Uutiset

Art as We Don’t Know It kutsuu biotaiteen kiehtovaan maailmaan

Taide, joka syntyy kuuntelemalla alpakoita, kasvattamalla kuvia hiivasta tai biosignaaleista, avaa meille uusia maailmoja. Biotaide on poikkitieteellinen taiteenala, jossa luonnontieteellisiä menetelmiä käytetään taiteen tekemisessä. Se tutkii elämän moninaisuutta meissä itsessämme, ympärillämme, eläimissä, luonnossa, ajassa, virtuaalisessa maailmassa, jopa ulkoavaruudessa. Biotaiteesssa orgaanisen ja epäorgaanisen rajat sekoittuvat, ja jännitteet ihmisen, luonnon ja koneen välillä paljastuvat. 
Art as We Don't Know It kansi

Läpileikkaus biotaiteen tutkimuksesta ja töistä

Uusin Aalto ARTS Booksin julkaisu, Art as We Don’t Know It, esittelee laajan ja rikkaasti kuvitetun valikoiman taideteoksia biotaiteen kentältä. Teoksessa on sekä esseitä että vertaisarvioituja artikkeleja, jotka osallistuvat alan akateemiseen keskusteluun. Kirjassa olevat haastattelut ja projektikuvaukset kertovat tieteilijöiden ja taiteilijoiden yhteistyöstä: miten tietoa jaetaan ja yhteistyöprojekteja luodaan, kuinka uusia sukupolvia opetetaan ja taidenäyttelyitä kuratoidaan. Kirja esittelee lukijalle myös huikean määrän mahdollisuuksia ja menetelmiä, joita biotaiteen tekijät käyttävät taiteen tekemiseen, mm. CRISPR-geenimanipulaatio, tekoäly, ydintiede, aurinkokennot, mikrobikasvustot ja virtuaalitodellisuus.

Yhteistyössä Biotaiteen seuran ja Biofilian laboratorion kanssa

Kirja on tehty yhteistyössä Biotaiteen seuran ja Aalto-yliopiston Biofilian laboratorion kanssa. Se esittelee taidetta ja tutkimusta, joka on kasvanut ja kehittynyt viimeisen vuosikymmenen aikana. Kirjan artikkelit, tarinat, haastattelut, taiteilijaprofiilit ja projektit tuovat esiin biotaiteen laajuuden ja monipuolisuuden. Kirja tempaa mukaansa biotaiteen keskeisiin suuntauksiin. Sen esipuheen on kirjoittanut kuraattori ja taidehistorioitsija Mónica Bello. 

Kirja kerää yhteen laajan joukon biotaiteen huippuja: 
Bartaku, Laura Beloff, Ida Bencke, Crystal Bennes, Erich Berger, Oron Catts & Ionat Zurr, Heather Davis, Elaine Gan & Terike Haapoja, Andy Gracie, Rian Ciela Visscher Hammond, Paula Humberg, Antero Kare, Denisa Kera, Mari Keski-Korsu, Adriana Knouf, Jurij Krpan, Teemu Lehmusruusu, lifepatch, Pia Lindman, Lauri Linna, Kristiina Ljokkoi & Tomi Slotte Dufva, Marta de Menezes & Luís Graça, Kasperi Mäki-Reinikka, Anu Osva, Margherita Pevere, Marietta Radomska & Cecilia Åsberg, Kira O'Reilly, Johanna Rotko, Markus Schmidt & Nediljko Budisa, Helena Sederholm, Christina Stadlbauer, Ulla Taipale, Antti Tenetz, Ian Ingram & Theun Karelse, Leena Valkeapää and Paul Vanouse.

Kirjan sähköinen versio ladattavissa verkkokaupastamme.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Valkoinen kukka edessä, ihmisiä taustalla
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Miehet, ruotsinkieliset ja maisterin tutkinnon suorittaneet omistavat eniten listaamattomien yritysten osakkeita

Ensimmäisessä kattavassa selvityksessä suomalaisten henkilöomisteisten listaamattomien osakeyhtiöiden omistajista selvisi muun muassa se, että vain kolme prosenttia väestöstä omistaa näiden yhtiöiden osakkeita.
Nautakarjaa laitumella.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Vauraiden maiden naudanlihan tuotannon maltillisella vähennyksellä olisi valtavat ilmastohyödyt – vastaa kolmen vuoden globaaleja fossiilisia päästöjä

Uusi tutkimus osoittaa, että metsien kasvatus laidunmaille auttaisi saavuttamaan merkittäviä ilmastohyötyjä.
Alumni Maria Kupila
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Maria Kupila: ”Uskon vahvasti monitieteisen lähestymistavan voimaan”

Kauppakorkeakoulun IDBM-ohjelmasta valmistunut Maria Kupila on omaksunut monitieteisen lähestymistavan myös työssään liikkeenjohdon konsulttina. Hän uskoo, että muotoiluajattelun, teknologian ja strategisen analyysin yhdistäminen on avainasemassa tulevaisuuden haasteiden muuttamisessa mahdollisuuksiksi.
Malleja kävelemässä catwalkilla hienoissa ja taiteellisissa muotiasuissa, joissa on dramaattisia, tilavia muotoiluja.
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Minerva Skyttä voitti Global Creative Graduate Showcase 2024 -palkinnon Formal/Couture -kategoriassa

Aalto-yliopiston muodin, vaatetuksen ja tekstiilisuunnittelun maisteriopiskelija Minerva Skyttä on voittanut Global Creative Graduate Showcase 2024 -kilpailun Formal / Couture -kategorian. Kilpailu järjestettiin yhteistyössä WGSN, Coloron ja Google Arts & Culturen kanssa.