Uutiset

Hevitutkijat, musiikkiteollisuuden edustajat ja artistit kohtaavat ensi kertaa Otaniemessä

Modern Heavy Metal -konferenssissa pohditaan musiikin, artistien ja kulttuurin autenttisuutta ja kaupallista houkuttelevuutta.
Modern heavy metal conference. Photo: Mikko Raskinen / Aalto University
Modern Heavy Metal -konferenssi järjestetään Otaniemessä. Kuva: Mikko Raskinen / Aalto-yliopisto

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu isännöi 26.−28. kesäkuuta kansainvälistä metallimusiikin tutkimuskonferenssia – ensimmäistä kertaa uudessa rakennuksessaan Otaniemessä. Poikkitieteelliseen Modern Heavy Metal (MHM) 2019 -konferenssiin osallistuu kolmisenkymmentä puhujaa lähes 20 eri maasta. Suurin osa heistä on metallimusiikin tutkijoita, mutta joukossa on myös musiikkiteollisuuden edustajia ja artisteja.

MHM-konferenssi toteutetaan Kauppakorkeakoulussa jo viidettä kertaa. Tämän vuoden teema on Authenticity and commercial appeal eli ”Autenttisuus ja kaupallinen houkuttelevuus”.

Konferenssin perustaja ja järjestäjä, akatemiatutkija ja musiikkijohtamisen ja kulttuuriviennin dosentti Toni-Matti Karjalainen kertoo tämän vuoden esitysten tarjoavan monipuolisen ja monikulttuurisen läpileikkauksen metalli- ja populaarimusiikin tutkimukseen.

”Esitykset käsittelevät autenttisuuden ja kaupallisuuden aspekteja eri alojen tutkimuksen näkökulmasta ja tarjoavat näkökulmia eri maiden ja alueiden metallikulttuureihin, -yhtyeisiin ja -ilmiöihin. Konferenssin pääpuheenvuoroina kuullaan brittiläisen professorin Paul Carrin Sting-tutkimus ja joensuulaisen tohtorin Salli Anttosen diskurssianalyysi. Ne peilaavat autenttisuuden näkökulmia laajemmin populaarimusiikin piirissä.”

Dokumentteja, verkostoitumista ja Tuskaa

Akateemisten esitysten lisäksi luvassa on paljon monipuolista musiikkialan nykypäivää avaavaa ohjelmaa. Keskiviikko (26. kesäkuuta) huipentuu amerikkalaisen ohjaajan Bob Nalbandianin Band Vs Brand -dokumentin näytökseen. Torstain (27. kesäkuuta) päätösnumerona on puolestaan Battle BEAST -yhtyeen Eero Sipilän ja ARION-yhtyeen Lassi Vääräsen parihaastattelu. Music Finlandin kanssa järjestetyssä paneeli ja verkostoitumistilaisuudessa ääneen pääsevät Music Finlandin kansainväliset kutsuvieraat. Perjantain (28. kesäkuuta) päätöspaneelin osallistujina ovat puolestaan STAM1NA-yhtyeen kitaristi Pekka Olkkonen, HUMAVOID-yhtyeen kosketinsoittaja Suvimarja Halmetoja, brittiläisen INCENDIA MUSIC -yhtiön omistaja Lulu Davis ja ROCKFEST-tapahtuman tuottaja, agentti ja manageri Toni Törrönen.

Aiheiden puintia voi sujuvasti jatkaa Helsingin Suvilahdessa 28.−30. kesäkuuta järjestettävällä Tuska-festivaalilla, josta on vuosien myötä muodostunut yksi maailman suurista metallimusiikin tapahtumista. Tuska on myös MHM-konferenssin yhteistyökumppani.

Lisätiedot:
Akatemiatutkija Toni-Matti Karjalainen
p. 050 357 4047
[email protected]

www.modernheavymetal.net

#mhmconf2019 #aalto

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

A handbook on the counter of a shop.
Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Unite! Open Science and Innovation Management -käsikirja saatavilla verkossa ja painettuna

Käsikirja on käytännön opas yliopistotutkijoille, tutkimus- ja innovaatiopalveluille sekä yliopistojen johdolle.
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Väitöskirjoille tulossa uudet kannet, kirjoituspohjat ja uusi tilaustapa

Väitöskirjojen tilausalusta vaihtuu 30.11.2024 jälkeen. Väitöskirjoja varten on myös suunniteltu uudet kannet ja kirjoituspohjat.
Rauhallinen japanilainen puutarha, jossa on lampi, kiviä ja erilaisia ​​puita, mukaan lukien loistavaa punaista ja vihreää lehtineen.
Mediatiedotteet Julkaistu:
Tekoalylla-tuotetieto-talotekniikan-menestystekijaksi.jpg
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tekoälyllä tuotetieto talotekniikan menestystekijäksi

Ympäristöraportointi, digitaaliset kaksoset ja tuottavuuden tuntuva nosto eivät onnistu ilman nykyistä parempaa tiedonhallintaa. Talotekniikka 2030 -tutkimusraportti ruotii nykytilanteen haasteita ja esittää ratkaisuja ja case-esimerkkejä, jotka pohjautuvat uusimman tekoälyteknologian hyödyntämiseen.