Uutiset

Peleillä ratkotaan kvanttifysiikan saloja

Quantum Game Jam 2016 kokoaa yhteen niin pelien tekemisestä kuin kvanttifysiikan ilmiöistä kiinnostuneet.

Tulevana viikonloppuna 25.-27. marraskuuta ratkotaan jälleen kvanttifysiikan saloja vähemmän perinteisten keinojen avulla: tekemällä aiheeseen liittyviä pelejä. Quantum Game Jam -tapahtuman tavoitteena on lisätä kvanttifysiikan ilmiöiden ymmärtämistä sekä houkutella uusia tekijöitä alalle.

Quantum Game Jam järjestetään nyt jo kolmannen kerran. Tällä kertaa kansainvälisen pelinkehitystapahtuman pääpaikka on Aalto-yliopiston kampus Espoon Otaniemessä, jonne saapuu pelintekijöitä, kvanttifyysikoita ja muita osaajia työskentelemään yötä päivää kokonaisen viikonlopun ajaksi. Osallistujat pääsevät hakemaan inspiraatiota pelikehitykseen aidossa kvanttiteknologian tutkimusympäristössä, kansallisen OtaNano-tutkimusinfrastruktuurin sydämessä.

Samaan aikaan kvanttipelejä luodaan ainakin Argentiinassa, Georgiassa ja Slovakiassa. Suomessa Espoon lisäksi osallistua voi Turussa, Tampereella ja Rovaniemellä. Lisäksi kuka tahansa voi osallistua tapahtumaan mistä tahansa verkon välityksellä. Ilmoittautua voi verkossa osoitteessa www.quantumgamejam.com, mistä löytyy myös lisätietoa.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Finnish Game Jam ry, Turun yliopiston kvanttifysiikan keskus (TCQP) ja Aalto-yliopiston Centre for Quantum Engineering (CQE).

Lisätietoa:
Annakaisa Kultima [email protected]
Minna Günes [email protected], p. 050 3018 442, Aalto-yliopiston Centre for Quantum Engineering

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Professori Maria Sammalkorpi
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutustu meihin: Professori Maria Sammalkorpi

Sammalkorpi on väitellyt tohtoriksi Teknillisestä korkeakoulusta vuonna 2004. Väiteltyään Sammalkorpi on toiminut tutkijana mm. Princetonin ja Yalen yliopistoissa sekä Aalto-yliopistossa.
bakteereja ohjataan magneettikentän avulla
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Fyysikot saivat bakteerit uimaan lähes täydellisissä riveissä

Bakteerien ohjaaminen onnistui magneettikentän avulla. Löytö auttaa ymmärtämään bakteeripopulaatioiden käyttäytymistä ja voi jatkossa auttaa esimerkiksi kehittämään uuden sukupolven materiaaleja, joista kaavaillaan apua muun muassa lääkkeiden kohdennettuun kuljettamiseen kehon sisällä.
2020 rajanylitykset pohjoismaissa
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat loivat ainutlaatuisen ennustemallin kuvaamaan pandemian leviämistä maiden rajojen yli

Pohjoismainen yhteishanke pureutui koronaviruksen leviämiseen vuonna 2020. Tutkimuksen avulla voidaan jatkossa ennakoida paremmin, milloin ja mitkä matkustusrajoitukset ovat pandemiaolosuhteissa tarkoituksenmukaisia.
Kuvassa näkyvät Kauppakorkeakoulun opiskelijat Liina Röyskö ja Kerttu Lammi koulun pääovien edustalla.
Opinnot Julkaistu:

Tekoälyn fiksua käyttöä opettava verkkokurssi lisäisi opiskelun tasa-arvoa

Tekoäly on tullut jäädäkseen ja sen osaava ja tehokas hyödyntäminen auttaisi sekä opinnoissa että työnhaussa, sanovat Kauppakorkeakoulun opiskelijat.