Uutiset

Oura-älysormus palkittiin Red Dot -muotoilukilpailussa

Älysormuksen kehittämisessä on ollut mukana Aalto-yliopiston maisteriopiskelija, teollinen muotoilija Mikko Latomäki.
header-ring-collection_fi_fi.jpg

Red Dot -muotoilupalkinto on yksi maailman suurimmista design-kilpailuista, jossa palkitaan korkealaatuisia, käytännöllisiä ja innovatiivisia tuotteita. Palkinto myönnettiin Oura-älysormuksille, jotka sisältävät hyvinvointiteknologiaa.

Älysormus mittaa unen laatua, kehon palautumista ja päivittäistä aktiivisuutta. Sormus ja siihen liittyvä Oura-sovellus opastavat käyttäjäänsä saamaan riittävästi palauttavaa unta. Ne myös opastavat yksilöllisen vuorokausiunirytmin tunnistamiseen ja seuraamiseen. 

40-henkinen riippumaton raati antoi palkinnon korkeasta laadusta. Muotoilukilpailuun osallistui töitä 59 maasta.

“Kilpailussa menestyminen on osoitus korkealaatuisesta designista. Se osoittaa, että yritykset ovat menossa oikeaan suuntaan. Minulle hyvä design on muutakin kuin hyvännäköinen tuote. Kaikissa palkituissa tuotteissa tärkeää on myös ensiluokkainen käytettävyys, mikä kertoo siitä, että suunnittelijat ymmärtävät asiakkaita ja heidän tarpeitaan”, sanoo professori Peter Zec, Red Dot Awardin perustaja ja toimitusjohtaja.
 
Muotoilu tuntuu myös iholla

"Pientä esinettä suunniteltaessa on otettava huomioon, että jopa millimetrin tai millimetrin kymmenesosa on merkittävä. Nämä yksityiskohdat eivät ole ainoastaan näkyviä, vaan ne tuntuvat myös iholla", kertoo Mikko Latomäki.

Palkitut sormukset julkistettiin viime vuoden marraskuussa. “Asetimme riman todella korkealle, kun suunnittelimme uusia sormuksia”, kertoo Ouran perustajajäsen ja teknologia- ja muotoilujohtaja Kari Kivelä. “Aloitimme projektin erilaisten design-konseptien kanssa ja lähdimme siitä kehittämään yhä parempaa designia.”

“Kun suunnittelimme ensimmäistä Oura-sormusta, elektroniikka määräsi paljon, jopa sormuksen muotoa. Nykyään kaikki voidaan puristaa pieneen, kuten puhelimet, televisiot ja kamerat. Meidän muotoilijoiden on keksittävä muotoja, jotka ovat ihmisille merkityksellisiä. Siksi on tärkeää ymmärtää kaikki vivahteet ja erilaiset käyttötarkoitukset, sillä kaikki suunnitteluprosessin aikana tekemämme päätökset näkyvät ja tuntuvat lopulta tuotteessa”, Latomäki toteaa.

Oura Health on suomalainen, vuonna 2013 perustettu terveys- ja hyvinvointiteknologiayritys, jolla on käyttäjiä yli 50 maassa. Älysormuksia on ennakkotilattu jo 20 000 kappaletta. Yritys on palkittu CES 2016 Best of Innovation -palkinnolla ja vuonna 2017 se sai Best Health/Lifestyle Startup in Finland -palkinnon Nordic Startup Awardseissa.

Lisätietoa:

Teollisen suunnittelun opiskelija Mikko Latomäki, Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu, p. 044 32 00419, [email protected]    

Oura-älysormus 
 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Henri Hentilä, Henrik Kahanpää & Alec Wright.
Palkinnot ja tunnustukset, Opinnot Julkaistu:

Mikä on parasta tohtoriopinnoissa? Palkitut sähkötekniikan tohtorit kertovat

Elli Leppänen, Henri Hentilä, Henrik Kahanpää ja Alec Wright palkittiin erinomaisista väitöskirjoista.
Kaksi mieshenkilöä juhlapuvuissa kiltalippujen edessä
Palkinnot ja tunnustukset, Yliopisto Julkaistu:

68 tohtoria ja viisi kunniatohtoria – katso kuvat tekniikan alan tohtoripromootiosta

Vuoden 2024 tekniikan alan juhlallinen tohtoripromootio järjestettiin pe 14.6. Dipolissa.
Tiny plant with text aside Unite! Seed Fund 2024
Palkinnot ja tunnustukset, Yhteistyö Julkaistu:

Unite! Seed Fund 2024: Aalto mukana 13 rahoitusta saaneessa hakemuksessa

Unite! Seed Fund -rahaston tavoitteena on kannustaa ja tukea opettajien, tutkijoiden ja opiskelijoiden yhteistyöhankkeita.
Kunniatohtori Ashok Kumar
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-yliopiston uusi tekniikan kunniatohtori Ashok Kumar on biotekniikan uranuurtaja

Professori Askhok Kumar on maailmanlaajuisesti palkittu biotekniikan tutkija ja uranuurtaja.