Uutiset

Kiertotalouteen liittyvät liiketoimintaideat voittoon ClimateLaunchpad-kilpailussa

Kansallisen kilpailun voittajat osallistuvat Kyproksella pidettävään kansainväliseen finaaliin.
climate_launch_pad_web_fi_fi.jpg

Kolme kiertotalouteen liittyviä liiketoimintaideoitaan esitellyttä joukkuetta valittiin ClimateLaunchpad Finland 2017 ‑kilpailussa Suomen edustajiksi Kyproksella lokakuussa järjestettävään kansainväliseen ClimateLaunchpad-finaaliin. ClimateLaunchpad on maailman suurin vihreitä liikeideoita hakeva kilpailu, jonka Suomen-finaali järjestettiin 15.6. Maria 01 ‑kasvuyrityskeskuksessa. Finaalissa oli mukana yhteensä kahdeksan joukkuetta.

ClimateLaunchpad Finland 2017 -kilpailun voittaja oli Pikotech, jonka ideana on kehittää yhteisön laajuisen sahatoiminnan ja bioenergiaratkaisun yhdistävä liiketoimintamalli kehitysmaiden mäntypuuvaltaisille alueille. Tiimin jäsenet Tatu Lyytinen ja Aditya Poudyal osallistuvat parhaillaan asiakasratkaisujen kehittämiseen Nepalissa ja Tansaniassa sekä bioenergiaratkaisun muokkaamiseen kehitysmaiden toimintaympäristöön sopivaksi.

”Uskomme todella siihen, että ideamme luoda kannattava liiketoimintaekosysteemi, joka käsittää useita sidosryhmiä kiertotalouden periaatteita noudattaen, hyödyttäisi talouspyramidin pohjalla olevia ihmisiä yleisestikin. Oli sekä kannustavaa että jännittävää voittaa CLP17 Suomessa, ja olemme kiitollisia siitä, että saimme mahdollisuuden kehittää ja esitellä ideaamme”, Poudyal sanoi.

Myös TeMu Materials ja Urbantransitioners sijoittuivat kilpailussa kolmen parhaan joukkoon. TeMu Materialsin liikeideana on muuntaa jätetekstiili uudelleen hyödynnettäväksi biomateriaaliksi ja päätuotteena on sienten avulla tuotettu nahka. Urbantransitionersin ideana on rakentaa kehitysmaihin käymälöitä ja tuottaa niistä kerätystä virtsasta lannoitetta.

Tänä vuonna 36 maassa järjestetty ClimateLaunchpad-kilpailu pyrkii vauhdittamaan innovaatioita, jotka mahdollistavat vähähiilisen tulevaisuuden. Kilpailussa etsitään cleantech-osaajia ja autetaan heitä kasvattamaan kestäviä ideoitaan globaaliksi liiketoiminnaksi. Kilpailu on osa EU:n rahoittamaa innovaatio-ohjelmaa, Climate-KICiä, ja Suomessa sen järjestäjänä toimii Impact Iglu.

Lisätietoa:
Sini Olkanen
ClimateLaunchpad-koordinaattori, Impact Iglu
050 340 5320
[email protected]

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Matti Rossi vastaanotti palkinnon
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Professori Matti Rossille tiimeineen arvostettu AIS Impact Award 2024

Tiimi voitti palkinnon teknologisesta ja yrittäjyyteen liittyvästä vaikuttavuudesta
CS Teacher of the year 2024
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Arto Hellas valittu tietotekniikan laitoksen vuoden opettajaksi 2024

Vuoden opettaja julkistettiin tietotekniikan laitoksen tilaisuudessa keskiviikkona 18. joulukuuta 2024.
Ryhmä ihmisiä seisoo luentosalissa pitäen todistuksia ja kukkakimppuja, etualalla on tuoleja.
Palkinnot ja tunnustukset, Yliopisto Julkaistu:

ELEC Award Ceremony and Christmas lunch 2024 -tilaisuudessa palkittiin esimerkillistä saavutuksista

Tiistaina 17. joulukuuta Sähkötekniikan korkeakoulu kokoontui juhlistamaan vuoden merkittävimpiä opetuksen, tutkimuksen ja vaikuttavuuden saavutuksia. Lue lisää palkituista ja saavutuksista.
Joukko ihmisiä sisätiloissa, kaksi pitelee kukkakimppuja ja todistuksia, seisovat käytävässä..
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Gust. Kompan palkinto 2024 Aalto-yliopistoon

Tekniikan tohtori Sofia Julinin sai Gust. Kompan palkinnon vuoden parhaasta kemian alan väitöskirjasta yhdessä Helsingin yliopiston filosofian tohtori Christina Jägerin kanssa. Molemmat väitöskirjat edustavat erittäin korkeaa tieteellistä tasoa, ja töissä heijastuu erittäin laaja menetelmäosaaminen.