Uutiset

Sara Salmanin Everyone Included -koulutus saatavilla aaltolaisille

Miten osallisuuden avulla voidaan rakentaa turvallisuuden ja yhteisöllisyyden tunnetta yhteisössämme? Mikä on tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden ero? Mitä ovat etuoikeudet ja ennakkoluulot ja miten voimme tunnistaa niitä itsessämme? Muun muassa näitä teemoja käsiteltiin moninaisuuden ja osallisuuden asiantuntija Sara Salmanin koulutuksessa Everyone included – Advancing diversity and fostering inclusion 1.12.2021. Koulutusmateriaalit ovat käytettävissä aaltolaisille maaliskuun 2022 loppuun saakka.
Picture of Sara Salmani
Moninaisuuden asiantuntija Sara Salmani jakoi tietoa osallisuudesta Aalto-yhteisölle 1.12.2021. Kuva: Anne Petroff, 2021.

Miten osallisuuden avulla voidaan rakentaa turvallisuuden ja yhteisöllisyyden tunnetta yhteisössämme? Mikä on tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden ero? Mitä ovat etuoikeudet ja ennakkoluulot ja miten voimme tunnistaa niitä itsessämme? Muun muassa näitä teemoja käsiteltiin moninaisuuden ja osallisuuden asiantuntija Sara Salmanin koulutuksessa Everyone included – Advancing diversity and fostering inclusion 1.12.2021.

Aalto-yliopiston kaltaisissa monimuotoisissa yhteisöissä on tärkeää pyrkiä sekä rakenteellisten muutosten että arkipäivän teoin kohti hyväksyvää ilmapiiriä, joka luo yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia yhteisön jäsenille. Moninaisuuden tunnetaan ruokkivan innovaatiota, ja turvallisessa ympäristössä ihmiset uskaltavat ottaa enemmän riskejä, tuoda esiin vaikeitakin keskustelunaiheita ja oppia erimielisyyksistä dialogin kautta. Avainsanana on osallisuuden kokemus – eikä pelkästään mielentilana vaan aktiivisina käytäntöinä.

Cishet, intersektionaalinen, poc… Moni voi hämmentyä uusista, osallisuuteen liittyvistä sanoista ja saattaa pelätä käyttävänsä vääriä tai vanhentuneita sanavalintoja. Inklusiivisen kielen tarkoituksena ei kuitenkaan ole monimutkaistaa asioita turhan tähden, vaan kuvailla ympärillämme vallitsevaa todellisuutta ja tunnistaa epäoikeuteen liittyviä asioita niiden korjaamiseksi. Sanat ja kuvat peilaavat valtarakenteita ja pitävät yllä sosiaalisia normeja ja konsepteja, mutta kieltä voidaan myös käyttää tehokkaana työkaluna, jonka avulla saada muut tuntemaan olonsa tervetulleeksi, arvostetuksi ja osallisiksi. On tärkeää muistaa, että kukaan ei odota meiltä täydellisyyttä, vaan oleellista on pyrkimys parempaan. Kun teemme virheitä, tärkeintä on se, kuinka tilanteessa reagoimme ja kuinka pyrimme muuttamaan käytöstämme.

Mitä yksilöt sitten voivat tehdä osallistavamman yhteisön rakentamiseksi? Voimme opetella tunnistamaan ennakkoluulomme ja tunnustamaan etuoikeutemme. Voimme kouluttautua ymmärtämään paremmin muiden näkökulmia lukemalla, keskustelemalla ja osallistumalla koulutuksiin. Voimme aktiivisesti pyrkiä välttämään sanoja, sanontoja ja sävyeroja, jotka korostavat stereotyyppisiä mielikuvia henkilön etnisyyteen, sukupuoleen, seksuaalisuuteen tai ikään liittyen. Ja lopulta, voimme ottaa vastuuta ja toimia; kun teemme virheitä, myönnämme ne ja pyrimme jatkossa parempaan käytökseen.

Koulutusmateriaalit ovat käytettävissä aaltolaisille maaliskuun 2022 loppuun saakka osoitteessa

https://www.aalto.fi/en/events/sara-salmani-an-inclusive-and-diverse-community-recording

Tutustu Sara Salmanin työhön täällä:

https://www.sarasalmani.com/

HUOM!

Lue lisää:

Mehiläinen kukassa

Oasis of Radical Wellbeing

Sosiaalista kestävyyttä käytännössä.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Kahvihuoneista kansalle – Aallon elämänlaajuisen oppimisen tarjonnan kehittämisessä tärkeää on keskustelu

Craig Carlson tunnistaa ja kehittää opetussisältöjä elämänlaajuisen oppimisen kohderyhmille, kuten työelämässä oleville aikuisoppijoille.
Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

Talent Boost -strategiaprojekti Aallossa 2021-2024

Tämä artikkeli tarkastelee Talent Boost -projektin saavutuksia.
Ryhmä ihmisiä seisoo luentosalissa pitäen todistuksia ja kukkakimppuja, etualalla on tuoleja.
Palkinnot ja tunnustukset, Yliopisto Julkaistu:

ELEC Award Ceremony and Christmas lunch 2024 -tilaisuudessa palkittiin esimerkillistä saavutuksista

Tiistaina 17. joulukuuta Sähkötekniikan korkeakoulu kokoontui juhlistamaan vuoden merkittävimpiä opetuksen, tutkimuksen ja vaikuttavuuden saavutuksia. Lue lisää palkituista ja saavutuksista.
red background, Satu Rekonen, Aalto University logo and text Uudistajat Satu Rekonen
Yliopisto Julkaistu:

Uudistajat-podcast pureutuu organisaatioiden uudistamiseen

Miltä uudistaminen eri työympäristöissä näyttää, mitä se käytännössä tarkoittaa ja mitä se vaatii meiltä ihmisiltä? Kuuntele!