Koulutustarjonta

Nordic Master in Visual Studies and Art Education (NoVA), Master of Arts (Art and Design)

Kaksivuotinen Nordic Master in Visual Studies and Art Education (NM NoVA) -maisteriohjelma on kaksoistutkinto-ohjelma, jonka järjestävät Aalto-yliopisto ja tanskalainen Aalborgin yliopisto. Maisteriohjelman opiskelijoille muodostuu kattava ymmärrys pohjoismaisista taidekasvatuksen, visuaalisen kulttuurin ja kulttuurityön käytännöistä ja perinteistä.
Huom! Tiedot päivitetään sivuille ennen hakuajan alkua.
NoVA study options

Tutkinto:

Taiteen maisteri

Hakuaika:

28.11.2024 – 27.12.2024

Opetuskieli:

englanti

Kesto:

2 vuotta, täysipäiväinen

Hakukelpoisuus:

Soveltuva alempi korkeakoulututkinto

Koulutusala:

Taiteiden ala

Laajuus:

120 opintopistettä

Korkeakoulu:

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu

Koulutuksen kuvaus

Nordic Master in Visual Studies and Art Education (NM NoVA) -maisteriohjelmasta valmistuneet osaavat

  1. soveltaa ja arvioida nykyaikaisen kuvataidekasvatuksen, viestinnän tutkimuksen, visuaalisen muotoilun ja digitaalisen visuaalisen kulttuurin teorioita ja käytäntöjä työskennellessään eri yleisöjen ja sidosryhmien kanssa.
  2. käynnistää, suunnitella, toteuttaa ja arvioida kriittisesti taide-, koulutus- ja yrityshankkeita kulttuurienvälisissä, kansainvälisissä ja monitieteisissä ympäristöissä.
  3. johtaa ja tukea kulttuurin, taiteen ja koulutuksen kehittämistyötä eri instituutioiden, sidosryhmien ja kumppaneiden kanssa.
  4. tunnistaa, analysoida ja ehdottaa ratkaisuja monimutkaisiin ongelmiin luovan ongelmanratkaisun, kriittisen ajattelun ja taidepohjaisten menetelmien avulla.
  5. pohtia ja arvioida uudelleen pohjoismaisten taiteen, koulutuksen ja visuaalisen kulttuurin perinteisiä ja nykyisiä käytäntöjä.
  6. tunnistaa yhteiskunnallisesti, kulttuurisesti ja ympäristön kannalta vastuulliset taiteen, koulutuksen, yrittäjyyden ja digitaalisen kulttuurin käytännöt sekä edistää niitä.
  7. osallistua ammattimaisen taiteen, koulutuksen ja visuaalisen kulttuurin kehittämiseen, arvioimiseen ja laajentamiseen nykyisissä yhteiskunnissa.

Opetuskieli

Opetuskieli on englanti.

Lukuvuosimaksut ja apurahat

Ohjelmassa noudatetaan kunkin yliopiston omia lukuvuosimaksukäytäntöjä. Pääsääntöisesti opiskelijat, jotka eivät ole EU:n tai ETA:n jäsenmaiden kansalaisia, ovat lukuvuosimaksuvelvollisia, mutta he voivat myös hakea yliopistojen tarjoamia apurahoja. Lue lisää lukuvuosimaksuista:

Ohjelmassa noudatetaan kunkin yliopiston omia apurahakäytäntöjä. Pääsääntöisesti opiskelijat, jotka eivät ole EU:n tai ETA:n jäsenmaiden kansalaisia, ovat lukuvuosimaksuvelvollisia, mutta he voivat myös hakea yliopistojen tarjoamia apurahoja. Tarkemmat apurahatiedot opintojen toiselle vuodelle vahvistetaan opiskelijalle ohjelmaan hyväksymisen yhteydessä. Lue lisää apurahoista:

