Opiskelijan opas

Uutiset

Aallon kielilinjausten toimeenpano tehdään vaiheittain

Aalto-yliopiston kielilinjausten tavoite on tukea yhteisöämme monikielisyydessä ja -kulttuurisuudessa. Opetus- ja tutkintokielilinjausten toimeenpano tapahtuu vaiheittain. Kielilinjaukset tukevat tehtäväämme globaalin tiedeyhteisön jäsenenä ja turvaavat kotimaisten kielten, suomen ja ruotsin, aseman tutkimuksen ja koulutuksen kielenä yliopistolain mukaisesti.

Opetussuunnitelmakaudella 2024-2026 toimitaan vielä pääosin edellisten, vuonna 2015 vahvistettujen opetus- ja tutkintokielilinjausten mukaisesti. Monikielisiä käytäntöjä ja suoritusmahdollisuuksia kotimaisilla kielillä lisätään kursseille mahdollisuuksien mukaan.

Opiskelijoille nyt konkreettisimmin näyttäytyvä osa kotimaisten kielten vahvistamistyöstä on, että englanninkielisten koulutusohjelmien ja pää- ja sivuaineiden nimet on pääsääntöisesti käännetty kotimaisille kielille. Käännökset näkyvät sekä Opiskelijan oppaassa, että Sisussa esimerkiksi opintosuunnitelmassa. Nimien kääntämisellä varmistetaan Aallon tieteenalojen terminologian ajantasaisuus myös kotimaisilla kielillä ja tuetaan opiskelijoiden mahdollisuutta kertoa omasta osaamisestaan ja koulutuksestaan myös suomeksi ja ruotsiksi esimerkiksi työnantajille. Kuten tähänkin saakka, opiskelija saa tutkintotodistuksen tai sen käännöksen suomeksi tai ruotsiksi sekä englanniksi. 

Lue lisää opiskelijan kielellisistä oikeuksista: 

https://www.aalto.fi/fi/hakemukset-ohjeet-ja-saannot/opiskelijan-kielelliset-oikeudet-opinnoissa ja uusien kielilinjausten toimeenpanosta:

https://www.aalto.fi/fi/uutiset/aallon-kielilinjausten-toimeenpano-tapahtuu-vaiheittain 

Anna palautetta sivusta

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Opiskelijan opas uutinen, kuvitus
Opinnot Julkaistu:

BIZ vaihtoinfoja marraskuussa!

Valmistaudu vaihtohakuun lukuvuodelle 2025-2026 ja tule kuuntelemaan vaihtoinfoja marraskuussa!
Opiskelijan opas uutinen, kuvitus
Opinnot Julkaistu:

Verkko-opetusta, lähiopetusta vai monimuotoa? Aallossa pilotoidaan uutta tapaa luokitella kursseja Sisussa

Sisussa pilotoidaan toteutustyyppejä, jotka ilmaisevat onko kurssi lähi- vai verkko-opetusta. Pilotointi koskee vain osaa opintotarjonnasta.
Ryhmätilanne
Opinnot Julkaistu:

Opiskelukykysi ja -hyvinvointisi tueksi, lokakuu 2024

Hei opiskelija! Aallossa on tarjolla opiskeluhyvinvointia tukevia palveluita, ohjausta sekä itseopiskelumateriaaleja.
Opiskelijan opas uutinen, kuvitus
Opinnot Julkaistu:

Voit nyt antaa anonyymia saavutettavuuspalautetta Sisusta

Sisusta voi nyt antaa anonyymia saavutettavuuspalautetta.