Opiskelijan opas

Uutiset

Aallon opiskelijat U!Train-matkalla tutkimassa kestävää liikkuvuutta

Kolme Aalto-yliopiston opiskelijaa osallistui U!Train Blended Intensive Programme -ohjelmaan, joka on Unite!-yliopistoallianssin järjestämä kurssi kestävän liikkuvuuden edistämiseksi.
Group of students with the Alps in the background.
Opiskelijat tekivät päiväretken Alpeilla sijaitsevaan Col du Lautaret -vuoristosolaan.

Aalto-yliopisto on osa Unite!-allianssia, johon kuuluu yhdeksän korkeatasoista eurooppalaista teknillistä yliopistoa. Unite! pyrkii vahvistamaan opiskelijoiden liikkuvuutta ja kansainvälistymistä tarjoamalla monialaisia kursseja teknologiasta, kielistä ja kulttuurista. Unite! tarjoaa myös rahoitusta opiskelijoiden yhteisten vapaa-ajan aktiviteettien järjestämiseen.

Students from Aalto and KTH at the Stockholm train station. Lauri Toivonen (left), Katherine Quevedo, Oscar Harryson and Aapo Salonen.
Aallon ja KTH:n opiskelijat matkalla Barcelonaan. Lauri Toivonen (vas.), Katherine Quevedo, Oscar Harryson ja Aapo Salonen.

Opiskelijat matkustivat junalla halki Euroopan

U!Train-ohjelma käynnistyi Barcelonassa 1. syyskuuta 2024 ja kokosi yhteen 30 opiskelijaa Unite!-yliopistoista tutkimaan vihreää liikkumista ja monikulttuurisia taitoja. Kurssi sisälsi kolmen opintopisteen edestä verkko-opintoja, luentoja ja käytännön aktiviteetteja.

Jokainen osallistuja sai Uniten tarjoaman Interrail-lipun, jonka avulla he matkasivat kotoaan Barcelonaan ja Grenoblesta takaisin kotiin vähäpäästöisesti junalla. Aallon opiskelijat Hanna-Mari Mustaniemi, Aapo Salonen ja Lauri Toivonen suorittivat kurssin verkko-osuuden ekologisesta matkustamisesta ja monikulttuurisuudesta jo ennen junamatkaa.

”Menomatkalla matkustimme Aapon kanssa laivalla Tukholmaan, jossa mukaan liittyi kaksi Kunglika Tekniska Högskolanin opiskelijaa. Heidän kanssaan matkustimme yöjunalla Saksaan ja edelleen Pariisin kautta Barcelonaan. Olin yllättynyt, kuinka nopeasti Barcelonaan voi matkustaa junalla. Koska viivyimme Pariisissa kaksi yötä, menomatka kesti neljä yötä. Paluumatkaan minulla meni kaksi yötä. Matkan tekeminen junalla ei ollut helppoa eikä edullista, mutta ehdottomasti hauskaa ja opettavaista”, kertoo Lauri Toivonen, joka opiskelee kuudetta vuottaan teknillistä fysiikkaa Perustieteiden korkeakoulussa. 

Matkan aikana opiskelijat tekivät havaintoja junaverkoston haasteista. Laurin ja Aapon mielestä suurin ongelma oli koordinaation puute eri maiden välillä. Esimerkiksi Saksan asiakaspalvelija ei pystynyt näkemään Ranskan junien varaustilannetta.

Students in wheel chairs in an urban environment.
Opiskelijat kokeilivat, millaista on liikkua kaupunkiympäristössä pyörätuolilla.

Työpajoja, käytännön kokemuksia ja kulttuuria

Barcelonassa opiskelijat osallistuivat erilaisiin työpajoihin, kuten kulinaariseen tutustumistapahtumaan ja Mapathon-opastukseen. Mapathon on Universitat Politécnica de Catalunya:n kehittämä kansalaisia osallistava työkalu, jolla kartoitetaan reaaliaikaisesti liikkumisen esteitä. Yhtenä iltapäivänä he kokeilivat, millaista on liikkua pyörätuolilla kaupunkialueella.

Junamatkalla Grenobleen opiskelijat osallistuivat sosiaalisiin aktiviteetteihin ja keskusteluihin. Grenoblessa he viettivät viisi päivää, joissa aamupäivät koostuivat oppitunneista ja iltapäivät kulttuuri- ja sosiaalisista tapahtumista.

Kurssi auttoi minua selkeyttämään vahvuuksiani ja arvojani, ja se myös lisäsi kiinnostustani ulkomailla työskentelyyn.

Lauri Toivonen

Kokemuksia ohjelmasta

“ Parasta U!Trainissa oli oppia monikulttuurisuudesta ja vihreästä liikkumisesta yhdessä eri yliopistoista tulevien ihmisten kanssa, jotka jakavat kiinnostuksen näihin asioihin. Myös oppituntien ulkopuolella olleet aktiviteetit olivat mukavia, ja miljöö oli uskomattoman hieno. Suosittelen ehdottomasti osallistumaan Uniten järjestämiin kursseihin sekä BIP-ohjelmiin, sillä ne ovat todella hyvä tapa lisätä monipuolisuutta ja  kansainvälisyyttä omaan tutkintoon. Erityisesti pidin päiväretkestä Alpeilla sijaitsevaan vuoristosolaan (Col du Lautaret), sillä siellä pääsimme luentojen lisäksi tutustumaan alppipuutarhaan sekä syömään paikallista ruokaa”, kertoo Hanna-Mari Mustaniemi, joka opiskelee viidettä vuotta tieto- ja palvelujohtamista Kauppakorkeakoulussa. 

”UTrain! -ohjelmaan osallistuminen oli minulle hieno tilaisuus, ja olen siitä hyvin kiitollinen. Ohjelma oli erittäin hyvin järjestetty ja tunsimme olomme tervetulleiksi. Kurssilaisten kesken vallitsi alusta alkaen läheinen ja innostava yhteishenki. Kurssi auttoi minua selkeyttämään vahvuuksiani ja arvojani, ja se myös lisäsi kiinnostustani ulkomailla työskentelyyn”, Lauri toteaa. 

Tutustu Uniteen

thesis presentations

Unite! Student Catalogue (ulkoinen linkki)

Get to know the Unite! academic and non-academic offerings

Unite! logo

Yliopistoverkosto Unite!

Unite! on yksi Euroopan komission rahoittamista Eurooppalaiset yliopistot -verkostoista, jonka jäsen Aalto-yliopisto on yhdessä kahdeksan muun korkeatasoisen eurooppalaisen yliopiston kanssa. Unite! pyrkii merkittävästi vahvistamaan opiskelijoiden ja henkilökunnan liikkuvuutta sekä edistämään eurooppalaisen korkeakoulutuksen laatua, osallisuutta ja kilpailukykyä.

Yhteistyö

Anna palautetta sivusta

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Picture of the themes of this course
Opinnot Julkaistu:

Mind & Study - Hyvinvoivan opiskelijan työkalupakki (3op) toisessa jaksossa

Suosittu Mind & Study - Hyvinvoivan opiskelijan työkalupakki (3op) järjestään 2. jaksossa suomeksi ja englanniksi. Lisäksi tänä vuonna pienryhmäkeskustelut ovat mahdollisia myös ruotsiksi!
Aalto_University_Squad_students_May-2023_by_Aleksi_Poutanen_4754.jpg
Kampus, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

HSL-kortti lakkaa toimimasta kulkutunnisteena Otaniemen kampuksella

Otaniemen kampuksella HSL-kortti poistuu käytöstä kulkutunnisteena 21.10.2024 alkaen.
Opiskelijan opas uutinen, kuvitus
Opinnot Julkaistu:

BIZ vaihtoinfoja marraskuussa!

Valmistaudu vaihtohakuun lukuvuodelle 2025-2026 ja tule kuuntelemaan vaihtoinfoja marraskuussa!
Opiskelijan opas uutinen, kuvitus
Opinnot Julkaistu:

Verkko-opetusta, lähiopetusta vai monimuotoa? Aallossa pilotoidaan uutta tapaa luokitella kursseja Sisussa

Sisussa pilotoidaan toteutustyyppejä, jotka ilmaisevat onko kurssi lähi- vai verkko-opetusta. Pilotointi koskee vain osaa opintotarjonnasta.