Opintojen rakenne

Kaksivuotinen Nordic Master in Visual Studies and Art Education (NM NoVA) -maisteriohjelma on kaksoistutkinto-ohjelma, jonka järjestävät Aalto-yliopisto ja tanskalainen Aalborgin yliopisto. Maisteriohjelman opiskelijoille muodostuu kattava ymmärrys pohjoismaisista taidekasvatuksen, visuaalisen kulttuurin ja kulttuurityön käytännöistä ja perinteistä. NM NoVA-maisteriohjelman opiskelijat saavat taiteen, koulutuksen ja kulttuurin aloilla tarvittavia käytännön taitoja ja teoreettista osaamista, minkä ansiosta he pystyvät työskentelemään monikulttuurisissa ja kansainvälisissä ympäristöissä. Maisteriohjelmasta valmistuneet pystyvät vastaamaan erilaisiin vaatimuksiin muuttuvassa maailmassa, jossa kulttuurin, taiteen ja pedagogian toimijat ja ammattilaiset ovat löytämässä uusia tapoja ja keinoja luoda merkityksiä, vuorovaikutusta ja luovia ratkaisuja.

NM NoVA on kaksoistutkinto-ohjelma. Opiskelijat suorittavat yhden lukuvuoden kummassakin tutkinnon myöntävässä yliopistossa. Aallossa aloittavat opiskelijat siirtyvät toiseksi lukuvuodekseen Aalborgin yliopistoon ja päinvastoin. Valmistuessaan opiskelija saa kaksi tutkintoa, yhden Aallosta ja yhden Aalborgista. NM NoVA-maisteriohjelmaan valittavien opiskelijoiden edellytetään sitoutuvan edellä kuvattuun pakolliseen opiskelijaliikkuvuuteen.

Nordic Master in Visual Studies and Art Education (NM NoVA) -maisteriohjelma tarjoaa yhdistelmän ongelmalähtöistä ja opiskelijalähtöistä käytännön kokemusta sekä teoreettisen ja käytännön tason taide-, koulutus-, digiviestintä- ja yrittäjyysopintoja. Maisteriohjelman keskeiset aiheet:

  • Pohjoismaissa kehittynyt audiovisuaalinen ja digitaalinen kulttuuri ja viestintä Opiskelijat tutustuvat erilaisiin luoviin ja kriittisiin tapoihin lähestyä suunnittelua ja taidetta sekä oppivat kantamaan syvällistä vastuuta avoimuudesta, huolenpidosta ja tasa-arvosta. Opiskelijat oppivat ICT- ja verkkoviestintäalalla tarvittavia sosiaalisia ja kulttuurisia taitoja. Opiskelijat kehittävät luovia lähestymistapoja verkko-opetukseen.
  • Nykyaikaiset lähestymistavat pohjoismaiseen taidekasvatukseen ja oppimiseen Opiskelijat perehtyvät pohjoismaisiin taidetta ja koulutusta koskeviin lähestymistapoihin. Opintojen keskiössä ovat etenkin demokratia, tasa-arvo, yhteiskunnallisesti oikeudenmukaiset pedagogiset taidot ja käytännöt, ihmisoikeudet sekä yhteiskunnallinen ja kulttuurinen kestävyys.
  • Projektinhallinta, hallinto ja yrittäjyys Opiskelijat oppivat kulttuuri- ja koulutusajan projektinhallintaa, hallinnollisia taitoja sekä rahoitus- ja yritysosaamista. Opiskelijoille on tarjolla projektipohjaista ja ongelmalähtöistä opetusta sekä yhteistyöhön ja osallisuuteen perustuvia oppimismahdollisuuksia.

Yllä kuvailtuja aiheita käsitellään Aalto-yliopiston ja Aalborgin yliopiston yhdessä (verkossa ja paikan päällä) järjestämillä kursseilla ja projektikursseilla, joilla opiskelijat tekevät yhteistyötä ulkoisten sidosryhmien ja kumppanien kanssa.

Maisteriohjelmaan otetaan myös ulkomaalaisia hakijoita.

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä löydät opinto-oppaasta kohdasta Opetussuunnitelma.

