Uutiset

Aalto-yliopiston arkisto avautui Finnassa

Aalto-yliopiston arkiston Finnassa voi tutustua tekniikan, talouden ja taiteen opetuksen sekä tutkimuksen historiaan, saavutuksiin ja opiskelijaelämään.
Aalto-yliopiston arkiston Finnan etusivu
Aalto-yliopiston arkiston Finnan etusivu

Aalto-yliopiston arkiston Finna on avautunut osoitteessa aaltoarkisto.finna.fi

Aineistot sisältävät toimintaa dokumentoivia valokuvia, opetusaineistoja, opinnäytteisiin liittyviä kuvia, oppilastöitä sekä opetuksessa käytettyjä esineitä. Varhaisimmat aineistot ovat 1800-luvun lopusta, joten palvelusta löytyy myös Aalto-yliopiston edeltäjien Teknillisen korkeakoulun, Helsingin kauppakorkeakoulun ja Taideteollisen korkeakoulun aineistoa.

Poimintoja Finnassa arkiston kokoelmista
Finnassa voi tutustua poimintoihin arkiston kokoelmista

Finnan aineistoja voi hyödyntää esimerkiksi opetuksessa, tutkimuksessa, näyttelytoiminnassa sekä erilaisissa julkaisuissa. Arkiston asiakirja-, kuva- ja esineaineistot tarjoavat ainutlaatuisen tilaisuuden tutustua yliopiston toimintaan, historiaan sekä eri tieteenalojen kehitykseen pitkällä aikavälillä.

Aalto-yliopiston arkiston Finna-näkymässä aineistoa voi hakea hakusanoin esimerkiksi aiheen tai tekijän mukaan, aineistoa voi myös selailla valmiiden teemanostojen tai kokoelmien mukaan. Käyttäjä voi sisään kirjautuneena tallentaa aineistoa suosikkilistoiksi omalle tilille. Suosikkilistan voi asettaa myös julkiseksi, jolloin sen voi jakaa esimerkiksi opetusmateriaalina.

Aineistot ovat saatavilla myös kaikkien suomalaisten kirjastojen, arkistojen ja museoiden digitaaliset aineistot yhteen kokoavassa Finna.fi:ssä.

Arkiston digitaaliset kokoelmat

Aalto-yliopiston arkisto

Aalto-yliopiston arkisto on kaikille tutkijoille avoin arkisto. Arkistopalvelujen tehtävänä on yliopiston tieteellisen, taiteellisen ja hallinnollisen kulttuuriperinnön säilyttäminen ja ylläpito sekä siihen pohjautuvan tutkimuksen edistäminen.

Read more
Aalto-ylopiston arkiston kuva- ja esineaineistoihin kuuluva negatiivi
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Prinsessalle esitellään luonnollisia väriaineita
Yliopisto Julkaistu:

Thaimaan prinsessa Maha Chakri Sirindhorn vieraili Aalto-yliopistossa

Prinsessa seurueineen tutustui mm. tekstiilisuunnitteluun, Startup Saunaan, Aalto-yliopisto Junioriin sekä Aalto Ice Tankin toimintaan.
Kampus, Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

HR palvelupisteen kesätauko ja uudet aukioloajat 6.8.2024 alkaen

HR palvelupiste on kesätauolla 28.6 - 5.8.2024. Uudet aukioloajat 6.8.2024 alkaen ovat tiistai - torstai klo 12.00 - 15.00. Huom! aukioloajat muuttuvat 6.8.2024 alkaen.
Kaksi mieshenkilöä juhlapuvuissa kiltalippujen edessä
Palkinnot ja tunnustukset, Yliopisto Julkaistu:

68 tohtoria ja viisi kunniatohtoria – katso kuvat tekniikan alan tohtoripromootiosta

Vuoden 2024 tekniikan alan juhlallinen tohtoripromootio järjestettiin pe 14.6. Dipolissa.
Fajr Asghar vasemmalla ja Vilma Svynarenko oikealla
Yliopisto Julkaistu:

TET-harjoittelijat Fajr Asghar ja Vilma Svynarenko tutustuivat Aallossa kaikkeen aurinkokennoista Täffän spagettiin

Fajr Asghar ja Vilma Svynarenko laskivat ensin aurinkokennojen hyötysuhdetta ja kirjoittivat sitten artikkelin uusiutuvasta energiasta.