Retail 1.5 – How can the retail facilitate 1.5-degree food?
This exhibition presents the concepts developed by students of the Design Approaches to Sustainable Consumption course.
Meidän kaikkien on syötävä. Nykypäivänä vastuullisia ruokailutottumuksia pohtiessa kuluttajan pohtii esimerkiksi ruoan terveellisyyttä, ekologisuutta ja tuotantotapoja. Lihaa vai ei? Luomua vai reilun kaupan tuotteita? Paikallista vai tuotua?
Mitä lautaselle päätyykään, vain pieni osa valinnoista on kuluttajan käsissä ja nähtävillä. Esimerkiksi tuotantoon, pakkaamiseen ja kuljetukseen ei juuri voi vaikuttaa. Tuotannosta lautaselle kulkevia polkuja kutsutaan elintarvikejärjestelmiksi, ja tällä hetkellä ne ovat ekologisesti hyvin tehottomia.
Ruuantuotamme aiheuttaa valtavat määrät kasvihuonekaasuja ja heikentää luonnon monimuotoisuutta. Lihantuotanto vie ylettömän määrän viljelypinta-alaa, ja kallisarvoista ruokaa haaskataan ketjun joka vaiheessa aina kuljetushävikistä ruokahävikkiin. Nykyiset tuotantojärjestelmät ovat vaaraksi globaalille elintarviketurvallisuudelle.
Paremmat vaihtoehdot vaativat luovaa ajattelua ja poliittisia toimenpiteitä. Näihin lukeutuvat muun muassa ympäristöystävällisen tuotannon varmistaminen globaalissa mittakaavassa, kuluttajien ohjaaminen hiiliystävällisten vaihtoehtojen puoleen, sekä uusien, muuttuvan ilmaston aikaansaamiin haasteisiin vastaavien innovaatioiden kehittäminen.
Huonot uutiset. Ruoantuotanto on nykyisellään vastuussa kolmanneksesta kasvihuonepäästöistä. Maapallon väestön kasvaessa jatkuvasti, ruoan kysynnän odotetaan kasvavan 60-100% vuoteen 2050 mennessä. Meidän täytyy kyetä ruokkimaan enemmän ihmisiä pienemmällä tuotantojalanjäljellä.
Hyvät uutiset. YK on todennut kestävillä ravintoketjuilla olevan potentiaalia lievittää köyhyyttä, lisätä terveyttä ja hyvinvointia sekä auttaa hallitsemaan akuutteja kriisejä, kuten sairausaaltoja ja ääri-ilmastoja. Aallon tutkijat ovat ehdottaneet muutoksia globaaleihin ravintoketjuihin turvataksemme riisin, vehnän ja maissin tuotannon, sillä nämä kolme raaka-ainetta ovat globaalin ruokaturvallisuuden kulmakiviä.
Tutustu seuraaviin tieteen ja muotoilun yhteistyön taidonnäytteisiin, jotka viitoittavat tietä kohti parempaa tulevaisuutta. Tervetuloa myös vierailemaan näyttelyymme 7.9. - 12.10. (Väre, Otaniementie 14).
This exhibition presents the concepts developed by students of the Design Approaches to Sustainable Consumption course.
This video installation and the related mapping workshops ask us to reflect on how our everyday urban environments and circumstances might affect the wider adoption of 1.5 degree lifestyles, or more specifically, of sustainable diets.
Showcased in this exhibition, Aalto University visual communication design students present collaborations with NBW Finland to develop and design user-centered visual packaging and branding concepts for still water.
Tule mukaan paneelikeskusteluun oppiaksesi lisää vertikaalisesta viljelyn potentiaalista.
Tutustu tämän vuoden pääteemaan sekä kahteen muuhun alateemaan.
Designs for a Cooler Planet on viiden viikon mittainen festivaali, joka on yhtä planeettaystävällisten materiaalien, muodin ja ruoan juhlaa.
Planeettaystävällisempiä vaihtoehtoja materiaaleille, ajatusmalleille ja arkkitehtuuriin.
Hidasta tyyliä pikamuodin sijaan: vaihtoehtoja tekstiileille, vaatteille ja vaateteollisuudelle.
Tapahtuma on osa Helsinki Design Weekin virallista ohjelmaa ja Maailman kiertotalousfoorumin sivutapahtuma. Aalto-yliopisto on yksi EU:n New European Bauhaus -yhteistyökumppaneista.
#ACoolerPlanet #HelsinkiDesignWeek #WCEF2022 #NewEuropeanBauhaus