taitoja. Kandidaattiseminaarin on tarkoitus tukea kandidaatintyön tekemistä ja siihen kuuluu korkeakoulun järjestämän opetuksen lisäksi kielikeskuksen ja kirjaston järjestämää opetusta. Työn valmistuttua opiskelijat esittelevät työnsä seminaariryhmässä ja opponoivat toisten opiskelijoiden töitä.
Kandidaatintyö on kirjallisuustyö. Kandidaatintyö ja kandidaattiseminaari muodostavat yhdessä 10 opintopisteen laajuisen kokonaisuuden:
- luennot ja pakolliset harjoitukset 1 opintopiste (~ 27 h työtä)
- tiedonhaku ja kirjoittaminen 8 op (~ 216 h työtä, mikä vastaa reilun 5 viikon täysipäiväistä työskentelyä)
- opponointiin valmistautuminen, oman esityksen valmistelu, seminaariesitykset ja kypsyysnäyte yht. 1 op.
Kemian tekniikan korkeakoulu järjestää yhteisen kandidaattiseminaarin kaksi kertaa vuodessa, syksyisin ja keväisin. Lisäksi Aalto-yliopistossa järjestetään yhteinen kesäkandidaattiseminaari sekä tekniikan alan korkeakoulujen yhteinen ruotsinkielinen seminaari. Voit valita itse, osallistutko Kemian tekniikan korkeakoulun omaan suomenkieliseen, tekniikan alan korkeakoulujen yhteiseen ruotsinkieliseen seminaariin vai kesäseminaariin. Kielen osalta suosittelemme, että osallistut koulusivistyskielesi mukaiseen kandidaattiseminaariin.
Seminaarin pituus on kaksi periodia. Ilmoittaudu seminaariin Sisussa edellisen lukukauden aikana (toukokuu / marras-joulukuu) pääaineen mukaisesti CHEM3048/3049/3050.kand. Jos teet kesäkandin, lisää kurssi JOIN.kand väliaikaisesti vapaasti valittaviin opintoihisi ja ilmoittaudu sen kautta ja poista se suunnitelmastasi, kun olet saanut seminaarista merkinnän. Saat suoritusmerkinnän pääaineesi mukaiselle koodille.
Lisätietoja ilmoittautumisesta saat opintoneuvojilta. Tekniikan koulujen yhteisestä ruotsinkielisestä seminaarista katso tämän sivun ruotsinkielinen versio.
Sinulla tulee olla suoritettuna perusopinnoista ja pääaineopinnoista vähintään 110 opintopistettä, jotta voit hakea kandidaattiseminaariin. Jos sinulta puuttuu vielä opintoja, voit silti ilmoittautua seminaariin esittämällä suunnitelman siitä, miten aiot suorittaa puuttuvat opinnot ennen kandidaattiseminaarin alkua tai sen aikana. Ole tällöin yhteydessä oppimispalveluihin. Seminaarin vastuuprofessori tekee päätöksen opiskelijavalinnasta.
Koulusivistyksensä suomen tai ruotsin kielellä saanut opiskelija laatii kandidaatintyön koulusivistyskielellään.
Koulusivistyksensä suomen tai ruotsin kielellä saanut Kemian tekniikan korkeakoulun opiskelija voi vapaamuotoisesti perustellusta hakemuksesta ja kandidaattiseminaarin vastuuopettajan päätöksellä kirjoittaa kandidaatintyönsä englanniksi, mikäli
- kandidaatintyö tehdään kansainvälisessä tutkimusryhmässä tai
- kandidaatintyön ohjaajan tai valvojan kielitaito niin vaatii tai
- ilmenee muita erityisiä perusteluja.
Koulusivistyksensä suomen tai ruotsin kielellä saanut Kemian tekniikan korkeakoulun opiskelija voi vapaamuotoisesti perustellusta hakemuksesta ja kandidaattiseminaarin vastuuopettajan päätöksellä tehdä kandidaatintyönsä myös sillä toisella kotimaisella kielellä, joka ei ole opiskelijan koulusivistyskieli.
Opiskelija, joka on saanut koulusivistyksensä muulla kuin suomen tai ruotsin kielellä, tai on saanut koulusivistyksensä ulkomailla, voi kirjoittaa kandidaatintyönsä suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Korkeakoulu vahvistaa kandidaatintyön kielen samassa yhteydessä kuin kypsyysnäytteen kielen. Opiskelija esittää kandidaatintyön kieltä ja kypsyysnäytteen kieltä vapaamuotoisella hakemuksella.
Jos koulusivistyskieli on suomi tai ruotsi ja jos opiskelija tekee kandidaatintyön muulla kuin koulusivistyskielellään, hänen täytyy liittää kandidaatintyöhönsä yhteenveto koulusivistyskielellään (suomi tai ruotsi). Muulla kuin koulusivistyskielellä tehtäviin kandidaatintöihin liitettävä yhteenveto on tapa varmistaa opiskelijan koulusivistyskielen hallinta.
Kandidaatintyön yhteydessä kirjoitetaan kypsyysnäyte, jolla osoitetaan perehtyneisyyttä opinnäytteen alaan ja suomen tai ruotsin kielen taitoa. Kemian tekniikan korkeakoulussa perehtyneisyys opinnäytteen alaan varmistetaan kirjoittamalla kypsyysnäyte osana kandidaatintyötä. Opinnäytetyön ohjaaja ohjatessaan opiskelijaa arvioi perehtyneisyyden ja antaa siitä kirjoitusprosessin yhteydessä palautetta.
