Designs for a Cooler Planet
Muuta käsityksiäsi mahdollisesta Designs for a Cooler Planet -festivaalilla Otaniemessä 6.9.–3.10.2024.
Luovuus on voima, joka mahdollistaa muutoksen ja edistää resilienssiä liike-elämässä ja yhteiskunnassa yleensä. Se edistää innovointia ja avaa mahdollisuuksia siellä, missä muut näkevät rajoituksia.
Seminaari tuo yhteen akateemiset, yhteiskunnalliset ja liike-elämän edustajat eri aloilta jakamaan vision kestävien tulevaisuuksien luomisesta yhteistyöhön perustuvien luovien lähestymistapojen avulla. Olipa kyse monialaisen yhteistyön hyödyntämisestä tai yksilöiden ja yrityskulttuurien luovan potentiaalin hyödyntämisestä, he kaikki ovat yhtä mieltä siitä, että luovuudella ja luovilla käytännöillä on kiistaton kyky kuroa umpeen aukkoja ja muokata parempaa tulevaisuutta.
Mikäli sinulla on kysymyksiä seminaariin liittyen, otathan yhteyttä projektikoordinaattori Ida Muhoseen [email protected]
16:00: Tervetulosanat, Riikka Mäkikoskela, Head of Radical Creativity
16:10 Transformations & Collaborations for Creative Work, Mark Runco, vieraileva professori
16:20: Working Through Impossibilities, Anniina Suominen, professori ja Astrid Huopalainen, apulaisprofessori
16:35: Paneelikeskustelu, moderaattorina Ia Adlercreautz, Työelämäprofessori + Yleisö Q&A
17:20: Päätössanat, Tuomas Auvinen, dekaani
Astrid Huopalainen toimii luovuuden johtamisen apulaisprofessorina (tenure track) Aalto-yliopiston johtamisen laitoksella sekä taiteen ja median laitoksella. Hänen tutkimuksensa keskittyy organisaatioteoriaan ja kriittiseen johtamistutkimukseen, erityisesti taiteeseen pohjautuviin, posthumanistisiin ja prosessilähtöisiin lähestymistapoihin työelämän ja arjen organisoitumisen kysymyksissä. Huopalainen tutkii luovaa työtä jälkiteollisella aikakaudella, sukupuoleen ja monimuotoisuuteen liittyviä eriarvoisuuksia organisaatioissa sekä ihmistä laajempiin, monilajisiin organisaatioihin liittyviä teemoja. Tällä hetkellä hän on mukana Luova Lämpiö ja Luova Loikka -tutkimushankkeissa.
Mark A. Runco on Journal of Creativity -lehden päätoimittaja ja on saanut useita elämäntyöpalkintoja luovuutta koskevasta tutkimuksestaan. Hän on tohtori kognitiivisessa psykologiassa, mutta hänen luovuuden tutkimuksensa kattaa myös kehityspsykologian, kliinisen psykologian, genetiikan, historian ja taloustieteen. Hänen viimeisin tutkimuksensa keskittyy tekoälyn luomaan "keinotekoiseen luovuuteen". Tällä hetkellä Mark Runco toimii myös Aalto-yliopiston radikaalin luovuuden vierailevana professorina.
Anniina Suominen suoritti BA/MA-tutkintonsa Taideteollisessa korkeakoulussa (1999) ja väitteli tohtoriksi taidekasvatuksesta The Ohio State Universityssä (2003). Tällä hetkellä hän toimii taidepedagogiikan apulaisprofessorina Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa. Hänen tutkimuksensa ja opetuksensa keskittyvät edistämään tasa-arvoa ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta taiteen keinoin sekä aistillisiin epistemologioihin ja pedagogiikkoihin. Hänen työssään käsitellään tietämistä ja oppimista suhteessa paikkaan ja muihin (ml. monimuotoiset ympäristöt ja eläimet), demokratiaa ja monimuotoisuutta koulutuksessa ja ihmisoikeuksia sekä visuaalista/taiteellista tietämistä, oppimista ja tutkimusta. Tällä hetkellä Anniina johtaa Luova Lämpiö-tutkimushanketta.
Viime vuosina Ia on toiminut ylimmän johdon tehtävissä yrityksissä, kuten Kekkilä, Hasselfors Garden, Fiskars ja Harvia. Hän on myös toiminut Perheyritysten liiton hallituksessa ja Design Forum Finlandin hallituksen puheenjohtajana. Ian yli 20 vuotta kestänyt ura on monipuolinen yhdistelmä asiantuntemusta eri liiketoiminnan osa-alueilla, kuten johtamisessa, liiketoiminnan kehittämisessä, tuoteinnovaatiossa ja brändäyksessä. Perustettuaan oman yrityksensä, Co-foundersin, vuonna 2016, Ia on laatinut liiketoimintastrategioita monille erilaisille organisaatioille, mukaan lukien kansalaisjärjestöt, pk-yritykset ja suuret yritykset. Ia uskoo, että hänen suurin vahvuutensa johtajana on syvällinen ymmärrys siitä, miten liiketoiminta ja laajempi yhteiskunta kytkeytyvät ja vuorovaikuttavat. Ian koulutustausta on taiteen ja liiketalouden alalta, ja hän on aina innokas tutkimaan, miten nämä kaksi alaa voivat hedelmällisesti toimia yhdessä luoden lisäarvoa yksilöille, yhteiskunnalle ja maailmalle.
Samuli on tehnyt pitkän uran HR johtotehtävissä isoissa ja kansainvälisissä yhtiöissä eri toimialaoilla mukaan lukien Nokia, Nordea, Microsoft ja PepsiCo. Samuli johtaa tällä hetkellä strategista henkilöstön kehittämistä Postissa, tavoitteenaan vahvistaa yhteyksiä ihmisten ja yritysten välillä Pohjoismaissa ja Baltian maissa, sekä rakentaa kestävämpää tulevaisuutta meille kaikille.
Susanna on kokenut konsultti, johtaja ja tutkija, joka on erikoistunut organisaatioiden innovaatioiden analysointiin ja kehittämiseen. Hän johtaa tällä hetkellä Yellow Method -yrityksen tutkimusta ja analytiikkaa, ja auttaa organisaatioita löytämään ja integroimaan luovan potentiaalinsa osaksi liiketoimintastrategiaansa.
Väitöskirjatutkimuksensa aikana Aalto-yliopistossa Rahkamo kehitti malleja, jotka havainnollistavat luovuuden kriittistä roolia menestyksen saavuttamisessa ja poikkeuksellisen asiantuntijuuden edistämisessä.
Saara Saarinen on johtava asiantuntija Sitran Innovaatio-yksikössä. Hänen työnsä keskittyy erilaisiin sidosryhmäprosesseihin, jotka liittyvät oppimiseen ja yhteiskehittämiseen, sekä innovaatiokyvykkyyden rakentamiseen.
Sitra tuottaa merkittäviä yhteiskunnallisia innovaatioita ja vahvistaa Suomen innovaatiokyvykkyyttä. Sitran tavoitteena on vastata yhteiskunnallisiin haasteisiin tuomalla yhteen eri toimijoita, kehittääkseen ja testatakseen ratkaisuja yhdessä kumppaneidemme kanssa. Tämä edellyttää menetelmällisten ja fasilitointitaitojen lisäksi myös rohkeutta ja luovuutta.
Thomasilla on vahva tausta kestävän kehityksen parissa. Hän on No Palm Trees -yrityksen perustaja ja toimi aiemmin Itämeri-säätiön toimitusjohtajana, keskittyen ympäristönsuojeluun ja kestäviin käytäntöihin. Thomas on myös työskennellyt ympäristönsuojelun ja koulutuksen parissa UNESCOn komissaarina. Tällä hetkellä Thomas toimii Rights & Brands sekä Moomin Characters Oyn ympäristövaikutusten johtajana.
Sami Sorvali on Taisteen Design Director, jolla on pitkä kokemus muotoilun johtamisesta sekä startup-yrityksissä että monikansallisissa yrityksissä. Taisteella hän hyödyntää asiantuntemustaan käyttäjäkokemuksessa, visuaalisessa suunnittelussa ja muotoilustrategiassa ohjatakseen projekteja, jotka yhdistävät luovuuden ja toiminnallisuuden. Näin hän tukee Taisteen tavoitetta luoda merkityksellisiä digitaalisia kokemuksia, jotka puhuttelevat käyttäjiä ja edistävät liiketoiminnan menestystä. Sami työskentelee myös Aalto-yliopiston Luova Lämpiö -tutkimushankkeessa, joka auttaa yrityksiä yhteistyössä luovan alan kanssa.
Seminaarin järjestää ja isännöi kaksi Business Finlandin ja Next GenerationEU:n rahoittamaa tutkimushanketta. Se on myös osa Aalto-yliopiston Designs for Cooler Planet -festivaalia.
LuovaLoikka: Luovuus kilpailuetuna liiketoiminnassa (2024-2025) tutkii tapoja mitata ja hallita luovuutta sekä arvioida sen vaikutusta liiketoimintaan. Hanke keskittyy luovaan toimintaan sekä organisatorisessa että yksilöllisessä kontekstissa. Tavoitteena on tuottaa merkittävää lisäarvoa ja kilpailuetua suomalaisille yrityksille.
Luova Lämpiön (2024-2025) tavoitteena on muuttaa ja laajentaa eri sektoreiden välisen yhteistyön kenttää, fasilitoida kokeiluympäristöjä uusien kumppanuuksien muodostamiseksi sekä tutkia parhaita fasilitointikäytäntöjä ja reilua sopimista.
Muuta käsityksiäsi mahdollisesta Designs for a Cooler Planet -festivaalilla Otaniemessä 6.9.–3.10.2024.
Löydä omasi yli kolmenkymmenen kaikille avoimen tapahtuman joukosta.
Business Finlandin rahoittama uusi LuovaLoikka-hanke haluaa tehdä luovuuden näkyväksi liiketoiminnassa.
Aallon tutkijat tekevät yhteistyötä yritysten ja luovien alojen ammattilaisten kanssa Business Finland rahoittamassa tutkimushankkeessa, jossa etsitään ratkaisuja kasvun haasteisiin.
Mahdottoman tekijät -näyttelyt ja Designs for a Cooler Planet -festivaali käynnistävät Aalto-yliopiston uuden kohtaamispaikan syyskauden.
Artpreneurship-tutkimusryhmä on monitieteinen tutkijaryhmä, jonka keskeisenä tavoitteena on tuoda uutta tietoa taideyrittäjyyteen liittyen akateemisessa ja käytännönläheisessä viitekehyksessä.
Official website of Luova Lämpiö co-research project.