Tapahtumat

Terveempi ravintoketju

Vastuullisempia vaihtoehtoja liittyen ruokaan, ravintoketjuihin ja pakkauksiin.
Black font stating "What's on the menu?" and Designs for a Cooler Planet logo on a white, fragmented background.
Visuaalinen identiteetti: Milja Komulainen & Hares Bassil

Meidän kaikkien on syötävä. Nykypäivänä vastuullisia ruokailutottumuksia pohtiessa kuluttajan pohtii esimerkiksi ruoan terveellisyyttä, ekologisuutta ja tuotantotapoja. Lihaa vai ei? Luomua vai reilun kaupan tuotteita? Paikallista vai tuotua? 

Mitä lautaselle päätyykään, vain pieni osa valinnoista on kuluttajan käsissä ja nähtävillä. Esimerkiksi tuotantoon, pakkaamiseen ja kuljetukseen ei juuri voi vaikuttaa. Tuotannosta lautaselle kulkevia polkuja kutsutaan elintarvikejärjestelmiksi, ja tällä hetkellä ne ovat ekologisesti hyvin tehottomia. 

Ruuantuotamme aiheuttaa valtavat määrät kasvihuonekaasuja ja heikentää luonnon monimuotoisuutta. Lihantuotanto vie ylettömän määrän viljelypinta-alaa, ja kallisarvoista ruokaa haaskataan ketjun joka vaiheessa aina kuljetushävikistä  ruokahävikkiin. Nykyiset tuotantojärjestelmät ovat vaaraksi globaalille elintarviketurvallisuudelle. 

Paremmat vaihtoehdot vaativat luovaa ajattelua ja poliittisia toimenpiteitä. Näihin lukeutuvat muun muassa ympäristöystävällisen tuotannon varmistaminen globaalissa mittakaavassa, kuluttajien ohjaaminen hiiliystävällisten vaihtoehtojen puoleen, sekä uusien, muuttuvan ilmaston aikaansaamiin haasteisiin vastaavien innovaatioiden kehittäminen. 

Enemmän ruokaa vähemmillä resursseilla.

Tutustu seuraaviin tieteen ja muotoilun yhteistyön taidonnäytteisiin, jotka viitoittavat tietä kohti parempaa tulevaisuutta. Tervetuloa myös vierailemaan näyttelyymme 7.9. - 12.10. (Väre, Otaniementie 14).

Two men shopping

Retail 1.5 – How can the retail facilitate 1.5-degree food?

This exhibition presents the concepts developed by students of the Design Approaches to Sustainable Consumption course.

Events
Still image from the Urban Foodscapes video installation

Urban Foodscapes 1.5

This video installation and the related mapping workshops ask us to reflect on how our everyday urban environments and circumstances might affect the wider adoption of 1.5 degree lifestyles, or more specifically, of sustainable diets.

Events
Still water packages designed by students of VCD’s Experiment Process course

The Next Water Packaging

Showcased in this exhibition, Aalto University visual communication design students present collaborations with NBW Finland to develop and design user-centered visual packaging and branding concepts for still water.

Events
A pilot room of vertical farming

The Future of Vertical Farming

Tule mukaan paneelikeskusteluun oppiaksesi lisää vertikaalisesta viljelyn potentiaalista.

Tapahtumat

Designs for a Cooler Planet 2022: Elämä 1.5

Tutustu tämän vuoden pääteemaan sekä kahteen muuhun alateemaan.

Designs for a Cooler Planet 2022 main image. Visual identity design: Milja Komulainen & Hares Bassil

Tätä on elämä 1.5 – planeetalle ystävällisempiä materiaaleja, muotia ja ruokaa

Designs for a Cooler Planet on viiden viikon mittainen festivaali, joka on yhtä planeettaystävällisten materiaalien, muodin ja ruoan juhlaa.

Tapahtumat
Black font stating "What's the future made of?" and Designs for a Cooler Planet logo on a white, fragmented background.

Jäljetön elämä

Planeettaystävällisempiä vaihtoehtoja materiaaleille, ajatusmalleille ja arkkitehtuuriin.

Tapahtumat
Black font stating "Wear the future." and Designs for a Cooler Planet logo on a white, fragmented background.

Kestävä tyyli

Hidasta tyyliä pikamuodin sijaan: vaihtoehtoja tekstiileille, vaatteille ja vaateteollisuudelle.

Tapahtumat

Tapahtuma on osa Helsinki Design Weekin virallista ohjelmaa ja Maailman kiertotalousfoorumin sivutapahtuma. Aalto-yliopisto on yksi EU:n New European Bauhaus -yhteistyökumppaneista. 

#ACoolerPlanet #HelsinkiDesignWeek #WCEF2022 #NewEuropeanBauhaus

Designs for a Cooler Planet
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: