Uutiset

Kandi- ja maisteritason opinnäytteiden tiivistelmät julkaistaan 1.1.2024 alkaen

Kandi- ja maisteritason opinnäytteiden tiivistelmät julkaistaan 1.1.2024 alkaen aina avoimesti Aaltodoc-julkaisuarkistossa. Julkaisemispäätös ei koske ennen 1.1.2024 Aaltodoc-julkaisuarkistoon tallennettuja opinnäytteitä.

Vararehtori Petri Suomalan vahvistaman päätöksen mukaisesti 1.1.2024 lähtien tallennettavien kandidaatin ja maisterin opinnäytteiden tiivistelmät julkaistaan aina avoimesti Aaltodoc-julkaisuarkistossa yhdessä opinnäytteiden muiden metatietojen kanssa. Opiskelija kuitenkin edelleen päättää itse, haluaako opinnäytteensä koko tekstin avoimesti julkaistavaksi vaiko ei. Opiskelijalla on julkaisemisesta huolimatta edelleen tekijänoikeus opinnäytteensä tiivistelmään, eikä julkaiseminen ole ristiriidassa tekijänoikeuden kanssa. 

Julkaisemispäätös ei koske ennen 1.1.2024 Aaltodoc-julkaisuarkistoon tallennettuja opinnäytteitä. Tiivistelmiä ei siten julkaista takautuvasti.

Edellä kuvatun johdosta opinnäytteen tekijän tulee huomioida, ettei Aaltodocissa metatietojen yhteydessä julkaistavassa tiivistelmässä ole tietoja, joita ei haluta julkaista avoimesti verkossa. Sellaiset asiat tulee esittää muualla.

Tiivistelmä sisältää enemmän informaatiota kuin pelkät metatiedot ja siten sen julkaiseminen parantaa opinnäytteen löydettävyyttä. Opiskelijat, opettajat ja muut tiedonhakijat saavat tiivistelmän avulla kattavamman kuvan opinnäytteen sisällöstä ja käytetyistä tutkimusmenetelmistä. Asiasta hyötyvät myös tulevat opinnäytteiden tekijät. Tiivistelmien julkaiseminen lisää tiedon avoimuutta. Se tarjoaa paremman näkyvyyden Aalto-yliopistossa tehtävään tutkimukseen.

Lue lisää:

Opinnäytteiden julkisuus
 

Anna palautetta sivusta

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Opiskelijoita EIT Manufacturing-kesäkoulussa
Opinnot Julkaistu:

Hae nyt Artificial Intelligence-enabled Innovation & Entrepreneurship for Sustainable Manufacturing-kesäkouluun

Tähän EIT Manufacturingin järjestämään kesäkouluun kuuluu verkossa suoritettava osuus 8.-18.7. ja paikan päällä Trenton yliopistossa, Italiassa, suoritettava osuus 22.7.-2.8.2024.
Opiskelijan opas uutinen, kuvitus
Opinnot Julkaistu:

Valmistuva maisteri – anna palautetta opinnoista ja vaikuta!

Vastaa maisterin tutkinnon suorittaneiden palautekyselyyn ja vaikuta alasi opintojen kehittämiseen.
Opiskelijan opas uutinen, kuvitus
Opinnot Julkaistu:

Hae syksyn energiatekniikan alan virtuaalikursseille nyt!

Unite-allianssi järjestää syksyllä virtuaalikursseja energiatekniikan alalta, joihin on kaksi hakuaikaa, yksi kesäkuussa ja toinen elokuussa.
Opiskelijan opas uutinen, kuvitus
Opinnot Julkaistu:

Mentorihaku: Myötätuntomentorointia vertaisryhmissä tohtoriopiskelijoille syksyllä 2024

Haemme tohtoriopiskelijoita mentoreiksi myötätuntomentorointiryhmiin.