Yhteistyö Micronovan kanssa
Micronova on kansallinen tutkimusinfrastruktuuri, joka tarjoaa kaikille pääsyn puhdastiloihin. Helsingin, Turun ja Jyväskylän yliopistojen tutkijat sekä myös useiden eri yritysten tutkijat ovat käyttäneet tilojamme.
Micronovan kansainvälisiin yhteistyösuhteisiin kuuluu yhteisiä tutkimusohjelmia, tohtorikoulutusta, kursseja, verkostoja, työpajoja, yhteistä kehittämistä, henkilöstönvaihtoa ja myös yhteistuotantoa.
Otamme mielellämme vastaan kansainvälisiä tutkijoita hyödyntämään Micronovan tiloja lyhyiden tai pitkien tieteelliseen yhteistyöhön liittyvien vierailujen yhteydessä. Micronova on myös virallisesti liittynyt käsittelylaitoksena EU:n integrointitoimia koskevaan hankkeeseen, Microkelvin-konsortioon, jota koordinoi Aalto-yliopiston O.V. Lounasmaa -laboratorio.
Heterogeneous Technology Alliance (HTA)
HTA on uusi lähestymistapa mikroteknologioiden, nanoelektroniikan ja älyjärjestelmien luomiseen ja kehittämiseen seuraavan sukupolven tuotteita ja ratkaisuja varten. HTA luo johdonmukaisuutta ja synergioita miniatyrisoinnin ja järjestelmien integroinnin alojen johtavien työryhmien ja tutkimusinfrastruktuurien välillä seuraavien yritysten avulla: CEA LETI&Lite (Ranska), CSEM (Sveitsi), Fraunhofer Group for Microelectronics (Saksa) ja VTT (Suomi). HTA toimii kattavien järjestelmäratkaisujen keskitettynä pisteenä, ja sillä taataan yksinkertainen pääsy moniin teknologioihin. Se on jäsennelty niin, että sillä voidaan helpottaa teknologioiden siirtoa eurooppalaisille ja kansainvälisille yrityksille. HTA:n henkilöstöön kuuluu yli 5 000 tutkijaa, ja sillä on yli 3 000 patenttia. Näin ollen HTA on alan laajin eurooppalainen toimija.
Lisätietoja on saatavilla osoitteesta http://www.hta-online.eu/
MilliLab
Suomen millimetriaaltotekniikkaan keskittyvä laboratorio
MilliLab on Teknologian tutkimuskeskus VTT:n ja Aalto-yliopiston yhteinen laboratorio. MilliLab on myös Euroopan avaruusjärjestö ESA:n ulkoinen millimetriaaltotekniikkaan keskittyvä laboratorio. Se perustettiin vuonna 1995.
MilliLabin päätavoitteena on Euroopan avaruusteollisuuden tukeminen tuleviin ESA:n operaatioihin liittyvien tarpeiden täyttämiseksi. Näihin operaatioihin liittyy useita millimetriaaltotekniikkaa hyödyntäviä välineitä. Myös muut kuin avaruusteknologian yritykset ja järjestöt voivat kuitenkin hyödyntää asiantuntemustamme.