Uutiset

Tekoälyn kehittymisellä on merkittävä vaikutus IT-konsultointiin

Opiskelijat antoivat KPMG:n konsulteille suosituksia tekoälyn hyödyntämiseen.
Opiskelijat Eljas Pajamies ja Markus Nieminen (oik.) pitämässä tekoälytyöpajaa KPMG:llä
Opiskelijat Eljas Pajamies ja Markus Nieminen (oik.) pitämässä tekoälytyöpajaa KPMG:llä.

Teknologinen kehitys avaa yhä enemmän mahdollisuuksia tekoälyn ja koneoppimisen soveltamiseen liike-elämässä. Yritykset konepajoista terveydenhuoltoon pohtivat, mitä tekoälyhankkeissa onnistuminen mahdollistaa ja vaatii. Vastauksia haetaan usein konsulteilta, joiden osaamisen tulee olla huippuluokkaa.

Aalto-yliopiston opiskelijaprojektissa maisteriopiskelijat Markus Nieminen ja Eljas Pajamies selvittivät KPMG:n IT Advisory -yksikön ymmärrystä tekoälystä, ja antoivat suosituksia sen parantamiseksi. Selvitys keskittyi tekoälyn vaikutuksiin liiketoimintaan sekä tekoälyosaamisen sisäiseen viestintään.

“Tekoälyn haasteena on sen monitulkintaisuus. Ihmisillä on erilaiset käsitykset, mikä loppujen lopuksi on tekoälyä. Tämän takia viestinnän merkitys on aivan olennaista”, sanoo projektia ohjannut tutkija Juho-Petteri Huhtala Kauppakorkeakoulun markkinoinnin laitokselta.

Tutkimus tehtiin haastattelemalla yhteensä 12 KPMG:n konsulttia ja asiantuntijaa tekoälyyn keskittyneistä konsulttiyrityksistä. Lisäksi opiskelijat tekivät kirjallisuuskatsauksen tekoälyä käsittelevään kirjallisuuteen ja selvityksiin. Näiden pohjalta opiskelijat koostivat raportin KPMG:n strategian tueksi ja toteuttivat konsulteille tekoälytyöpajan. Työpajan tavoitteena oli lisätä ymmärrystä tekoälyn sovelluksista eri aloilla, joita KPMG palvelee.

“Projektissa onnistuttiin tarttumaan todellisiin kysymyksiin ja siihen, mistä organisaation tulisi aloittaa. Tekoälyn kokonaisuus tuli työpajaan osallistuneille aiempaa tutummaksi, työpaja rohkaisi osallistujia käyttämään tekoälyyn perustuvaa ajatusmallia ja työkaluja. Loppuraportti kokosi kattavasti tietoa ja ehdotuksia, joita voidaan hyödyntää tekoälystrategian edelleen kehittämisessä KPMG:llä”, kertoo projektista KPMG:llä vastannut Pei Zhou-Sivunen.

”Me saimme projektissa mahdollisuuden syventyä tekoälyteknologioiden strategiseen hyödyntämiseen IT-konsultoinnissa. Lisäksi saimme hyvä kuvan suuren konsulttiyrityksen liiketoiminnasta sisältäpäin ja opimme ymmärtämään, miten uusia teknologioita hyödynnetään johdon konsultoinnin kärkiyrityksissä”, opiskelijat kertovat.

Räätälöidyt opiskelijoiden yritysprojektit -konsepti tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden päästä ratkomaan yritysten ajankohtaisia liiketoiminnan haasteita, ja toimeksiantajayritykselle mahdollisuuden kehittää ja sparrata uusia ideoita yhdessä opiskelijoiden kanssa.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Kuvassa näkyvät Kauppakorkeakoulun opiskelijat Liina Röyskö ja Kerttu Lammi koulun pääovien edustalla.
Opinnot Julkaistu:

Tekoälyn fiksua käyttöä opettava verkkokurssi lisäisi opiskelun tasa-arvoa

Tekoäly on tullut jäädäkseen ja sen osaava ja tehokas hyödyntäminen auttaisi sekä opinnoissa että työnhaussa, sanovat Kauppakorkeakoulun opiskelijat.
Två studentar på Aalto-universitetets campus
Opinnot Julkaistu:

2 027 uutta opiskelijaa hyväksyttiin Aalto-yliopistoon

Kaiken kaikkiaan 13 500 haki opiskelupaikkaa Aallosta kevään 2024 toisessa yhteishaussa
Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu / Kuva Roope Kiviranta
Nimitykset Julkaistu:

Professorinimityksiä Kauppakorkeakoulussa

Prottoy Akbarin, Pablo Warnesin, Erkki Vihriälän ja Christoph Huberin nimitykset astuvat voimaan 1.8.2024.
Syksyinen kampusalue
Opinnot Julkaistu:

Syksyn 2024 avoimen yliopiston kurssit on nyt julkaistu

Syksyn kurssien ilmoittautuminen alkaa aikaisintaan elokuussa.