Suomen ja ruotsin kielen taito arvioidaan Kielikeskuksessa. Kypsyysnäytteen kieliasun tarkastus suoritetaan osana kandidaattiseminaarin pienryhmäopetusta. Viikkoa ennen jälkimmäistä tekstipajatapaamista opiskelija palauttaa Kielikeskukseen paperiversion tekstistään, joka sisältää vähintään työn otsikon, sisällysluettelon, (alustavan) johdannon sekä yhden kokonaisen luvun tai alaluvun. Varsinaista tekstiä on oltava vähintään 3 sivua, ja tekstin tarkastettavan osan on oltava kielellisesti mahdollisimman viimeisteltyä. Suomen kielen lehtori kommentoi tekstit ja tekee niistä koosteen, jonka pohjalta tekstejä käsitellään tekstipajassa.
Opiskelija saa takaisin myös opettajan kommentoiman tekstin. Jos teksti on sellaisenaan hyväksyttävä, opiskelija on suorittanut kypsyysnäytteen kieliasun osalta. Jos tekstiä on syytä muokata opettajan kommenttien pohjalta, opiskelija palauttaa muokatun tekstin sähköpostilla suomen kielen lehtorille viimeistään kandidaatintyön lopullisen version palautuksen yhteydessä. Kun opettaja on tarkastanut muokatun version ja todennut sen hyväksyttäväksi, opiskelija on suorittanut kypsyysnäytteen kieliasun osalta. Opettaja voi vielä lähettää opiskelijalle tiedoksi kommentteja toisesta versiosta.
Kypsyysnäytteen suorittaminen merkitään Sisuun omana suorituksenaan Kielikeskuksen suoritusilmoituksen perusteella. Suoritusmerkinnän hyväksyväksi opettajaksi merkitään Kielikeskuksen lehtori.
Tee aina tehdä kypsyysnäyte sillä kotimaisella kielellä (suomi tai ruotsi), jolla olet saanut koulusivistyksesi riippumatta siitä, mikä on kandidaatintyön kieli.
Jos olet saanut koulusivistyksen muulla kuin suomen tai ruotsin kielellä tai olet saanut koulusivistyksesi ulkomailla, laadi kypsyysnäyte samalla kielellä kuin kandidaatintyö. Korkeakoulu määrää kypsyysnäytteen kielen samassa yhteydessä kun vahvistaa kandidaatintyön kielen opiskelijan vapaamuotoisen hakemuksen pohjalta. Kypsyysnäytteen kieli tulee määrittää mielellään ennen kuin haku kandidaattiseminaariin päättyy tai viimeistään ennen kandidaatintyön aloittamista.
Kirjallinen kandidaatintyö laaditaan koulutusohjelman alaan liittyvästä aiheesta, josta ohjaaja ja opiskelija keskenään sopivat kandidaattiseminaarin alussa. Voit myös ottaa mahdolliseen ohjaajaan yhteyttä jo ennen kandidaattiseminaaria ja ehdottaa omaa aihetta.
Opiskelija
- hakee lähdeaineistoa
- arvioi lähdeaineiston luotettavuutta, käytettävyyttä ja merkittävyyttä kandidaatintyön kannalta
- kokoaa karsitun lähdeaineiston sopivaksi koosteeksi kirjoituspohjaa varten
- kirjoittaa työn ja palauttaa sen työversiot MyCoursesiin ohjaajalle kommentoitavaksi annetun aikataulun mukaisesti
- palauttaa valmiin työn MyCoursesiin ohjaajan arvioitavaksi annetun aikataulun mukaisesti.
Ohjaaja
- ohjaa opiskelijaa työn sisältöön liittyvissä kysymyksissä
- kommentoi työtä sen eri vaiheissa annetun aikataulun mukaisesti
- arvioi valmiin työn ja lähettää arvionsa kurssiassistentille.
Kandidaatintyöstä arvioidaan seuraavia osa-alueita:
- tavoitteen määrittely
- työn rakenne
- käytetty aineisto ja viittaustekniikka
- tulokset ja johtopäätökset
- kieli
- ulkoasu
- itsenäinen työskentely.
Kandidaatintyö ja sen osa-alueet arvostellaan asteikolla 1–5. Ohjaaja laatii kandidaatintyön arvioinnin Aalto-yliopiston viralliselle arviointilomakkeelle. Valmis arviointi on näkyvissä MyCoursesin arvioinnit-sivulla (tai pdf-kopio lähetetään työn tekijälle sähköpostitse). Voit halutessasi myös sopia ohjaajasi kanssa ajan, jossa arviointi käydään läpi suullisesti läpi. Kandidaatintyön arviointiohjeet löytyvät kurssin työtilasta MyCoursesista.
Kandidaatintyön ja seminaarin hyväksymisen edellytyksenä on, että olet
- osallistunut luennoille
- kirjoittanut kandidaatintyön
- pitänyt seminaariesitelmän
- opponoinut toisen opiskelijan kandidaatintyön ja seminaariesityksen
- kirjoittanut kypsyysnäytteen
- tallentanut hyväksytyn kandidaatintyön kirjaston tietokantaan (eAge).
Kun kaikki nämä asiat ovat kunnossa, kandidaatintyöstä ja seminaarista kirjataan opintorekisteriotteellesi 10 op. Varaudu kuitenkin siihen, että työn ja kypsyysnäytteen arviointiin menee jonkin aikaa.
Tekniikan kandidaatiksi valmistumista haetaan Sisussa. Tutkinnot hyväksyy Kemian tekniikan korkeakoulun dekaani.
Katso tarkempia ohjeita sivulta Valmistuminen.