Sähkötekniikan kandidaattiohjelma
Opinnäyte
Kandidaattiseminaarin tavoitteet ja sisältö
Kandidaattiseminaari koostuu opinnäytetyön tekemistä tukevista luennoista, harjoituksista ja pajatyöskentelystä. Näissä opitaan yleisiä tieteellisen tiedon viestintään ja esittämiseen liittyviä akateemisia tietoja ja taitoja. Seminaarin aikana laaditaan opinnäyte eli kandidaatintyö. Työn laadinnassa saat apua työn aiheen antaneelta ohjaajalta, kurssin opettajilta ja vertaisopiskelijoilta. Kurssin oppimistavoitteiden mukaisesti opinnäytetyö tulisi saada valmiiksi seminaarin aikana. Oma aktiivisuus, kurssin määräaikojen noudattaminen ja tavoitteiden saavuttaminen vaikuttavat kaikki osaltaan kurssin arvosanaan.
Ennakkovaatimukset kandidaattiseminaariin:
- Kandi-HOPS pitää olla tehtynä Sisussa. Jos ei ole, laadi se Sisussa. Ohjeet HOPSin tekemiseen löytyvät Sisu-ohjeista. Kannattaa myös pohtia, mihin aikoo jatkaa opintojaan maisterivaiheessa, koska käytännössä töiden aiheet liittyvät maisterivaiheen opetusta antavien tutkimusryhmien tutkimustoimintaan.
- Ilmoittautuminen Sisussa oman tutkinto-ohjelman kandiseminaariin. Mikäli haluat tehdä kandiseminaarin ja kandityösi ruotsiksi, voit osallistua tekniikan alojen yhteiseen, ruotsinkieliseen seminaariin (JOIN.sv.kand).
- Riittävä määrä opintoja
Suuntaa antava opintopisteraja 90 op mutta idea on, että sinulla on riittävät edellytykset tarttua aiheeseen ja perehtyä siihen syvällisesti ilman kohtuutonta esitietojen lukemista samalla, kun kirjoitat kandityötä.
Kandidaattiseminaari ja -työ tehdään tyypillisesti 3. opiskeluvuotena. Seminaarista on olemassa myös kesätoteutus (JOIN.kand). Jos teet kesäkandin, ilmoittaudu sille poikkeuksellisesti Sisun Haku-välilehden kautta, äläkä siis lisää JOIN-kand-toteutusta HOPSiisi. Suoritusmerkintä kirjataan pääaineesi mukaiselle koodille.
Opiskelijat esittelevät työnsä julkisesti ja valmistautuvat käymään sen tiimoilta kriittistä keskustelua eli opponoimaan vertaisopiskelijan työtä. Suullisen ilmaisun kehittämiseen saa seminaarin aikana tukea luennoilla ja opettajien vetämissä työpajoissa. Lisäksi seminaarin aikana suoritetaan osana työpajoja kanditutkintoon kuuluva kypsyysnäyte.
Katso lisätietoja kandidaattiseminaarisi MyCourses-sivuilta.
Opinnäytteessä hyväksymisen jälkeen havaittujen virheiden korjaaminen
Opinnäytteessä hyväksymisen jälkeen havaitut virheet korjataan Errata-dokumentilla
Toimintaohjeet Errata-dokumentin käyttöön