Vuonna 2024, kysymys tekoälyn luovasta kyvystä on ajankohtaisempi kuin koskaan nopeasti nousevien generatiivisten tekoälytyökalujen myötä. Voiko tekoäly ylittää ihmiset taiteilijoina tulevaisuudessa?
Mitä tapahtuu teknologian ja taiteellisen ilmaisun risteyskohdassa? Millainen on luova prosessi ihmisen ja algoritmin välillä? Onko kaikki taiteellinen ilmaisu pelkästään inhimillistä pyrkimystä vai voivatko tietokoneet todella osallistua luovaan prosessiin?
Liity keskusteluun tekoälyn tuottamasta taiteesta mediataitelija Kyle McDonaldin, vanhempi yliopistonlehtori Tomi Slotte Dufvan (Aalto-yliopisto) ja tietojenkäsittelytieteen professori Hannu Toivosen (Helsingin yliopisto) kanssa Tiedekulmassa 7. toukokuuta.
Tilaisuuden kieli on englanti.
Linkki verkkolähetykseen
Voice in my head –mediataidekokemus Tiedekulmassa
Tapahtumapäivänä yleisöllä on mahdollisuus kokea Tiedekulmassa klo 10.00-20.00 Kyle McDonaldin ja Lauren Lee McCartneyn teos, joka on luotu tekoälyn avulla.
Teos tutkii tekoälyn (ChatGPT) mahdollisuuksia kuunnella ja puuttua sosiaaliseen kokemukseesi reaaliajassa antaen sinulle tukea sosiaalisissa tilanteissa. Aluksi asetat kuulokkeen korvaasi ja ääni pyytää sinua pohtimaan omaa synnynnäistä sisäistä ääntäsi. Voisiko tämä ääni olla välittävämpi? Vähemmän pakkomielteinen? Vähemmän tuomitseva? Enemmän avulias? Onko sisäistä monologia mahdollista muuttaa?
Kun vastaat alun kysymyksiin, teos kloonaa äänesi ja käyttää sitä puhuakseen sinulle. Kokemuksen yhteydessä osallistujalla on mahdollisuus liikkua lähiympäristössä äänen säestäessä kokemustasi.
Linkki teoksen ajanvaraukseen
Tapahtuman järjestävät Aalto-yliopisto ja Helsingin yliopisto.
Tutustu aiempiin Creative Technologies -tapahtumien tallenteisiin