Koulutus- ja näyttelytoiminta
Arkiston aineistoa voi käyttää opetusmateriaalina yliopiston opetuksessa, aineistoa käytetään myös näyttelytoiminnassa sekä erilaisissa julkaisuissa.
Aalto-yliopiston arkisto on kaikille tutkijoille avoin arkisto. Arkistopalvelujen tehtävänä on yliopiston tieteellisen, taiteellisen ja hallinnollisen kulttuuriperinnön säilyttäminen ja ylläpito sekä siihen pohjautuvan tutkimuksen edistäminen.
Arkiston keskeisiin tehtäviin kuuluu kokoelmanhallintatyö sisältäen aineistojen kuvailun ja luetteloinnin, aineistojen digitoinnin, digitaalisen aineiston jakamisen ja saataville asettamisen.
Lisäksi arkisto kehittää ja suunnittelee digitaalisten aineistojen vastaanottokanavia, antaa tutkija- ja tietopalvelua sekä järjestää arkiston kokoelmiin liittyvää koulutusta, näyttelyitä ja koulutusohjelmayhteistyötä.
Arkiston tutkijapalvelu on avoinna sopimuksen mukaan. Ota yhteyttä: [email protected]
Käyntiosoite: Otakaari 1B, 02150 Espoo
Arkiston aineistoa voi käyttää opetusmateriaalina yliopiston opetuksessa, aineistoa käytetään myös näyttelytoiminnassa sekä erilaisissa julkaisuissa.
Tutustu arkiston digitaalisiin kokoelmiin ja palveluihin. Oppilastöitä, opinnäytteitä sekä toimintaa dokumentoivia valokuvia sekä muita aineistoja digitoidaan ja saatetaan käytettäväksi Finnassa ja muissa verkon palveluissa.
Opetuksessa ja tutkimuksessa käytettyjä laitteita fysiikan, paperi- ja selluloosatekniikan, geologian ja geofysiikan laboratorioista sekä rakennusopin, maanmittaus- ja koneinsinööriosaston mittauslaitteita ja tutkimusvälineitä.
Arkkitehtuurin opetuksessa on ollut yli sadan vuoden ajan perinteenä laatia mittauspiirustuksia. Tuhansia piirustuksia käsittävä kokoelma muodostaa arvokkaan arkiston arkkitehtuurin historian tutkijoille.
Keramiikan ja lasitaiteen kokoelma sisältää opintoihin liittyviä harjoitustöitä, lopputöitä sekä lasitekokeita muodostaen pedagogisen arkiston, joka havainnoi opetuksen kehitysvaiheita, opetusvälineitä ja tekniikoita.
Deskriptiivisen geometrian, eli “deskiksen” kurssin harjoitustöitä ja kilpailutöitä, kuten fotogrammetrisia konstruktioita ja rekonstruktioita sekä erilaisia perspektiiviopin harjoituksia.
Vaatetussuunnittelun ja pukutaiteen laitoksella kilpailu- ja harjoitustöinä valmistettuja pukuja sekä tekstiilitaiteen ja teollisen tekstiilisuunnittelun harjoitustöitä.
Yliopiston ja sitä edeltäneiden taustakorkeakoulujen toimintaa, tiloja ja henkilöitä dokumentoiva karttuva historiallinen valokuvakokoelma on saatavilla digitoituna.
Arkiston kokoelmaan kuuluu arvokas kokoelma yliopiston vanhinta opetuksessa käytettyä painettua aineistoa ja rariteetteja erityisesti arkkitehtuurin ja taiteen aloilta.
Yki Nummen yksityisarkistoon kuuluvia asiakirjoja, luonnos- ja suunnittelupiirustuksia. Nummi on opiskellut Taideteollisen oppilaitoksen koristemaalausosastolla ja valmistunut 1950.