Säännöt, politiikat, linjaukset ja ohjeet
Yliopiston toiminnassa noudatettavat säädökset, ohjesäännöt, määräykset, politiikat, linjaukset ja ohjeet.
Täältä löydät keskeisimmät Aalto-yliopiston toimintaa ohjaavat säännöt, politikat ja ohjeet, kuten johtosääntö, Aalto-korkeakoulusäätiön säännöt, Aallon tapa toimia (Code of Conduct) ja korkeakoulujen ohjesäännöt.
Yliopiston toiminnassa noudatettavat säädökset, ohjesäännöt, määräykset, politiikat, linjaukset ja ohjeet.
Aalto-käsikirjasta löydät perustiedot Aalto-yliopiston organisaatiosta, hallintomallista ja päätöksentekoelimistä.
Aalto-käsikirja (Aalto Handbook) antaa kokonaiskuvan tavoista, joilla Aalto-yliopisto johtaa ja järjestää kaiken toimintansa. Aalto-käsikirja-hub on ovi koko yliopiston toimintaan sisältäen linkkejä ja viittauksia yksityiskohtaisempiin kuvauksiin, linjauksiin ja ohjeistuksiin, jotka ovat yliopiston verkkosivuilla (aalto.fi).
Aalto-yliopisto on säätiöpohjainen yliopisto ja sen muodostavat kuusi korkeakoulua.
Tiedonohjaussuunnitelmassa on kuvattu yliopiston prosessit ja niistä syntyvät asiakirjat. Strategiseen suunnitteluun, operatiiviseen toimintaan, toiminnan arviointiin, yliopiston sääntöihin, sopimuksiin, ja yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen liittyvät päätökset, asiakirjat ja tiedot on kuvattu TOS-ryhmässä 00.
Osa päätöksistä löytyy kirjautuneelle yliopiston käyttäjälle päätösportaalista.
Asiakirjoja voi tiedustella tarvittaessa: [email protected]
Aalto-yliopiston ja taustakorkeakoulujen historialliset aineistot löytyvät Aalto-yliopiston arkistosta.
Tiedonohjaussuunnitelma TOS on yliopiston asiakirjojen ja niihin verrattavien tietoaineistojen rekisteröinnin, käsittelyn ja säilyttämisen ohjeisto, joka ohjaa tiedon syntyä ja elinkaarta. Tiedonohjaussuunnitelma sisältää tiedot organisaatiossa syntyvistä asiakirjoista ja tiedoista, sekä niiden rekisteröintijärjestelmistä, julkisuudesta, säilytysajoista ja henkilötietoluonteeseesta.
Aalto-yliopiston arkisto on kaikille tutkijoille avoin arkisto. Arkistopalvelujen tehtävänä on yliopiston tieteellisen, taiteellisen ja hallinnollisen kulttuuriperinnön säilyttäminen ja ylläpito sekä siihen pohjautuvan tutkimuksen edistäminen.