Uutiset

Opiskelijat auttoivat Transmeri Groupia määrittelemään potentiaalisen yrityskauppakentän (M&A)

Lopullinen asiakkaalle toimitettu selvitys sisälsi useita mielenkiintoisia tavoitteita, jotka auttavat asiakasta saavuttamaan epäorgaanisen kasvun tavoitteensa.
Transmeri-yritysprojektin ryhmä
Arttu Seppälä (Aalto) (vas.), Salla Pöyry (Aalto), Kimmo Koho (Transmeri), Kari Leimola (Transmeri), Jannica Björkqvist (Transmeri), Tapani Kunttu (Aalto) ja Luukas Tuori (Aalto)

Kauppakorkeakoulun rahoituksen opiskelijat Arttu Seppälä, Luukas Tuori ja Tapani Kunttu tekivät Transmeri Groupille kattavan yrityskauppa-analyysin. He keskittyivät projektissaan tunnistamaan toimialoja ja yrityksiä, jotka voisivat auttaa yhtiötä saavuttamaan kasvutavoitteensa vuoteen 2028 mennessä ja jotka olisivat samalla linjassa yhtiön vastuullisen liiketoiminnan tavoitteiden kanssa.

Opiskelijat aloittivat projektin analysoimalla Transmeri Groupia perusteellisesti tarkastelemalla sen salkkuyhtiöitä, kannattavia liiketoiminta-alueita ja yhtiön strategisia suuntaviivoja. Tämän jälkeen projektiryhmä tutki markkinoita ja määritteli kiinnostavat toimialat, jotka sopisivat Transmeri Groupin portfolioon ja strategisiin vaatimuksiin. Opiskelijat kävivät läpi pitkän yritysluettelon eri tietolähteiden avulla luodakseen kompaktin  listan yrityksistä, jossa tarkasteltiin useita näkökulmia, kuten yritysten taloudellista profiilia, maantieteellistä ulottuvuutta, tuotetarjontaa ja kestävyyttä.

Tämän jälkeen opiskelijat tekivät synergia-analyysin ja kartoittivat kohdeyritysten profiileihin liittyvät mahdolliset riskit ja mahdollisuudet. Projektiryhmä, johtoryhmä ja Transmeri Groupin omistajat keskustelivat koko kesän ajan varmistaakseen, että kaikki osapuolet olivat ajan tasalla hankkeen edistymisestä ja että lupaavia kohteita ei jätetty huomiotta.

Arvokkaita ja toteuttamiskelpoisia suosituksia opiskelijoilta 

Luukas Tuori koki, että projektiryhmän ja asiakkaan välinen yhteistyö ei olisi voinut sujua paremmin. ”Projektiryhmä ja asiakas olivat erittäin sitoutuneita koko prosessin ajan. Oli palkitsevaa huomata, että asiakas arvosti analyysiämme ja tuotoksiamme, mikä motivoi tiimiä entisestään pyrkimään parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen.”

Arttu Seppälä totesi Transmeri Groupin olleen erittäin sitoutunut. ”Erityisen ilahduttavaa oli konsernin toimitusjohtajan, hallituksen puheenjohtajan ja omistajasuvun edustajan läsnäolo kokouksissa, mikä osoitti yhtiön vahvan kiinnostuksen hanketta kohtaan.”

”Tiimillämme oli hankkeen alusta alkaen vapaus valita suunta, ja Transmeri Groupin päättäjien jatkuva yhteydenpito ja palaute antoivat meille mahdollisuuden tarkentaa lähestymistapaamme. Tämä itsenäisyyden ja ohjauksen yhdistelmä mahdollisti sen, että saimme nopeasti aikaan onnistuneen lopputuloksen”, kertoi Tapani Kunttu.

Transmeri Groupin toimitusjohtaja Kari Leimola sanoi, että opiskelijat tekivät poikkeuksellisen hyvää työtä ja antoivat arvokkaita ja käyttökelpoisia näkemyksiä. ”Olemme erittäin tyytyväisiä projektin lopputulokseen ja aiomme hyödyntää tätä tietoa jatkossa. Projektin aikana saavutettu edistys oli todella vaikuttavaa.”

”Projektiryhmälle oli helppo antaa vastuuta, koska he osoittivat ammattimaista ratkaisukeskeistä asennetta”, sanoo projektissa akateemisena ohjaajana toiminut työelämäprofessori Salla Pöyry. ”Lisäksi Transmeri Groupin johtoryhmä ja omistajat, jotka osallistuivat säännöllisiin kokouksiin kesälomien aikana, osoittivat vahvaa kiinnostusta tätä projektia kohtaan, ja heillä oli merkittävä rooli siinä, että tiimi pääsi tavoitteisiinsa.”

Räätälöidyt opiskelijoiden yritysprojektit / Customized Student Business Projects

Kauppakorkeakoulun Räätälöidyt opiskelijoiden yritysprojektit -konsepti on suunniteltu yrityksille tehtäviä tutkimus- ja selvitysprojekteja varten ja sen lähtökohtana ovat yrityksen tarpeet.

Lue lisää
Opiskelijoita Kauppakorkeakoululla. Kuva: Aalto-yliopisto / Unto Rautio
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Two students and a professor sitting around a table, talking and looking at laptop screen.
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Tule uusien tohtoriopiskelijoiden tutoriksi marraskuussa 2024

lmoittaudu uusien tohtoriopiskelijoiden tutoriksi orientaatiopäiville!
Aalto-yliopiston kampus syksyllä
Opinnot Julkaistu:

Aalto-yliopistosta valmistuneet kokevat saaneensa hyvät eväät työelämään

Aalto-yliopistosta valmistuneet kokevat tutkintoaan arvostettavan työmarkkinoilla.
Kannettava tietokone ja älypuhelin puisella pöydällä.
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Uusi toissijainen sivuvalikko aalto.fi-sivustolle

Uusi toissijainen sivuvalikko julkaistaan aalto.fi-sivustolla keskiviikkona 2.10.2024.
Shaking up tech 2023
Kampus, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Shaking up Tech kutsuu lukiolaisia kampuksille seuraavan kerran tammikuussa

Puhujana on tällä kertaa muun muassa aivotutkija Minna Huotilainen. Tapahtuman tarkoituksena on tehdä tekniikan alaa tutuksi aliedustetuille ryhmille.