Mitä koronapandemia on meille opettanut? - online studiokeskustelu
Tervetuloa seuraamaan suoraa studiokeskustelua, jossa pohditaan, mitä koronapandemia on meille opettanut ympäristön merkityksestä terveydelle ja hyvinvoinnille.
Suomenkieliseen online-tapahtumaan voit osallistua Zoomin välityksellä. Lähetämme ilmoittautuneille tapahtumalinkin sähköpostilla.
Keskustelussa mukana
Laura Arpiainen
Aalto-yliopiston terveyden ja hyvinvoinnin arkkitehtuurin professori ja terveydenhuollon kansainvälinen ammattilainen.
Arkkitehtuurin ja tilasuunnittelun lisäksi Arpiaisella on kokemusta terveydenhuollon strategisesta suunnittelusta ja järjestelmien toteutuksesta, palvelumuotoilusta ja kliinisestä suunnittelusta. Studiokeskustelun teemat kumpuavat Arpiaisen pitämältä kurssilta Learnings from the pandemic.
"Olen kiinnostunut monimuotoisuudesta, osallistavasta suunnittelusta, terveydenhuollon kokonaisvaltaisista ratkaisuista, potilaskeskeisestä terveydenhoidosta ja rakennetun ympäristön suhteesta terveyteen."
Mikko Dufva
Tulevaisuusasiantuntija, Sitra
Millaiseksi haluamme muovata koronan jälkeisen maailman?
”Tällä hetkellä tuntuu, että tulevaisuuteen voi vaikuttaa tavallista enemmän, tai ainakin useammat suunnat tuntuvat mahdollisilta. On oleellista tunnistaa keskeisiä kysymyksiä ja valinnanpaikkoja, joista pitäisi parhaillaan keskustella, sillä koronan jälkeisen maailman perustuksia luodaan nyt.”
Viivi Salminen
Arkkitehtiopiskelija
Etänä kampuksella – Minkälainen olisi ihanteellinen etäopiskeluympäristö?
”Suunnittelijana minua inspiroivat terveyttä ja hyvinvointia edistävät ympäristöt. Koronapandemian vuoksi koti on muuttunut monille opiskelijoille paikaksi, jossa ollaan aamusta iltaan. Etäopiskeluun siirtyminen on tehnyt näkyviksi opiskelija-asumiseen liittyviä hyvinvointihaasteita, mutta myös kehittämismahdollisuuksia.”
Iina Valkeisenmäki
Eläinlääketieteen lisensiaatti, arkkitehtiopiskelija
Mikä on eläinten ja ihmisten yhteisen terveyden merkitys koronapandemian jälkeisessä maailmassa?
"Uskon monialaisuuteen aikamme suurimpien ongelmien, kuten ilmastonmuutoksen, eläimistä ihmisiin tarttuvien infektiotautien sekä mikrobilääkeresistenssin torjunnassa. Pandemian jälkeisessä maailmassa toivottavasti korostuu se, kuinka erottamattomasti ihmiskunnan terveys on linkittynyt eläinten ja ympäristön terveyteen ja hyvinvointiin."
Lisätietoa tilaisuudesta: Nora Rahnasto, [email protected], puh. 050 362 2243