Uutiset

Lainaa tutkijaa tunniksi – joukko eturivin digitietäjiä tarjoaa ilmaista Skype-keskustelua ja -sparrausta 23.–27. huhtikuuta

Kiinnostavatko 5G, lohkoketjut, joukkoistaminen tai vaikka digitaalinen etiikka? Kysy tutkijalta -viikolla kenellä tahansa on mahdollisuus juttutuokioon asiantuntijoiden kanssa.

Tutkimustiedon mahdollisimman tehokas hyödyntäminen ja levittäminen ovat tärkeä osa yliopistojen kolmatta tehtävää: yhteiskunnallista vaikuttamista. Siksi Suomen Akatemian strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittama ja Aalto-yliopiston vetämä Teollisuuden digitaalinen murros -konsortio haluaa tuoda tutkijoidensa asiantuntemuksen kansalaisten, median, yritysten ja yhteisöjen ulottuville aivan uudella tavalla: tunnin maksuttoman Skype-keskustelun muodossa.

”Idea lähti avoimien ovien ajatuksesta: halusimme saada laajan joukon tutustumaan toimintaamme ja keskustelemaan kanssamme digitaaliseen murrokseen liittyvistä aiheista, joita olemme tutkineet tai joihin paneudumme tulevaisuudessa.  Ajatusten vaihto on tärkeää, sillä digitaalinen murros koskettaa käytännössä koko yhteiskuntaa”, sanoo tutkijatohtori Titi Ertiö Turun yliopistosta.

Mukana on kaikkiaan 15 tutkijaa Aalto-yliopistosta, VTT:ltä, Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta ja Turun yliopistosta. Aiheiden joukossa ovat esimerkiksi 5G, teollinen internet, digitaalinen eriarvoisuus, datan jakaminen, yhteiskehittämisen menetelmät, älykaupungit ja luottamus liike-elämässä.

Aalto-yliopiston tutkijatohtori Kimmo Karhun alaa ovat alustastrategiat, lohkoketjut, digitalisaatio ja avoimen lähdekoodin lisensiointi. 

”Alustatalous, lohkoketjut ja digitalisaation moninaiset muut palaset jäävät useasti yrityksille hyvin epämääräisiksi. Toivon, että kussakin keskustelussa yksi näistä palasista saadaan avattua ymmärrettäväksi ja ehkä päästään myös miettimään, miten sitä voisi omassa liiketoiminnassa hyödyntää. Toivon, että erityisesti pienet yritykset ja yhteisöt rohkaistuvat mukaan”, Karhu sanoo.

”Itse odotan viikolta sitä, että ihmiset tarttuvat mahdollisuuteen ja esittävät meille oikein haastavia kysymyksiä. Olisi myös kiva kuulla, mitä he ajattelevat Kysy tutkijalta -tempauksesta”, Titi Ertiö kertoo.

Keskustelut ovat luottamuksellisia, mutta jokainen ajan varaaja on vastuussa siitä, ettei paljasta yrityssalaisuuksia.

Katso kaikki mukana olevat tutkijat ja ohjeet ajan varaamiseen osoitteesta http://ddi.aalto.fi/fi/callaresearcher/

Lisätietoja:

Viestintäpäällikkö Suvi Lavinto
p. 050 361 5568
[email protected]

Teollisuuden digitaalinen murros

Strateginen tutkimus (aka.fi)

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kuva Thesis Day -tapahtumasta vuodelta 2024. Kuvassa näkyy työnantajien edustajia ja opiskelijoita, jotka etsivät lopputyöprojektia.
Yhteistyö Julkaistu:

Espoon kaupunki ja Aalto-yliopisto allekirjoittivat strategisen sopimuksen uudesta viisivuotisesta kumppanuuskaudesta

Yhteistyö sisältää panostuksia Otaniemeen, yritys- ja innovaatiotoimintaan sekä kansainvälisten osaajien juurtumiseen.

Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

Talent Boost -strategiaprojekti Aallossa 2021-2024

Tämä artikkeli tarkastelee Talent Boost -projektin saavutuksia.
Radiokatu20_purkutyömaa_Pasila_Laura_Berger
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Modernin arkkitehtuurin tutkimukseen merkittävä apuraha Koneen säätiöltä – Laura Bergerin hanke rinnastaa rakennuskadon luontokatoon

Aalto-yliopiston postdoc-tutkija Laura Berger ja hänen työryhmänsä ovat saaneet Koneen säätiön 541 400 euron apurahan hankkeen tutkimiseen, joka tarkastelee rakennuskadon vaikutuksia yhteiskunnalle ja ympäristölle.
An artistic rendering of two chips on a circuit board, one is blue and the other is orange and light is emitting from their surf
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkijoiden tavoitteena on korjata kvanttivirheet huoneenlämmön sijaan superkylmässä lämpötilassa

Kvanttitietokoneiden kehityksessä yksi suurimmista haasteista on se, että kvanttibitit eli kubitit ovat liian epätarkkoja. Tarvitaan siis tehokkaampaa kvanttivirheen korjausta, jotta kvanttitietokoneita voidaan tulevaisuudessa ottaa laajemmin käyttöön. Professori Mikko Möttösellä on kvanttikorjaukseen uudenlainen ratkaisuehdotus, ja sen kehittämiseksi hän on saanut kolmevuotisen apurahan Jane ja Aatos Erkon säätiöltä.