Ihmiset

Opiskelija Aino Ahvo työskentelee Itämeren saasteiden biologisten vaikutusten parissa

Aino Ahvo uskoo, että vesi- ja ympäristötekniikan opinnot antavat hänelle työkaluja Itämeren saasteongelman ratkaisemiseksi.
Aino Ahvo

Ennen Aalto-yliopistoon tuloa olin suorittanut maisterin tutkinnon biologiassa ja työskentelen tällä hetkellä SYKEssä Itämeren saasteiden biologisten vaikutusten parissa. Työssäni olen huomannut Itämeren saasteongelman laajuuden ja monimutkaisuuden, mutta vesi- ja ympäristötekniikan opinnoista uskon saavani työkaluja ongelman ratkaisemiseksi. Mallintaminen ja vedenpuhdistus ovat esimerkkejä tekniikan tarjoamista työkaluista, mutta esimerkiksi parempi hallinto ja kestävyys ovat myös tärkeitä. 

Parasta ohjelmassa on ollut samasta aiheesta kiinnostuneiden mutta eri opiskelu- ja työtaustoista tulevien opiskelijoiden tapaaminen. Opettajat, lehtorit ja professorit ovat olleet hyvin avuliaita ja innostuneita omasta alastaan, ja innostus tarttuu myös opiskelijoihin. 

Ryhmätöillä ja osallistavilla luennoilla on iso osa maisteriohjelmassa. Samaan aikaan käynnissä voi olla useampikin ryhmätyö, joten opinnot auttavat myös kehittämään ajanhallintaa! 

Suosikkikurssini tähän mennessä on ollut Water and People in a Changing World, jossa visualisoimme vesi-, ruoka- ja ilmastonmuutosaiheisiin liittyviä tilastoja R-ohjelmointikielen avulla. Kurssin ansiosta datavisualisointi onkin nykyisin itselleni erittäin läheinen aihe. Vesiasioiden hallintaan keskittyvä Water and Governance -kurssi puolestaan oli yllätys, sillä vaikka sisältö ei päälle päin vaikuttanut kovin insinöörimäiseltä, se auttoi minua löytämään paikkani yhteiskunnassa ja kehittymään vesi- ja ympäristöalan ammattilaisena. 

Tavallinen opiskelupäivä alkaa luennoilla tai ryhmätyöllä Otaniemen Vesitalossa, lounaan jälkeen työskentelen itsenäisesti kirjastossa tai kotona, esimerkiksi mallintamisen parissa. Olen myös mukana vesi- ja ympäristötekniikan opiskelijajärjestö Akvan toiminnassa – viime vuoden joulusitsit olivat todella hauskat eivätkä vesiaiheiset laulut loppuneet kesken! 

Valmistuttuani haluan yhdistää aiemmat biologian oppini Aalto-yliopistosta saamaani osaamiseen ja jatkaa työskentelyä Itämeren tilan parantamiseksi. Unelmatyössäni voisin visualisoida ja yhdistellä tutkimustietoja vesiasioita koskevan hallinnon ja päätöksenteon käyttöön. 

Nykyinen tutkijan työni SYKEn Merikeskuksessa keskittyy haitallisten aineiden biologisiin vaikutuksiin Itämeressä ja viimeisimmät tutkimusaiheeni ovat liittyneet öljypäästöihin ja mereen upotettuihin sotamateriaaleihin – pääsin pitämään luennon näistä aiheista maisteriohjelman uusille fukseille viime syksynä.  

Työskentelen vaihtelevasti laboratoriossa biologisten näytteiden parissa tai laboratorion ulkopuolella analyysi- ja kirjoitustehtävissä sekä palavereissa. Parhaat työpäivät ovat niitä, joihin kuuluu näytteiden kerääminen merellä! 

Ohjeeni vesi- ja ympäristötekniikasta kiinnostuneelle on varautua kiireiseen ensimmäiseen opintoperiodiin: en suosittele tekemään suunnitelmia opintojen ulkopuolelle, anna vain virran viedä ja nauti kyydistä! 

Lue lisää maisteriohjelmasta

Students doing a group work around a table

Water and Environmental Engineering, Master of Science (Technology)

Yhteiskuntien kestävyyden ja toimivuuden varmistamiseksi maailma tarvitsee paikallisiin ja globaaleihin veteen liittyviin haasteisiin erikoistuneita insinöörejä.

Koulutustarjonta
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: