Uutiset

Ryoji Matsuzaki löysi opinnoista yhdessä tekemisen voiman: ”Lahjoittamalla haluan antaa oman panokseni alma materilleni”

Aalto-yliopiston IDBM-maisteriohjelma antoi Ryoji Matsuzakille hyvät opit työelämään ja omien vahvuuksien löytämiseen. Ohjelman ansiosta hän löysi myös paikkansa Suomen työmarkkinoilla.
Ryoji Matsuzaki

Monista kulttuureista vaikutteita saanut taiteiden maisteri Ryoji Matsuzaki syntyi Lontoossa ja varttui Yhdysvalloissa. Kun taskussa oli graafisen suunnittelijan paperit Bostonin yliopistosta, palasi hän vanhempiensa kotimaahan Japaniin ja aloitti siellä työuransa.

”Työskentelin teknologiayhtiössä käyttöliittymä- ja käyttäjäkokemussuunnittelijana. Työhöni kuului verkkosivujen ja älypuhelinsovellusten suunnittelu sekä niiden käytettävyyden ja käyttökokemuksen kehittäminen”, Matsuzaki kertoo.

Seitsemän työvuoden jälkeen Matsuzaki alkoi etsiä koulutusta, jossa voisi yhdistää suunnittelutaitojaan liiketoimintaosaamiseen.

”Lopulta löysin Aalto-yliopiston IDBM-ohjelman (International Design Business Management). Hain siihen, ja pääsin sisälle. En ollut koskaan käynyt Suomessa. Aallossa opiskelu oli minulle uuden matkan alku.”

Poikkitieteellisessä IDBM-ohjelmassa muotoilun, tekniikan ja kauppatieteiden opiskelijat ratkovat monimutkaisia tosielämän haasteita. Kaksi vuotta kestävissä opinnoissa paneudutaan tuote-, palvelu- ja liiketoimintamuotoiluun, tekniikkaan ja innovaatiojohtamiseen.

Opiskelu Aallossa oli Matsuzakille arvokas kokemus. ”Opintojen annista puolet oli sellaista, jota osasin odottaa. Toinen puoli taas sellaista, mitä en edes tiennyt olevan olemassa. Aalto-kokemukseni ytimessä oli uusien ideoiden, asioiden ja ihmisten löytäminen. Opintojen myötä osaan myös tukeutua enemmän itseeni ja kuunnella itseäni.”

Suomessa voin olla paras versio itsestäni

Ryoji Matsuzaki

Lahjoittajana omalle yliopistolle

Matsuzaki valmistui taiteiden maisteriksi Aallosta keväällä 2020. Hän haki työtä kahdesta yrityksestä Suomessa ja mieluinen työ löytyi Schibsted Suomi Oy:stä Oikotie Asuntojen tuote- ja käyttäjäkokemussuunnittelijana. Työnhaussa auttoivat opintotaustan lisäksi Matsuzakin aiempi työkokemus.

”Työnantajani näki minussa Aallon IDBM-ohjelman tuomat edut. Yrityksen arvona on ”we win together - voitamme yhdessä” ja tämän taustalla ”käytämme eroavaisuuksiamme vahvuuksina”. Tämä on juuri sitä, mistä Aallon koulutuksessa oli kyse.”

Nyt Matsuzaki haluaa omalla lahjoituksellaan tukea Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulua.

”Sain mahdollisuuden opiskella Aallossa ja sen jälkeen hyvän työpaikan Suomesta, joten haluan antaa oman panokseni takaisin alma materilleni.”

Suomi on nyt Matsuzakin kotimaa. ”Koen, että Suomessa voin olla paras versio itsestäni. Täällä on hienot mahdollisuudet työntekoon ja laadukkaat työolosuhteet. Arvostan suomalaista työelämää ja nautin Suomessa asumisesta. Ihailen kovasti sitä, että Suomessa sekä kansalaiset että hallinto ovat hyvin tietoisia kestävyysasioista.”

Teksti: Marjukka Puolakka

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Malleja kävelemässä catwalkilla hienoissa ja taiteellisissa muotiasuissa, joissa on dramaattisia, tilavia muotoiluja.
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Minerva Skyttä voitti Global Creative Graduate Showcase 2024 -palkinnon Formal/Couture -kategoriassa

Aalto-yliopiston muodin, vaatetuksen ja tekstiilisuunnittelun maisteriopiskelija Minerva Skyttä on voittanut Global Creative Graduate Showcase 2024 -kilpailun Formal / Couture -kategorian. Kilpailu järjestettiin yhteistyössä WGSN, Coloron ja Google Arts & Culturen kanssa.
Valaistu moottoritie, merta, rakennuksia ja taivasta
Yhteistyö, Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Vahva sijoitus tekoälyyn – Suomeen perustetaan ELLIS-instituutti tehostamaan tutkimusta ja houkuttelemaan osaajia

Suomalainen tekoälytutkimus on saanut merkittävän tuen hallitukselta ja lahjoittajalta.
Paneeli, jossa kuusi ihmistä istuvat näytön edessä ja puhuvat yleisölle sisätiloissa.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Feminist Border Crossings -seminaarissa tarkasteltiin muotoilun merkitystä nyky-yhteiskunnassa feministisestä näkökulmasta

Aalto-yliopistossa järjestettiin Feminist Border Crossings -seminaari, joka juhlisti Design Culture Studies -tutkimusryhmän perustamista sekä Hilman, kymmenen sukupuolentutkimuksen yksikköä yhdistävä verkoston, 20-vuotisjuhlaa.
Henkilö pitelee puhelinta, jossa näkyy Twitter-profiili ja maski-emojit otsikossa. Taustalla on kasvi.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Pahantahtoisten bottien määrä kasvoi somessa huomattavasti koronapandemian aikana

Aalto-yliopiston ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) laaja yhteistutkimus paljastaa, miten botit muovasivat kansanterveyteen liittyvää keskustelua koronapandemian aikaan erityisesti Twitterissä.