Uutiset

Opin.fi kokoaa avoimet suomalaiset korkeakouluopinnot – tule etujoukoissa kokeilemaan uutta palvelua

Opin.fi:n beta-versio avataan käyttäjille lokakuussa 2024! Tutustu palveluun ja osallistut samalla sen kehittämiseen.
Opin.fi: mies katsoo pois päin kamerasta

Opin.fi on kaikkien suomalaisten korkeakoulujen uusi ja yhteinen palvelu, joka kokoaa yhteen korkeakoulujen avoimen opintotarjonnan. Palvelussa oppija voi hakea suomalaisten korkeakoulujen opintopisteytettyjä kursseja, jotka on suunnattu muillekin kuin tutkinto-opiskelijoille. Palvelusta löytyy myös muuta oppimiseen soveltuvaa materiaalia, kuten tutkimukseen perustuvia sisältöjä ja tapahtumia.

Opin.fi:n beta-versio avataan käyttäjille tiistaina 8.10.2024. Palveluun toivotaan jo tässä vaiheessa runsaasti käyttäjiä, joiden antaman palautteen perusteella kehitystyötä jatketaan. Beta-vaiheen palvelussa koulutustarjontaa on vielä rajallisesti, sillä mukana on yhteensä vasta kahdeksan korkeakoulua, Aalto-yliopisto mukaan lukien.

Osallistu palvelun kehittämiseen

Opin.fi on nyt ensi kertaa avoinna käyttäjille, mutta sen kehitystyö on vielä kesken. Beta-vaiheen käyttäjiltä saadun arvokkaan palautteen perusteella palvelun kehitystyö jatkuu. Käyttämällä palvelua nyt vaikutat siis sen lopulliseen versioon. 

Tarvitset kaikille yhteisen salasanan päästäksesi sisään sivustolle. Sinun ei tarvitse tunnistautua käyttääksesi palvelua.

Sivuston osoite: www.beta.opin.fi

Salasana: opinbeta

Kiitos, että käytät hetken aikaasi tulevaisuuden palvelussa! 

Mikä on Opin.fi?

Opin.fi on kansallinen, elämänlaajuisille oppijoille (eli meille kaikille) suunnattu palvelu, josta löydät kootusti eri korkeakoulujen muillekin kuin tutkinto-opiskelijoille avointa opintotarjontaa. Palvelua kehitetään osana suomalaisten korkeakoulujen yhteistä Digivisio 2030 -hanketta.

Tulevaisuuden työelämä vaatii yhä laajempaa osaamista, ja korkeakoulujen avoimet opinnot ovat tehokas keino osaamisen kerryttämiseen. Opin.fi-palvelun myötä suomalaisten korkeakoulujen avoimet opinnot löytyvät jatkossa yhdestä paikasta. Näin itseään kiinnostavien opintojen etsiminen on vaivatonta ja siirtyminen opintoihin ilmoittautumiseen helppoa.

Aalto-yliopiston tarjonnasta on alkuvaiheessa esillä avoimen yliopiston ja FITechin opintoja. Lisäksi Opin.fissä on muuta tarjontaa, kuten podcasteja, tapahtumia ja videoita. Voit etsiä itsellesi sopivaa tarjontaa käyttämällä erilaisia suodattimia. Opin.fi ohjaa tarvittaessa oppijan korkeakoulun sivuille ilmoittautumaan tai lukemaan lisää opetuksesta.

Mitä Opin.fi tarjoaa tulevaisuudessa?

Opin.fi-palvelun koulutustarjonta laajenee muiden korkeakoulujen liittyessä mukaan. Lisäksi voit halutessasi luoda Opin.fi-tilin ja tarkastella omia aiempia suoritus-, läsnäolo- ja opiskeluoikeustietoja suomalaisen korkeakoulutuksen osalta.

Korkeakoulut ottavat Opin.fi-palvelun käyttöön vaiheistetusti. Ensimmäisessä vaiheessa on mukana kahdeksan korkeakoulua: Aalto-yliopisto, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Hämeen ammattikorkeakoulu, Jyväskylän yliopisto, Lapin ammattikorkeakoulu, Lapin yliopisto, Laurea-ammattikorkeakoulu ja Seinäjoen ammattikorkeakoulu. Ensi keväänä palvelun käyttö laajenee miltei kaikkiin muihin suomalaisiin korkeakouluihin, ja viimeistään vuoden 2025 loppuun mennessä kaikkien suomalaisten korkeakoulujen avointa koulutustarjontaa on tarkoitus löytyä Opin.fi-palvelusta.

Lue lisää aiheesta

Higher education institutes Digivisio main image showing people working with laptops

Digivisio 2030 -hanke

Aalto-yliopisto on aktiivisesti mukana kaikkien Suomen korkeakoulujen yhteisessä hankkeessa, jonka tavoitteena on uudistaa suomalaista korkeakoulutusta digitalisaation avulla ja tehdä Suomesta joustavan oppimisen mallimaa.

Aalto-yliopisto
Henkilö istuu merinäkoalan edessä kuulokkeet päässä ja selaa tablettia hymyillen

Elämänlaajuinen oppiminen

Aalto-yliopiston elämänlaajuisen oppimisen tarjonta auttaa sinua kehittämään osaamistasi alati muuttuvassa ympäristössä.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Nimitykset Julkaistu:

Tero Ojanperä nimitettiin Aalto-yliopiston hallitukseen

Mariana Amatullo jatkaa hallituksessa toiselle kolmivuotiskaudelle.
Photo by Mikael Nyberg, University of Turku
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tältä älytekstiilit voivat näyttää – itsepuhdistuvaa puuvillaa tai painatus, joka muuttaa väriä

YLE Svenskan artikkeli 'Beyond e-Textiles'-projektista ja 'Interlaced'-näyttelystä Turun yliopistossa
Ihmiset istuvat pöydän ääressä, jolla on papereita, kyniä ja värikkäitä kuusikulmiokortteja.
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Lasten oppimistulosten eroihin etsitään parannusta uudella hankkeella Espoossa – tavoitteena ennaltaehkäistä sosiaalista eriytymistä

Lasten oppimistaitojen tukemisella on suuri vaikutus muun muassa jatko-opiskeluun ja työllistymiseen.
Jäänpoistoa lentokoneen ulkopinnalta.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Opiskelijat paransivat Helsinki-Vantaan lentoaseman jäänpoistotoimintaa

Aallon opiskelijat ovat yhteistyössä Finavian kanssa kehittäneet innovatiivisia ratkaisuja tehokkuuden ja turvallisuuden parantamiseksi jäänpoistotoiminnassa.