Nokia Bell Labsin kanssa tukea monimuotoisuuden edistämiseen jatko-opinnoissa
Nokia Bell Labs -stipendit jaettiin Sähkötekniikan ja Perustieteiden korkeakouluissa jatko-opintoja suorittaville naisille.
Aalto-yliopisto ja Nokia allekirjoittivat vuonna 2018 kumppanuussopimuksen, jolla vahvistettiin Nokian ja Aallon laaja-alaista yhteistyötä tieto- ja viestintätekniikassa, tekoälyssä, taiteessa ja muotoilussa sekä liiketaloudessa.
Tällä hetkellä meneillään on lähes 20 yhteistä tutkimusprojektia, joissa on mukana professoreita, tutkijatohtoreita sekä tohtori- ja maisteriopiskelijoita Aallosta ja Nokialta. Projekteissa paneudutaan muun muassa 5G-teknologiaan, signaalinkäsittelyyn, antenniteknologiaan, tekoälyyn, koneoppimiseen, esineiden internetiin, mobiilipilvipalveluihin ja materiaaleihin. Nokian asiantuntijat myös vierailevat usein luennoitsijoina yliopistolla.
Nokia rahoittaa vuosittain noin kaksi Aallon opiskelijan väitöskirjaa ja 20 maisterintutkinnon lopputyötä. Lisäksi Nokia Foundation myöntää noin viisitoista apurahaa tohtoriopintoihin ja tutkimukseen.
Nokia rekrytoi mielellään Aallon opiskelijoita, joita yhtiössä arvostetaan niin harjoittelijoina kuin vastavalmistuneina työntekijöinä. Aallon opiskelija Veikko Saikkonen kertoo uratarinansa videolla:
Nokia Bell Labs -stipendit jaettiin Sähkötekniikan ja Perustieteiden korkeakouluissa jatko-opintoja suorittaville naisille.
Nokian teolliset tohtorikoulut Aallossa ovat olleet menestys. Nokia lahjoittaa niille lisää 480 000 euroa.
Aallon opiskelijat ovat aiemmin toteuttaneet yksinkertaisen prosessorin, jonka rakennetta on edelleen kehitetty ja prosessoriin on yhdistetty tekoälykiihdytin.
Nokian lahjoitus Aalto-yliopistolle kohdistuu tulevaisuuden matkaviestinjärjestelmiin ja erityisesti laitekehityksen tutkimukseen.
Teknologian avulla voi luoda virtuaalisia lavasteita ja mallintaa kokemusympäristöjä.
Lahjoituksella rahoitetaan kvanttiteknologiaa ja 6G-teknologiaa tutkivia tohtoriohjelmia.
Lundmark puhui opiskelijoille Aalto-yliopiston International Talent -ohjelman aloitustilaisuudessa 24.1.
Kaksi ensimmäistä tohtoriopiskelijaa rekrytoidaan ohjelmaan tänä vuonna.
CEMS on maailmanlaajuinen yhteisö, jonka Master in International Management -maisteriohjelmassa koulutetaan vastuullisia tulevaisuuden johtajia avoimemman, kestävämmän ja osallistavamman maailman rakentamiseen.