Nordic Master in Visual Studies and Art Education

Suuntautumisvaihtoehdot

Nordic Master in Visual Studies and Art Education (NM NoVA) -maisteriohjelman ensimmäinen lukuvuosi on kaikille opiskelijoille pitkälti samanlainen. Toisen lukuvuoden alussa opiskelija valitsee jonkin seuraavista kolmesta suuntautumisvaihtoehdosta:

  • Harjoittelu: Tämän suuntautumisvaihdon opiskelijat viettävät suurimman osan toisen vuoden syyslukukaudesta harjoittelussa ja käyttävät harjoittelujaksoa opinnäytetyönsä pohjana. Suuntautumisvaihtoehto sopii opiskelijoille, jotka haluavat kehittää kontekstisidonnaista taide-, koulutus-, digiviestintä ja/tai yrittäjyysosaamistaan.
  • Visuaalinen työ: Tässä suuntautumisvaihtoehdossa opiskelijat suorittavat toisen opiskeluvuoden syyslukukaudella lyhyen harjoittelun ja vapaasti valittavia opintoja. Käytännössä se voi tarkoittaa esimerkiksi työpajojen tai sosiaalisen median hankkeiden toteuttamista omien koulutus-, taide-, viestintä- tai yritysideoiden testaamiseksi. Opiskelija jatkaa samojen ideoiden käsittelemistä opinnäytetyössään. Suuntautumisvaihtoehto sopii opiskelijoille, jotka ovat kiinnostuneita taiteen, koulutuksen, informaatiotutkimuksen ja yrittäjyyden uusista teorioista ja käytännöistä.
  • Teoriatyö: Tämän suuntautumisvaihtoehdon valinneet opiskelijat kehittelevät toisen opiskeluvuoden syyslukukaudella opinnäytetyönsä teoreettista pohjaa työskentelemällä asiaankuuluvissa opetushenkilökunnan tutkimushankkeissa. Suuntautumisvaihtoehto sopii opiskelijoille, jotka haluavat hakeutua myöhemmin tohtorikoulutukseen.

Kansainvälistyminen

Nordic Master in Visual Studies and Art Education (NM NoVA) -maisteriohjelma on kaksoistutkinto-ohjelma, joten yhteistyö on sen tärkeä osa. NM NoVA-opiskelijoiden yhteisö koostuu Aallon ja Aalborgin yliopiston opiskelijoista. Yliopistot opettavatkin useimmat pääaineen kurssit yhteistyönä joko verkossa tai paikan päällä. Lisäksi maisteriohjelmaan sisältyy pakollinen vuoden mittainen opiskelijaliikkuvuus, joka toteutuu opintojen toisena vuonna. Silloin ensimmäisen vuotensa Aallossa suorittaneet opiskelijat siirtyvät Aalborgiin ja toteuttavat siellä suuntautumisvaihtoehtonsa mukaisesti harjoittelun, visuaalisen työn tai teoriatyön. Vastaavasti Tanskassa ensimmäisen vuotensa suorittaneet siirtyvät Aaltoon. Maisteriohjelmaan valittavien hakijoiden on kyettävä suorittamaan tämä pakollinen opiskelijaliikkuvuus siirtymällä yliopistosta toiseen.

Webinaari | Nordic Master in Visual Studies and Art Education

Webinaarissa ohjelman edustajat Aallosta ja Aalborgista esittelevät ohjelman sisältöä ja vastaavat kuulijoiden kysymyksiin mm. opiskeluun ja tulevaisuuden uramahdollisuuksiin liittyen. Katso tallenne ja kuule lisää ohjelmasta!

Katso tallenne
Students sitting around a table an taking part in a workshop

Jatko-opintomahdollisuudet

Nordic Master in Visual Studies and Art Education (NoVA) -kaksoistutkinto-ohjelma antaa hakukelpoisuuden tohtoriopintoihin.

Uramahdollisuudet

NM NoVA-maisteriohjelmasta valmistuneilla on kattavat tiedot monikulttuurisuudesta sekä kokemusta ja tietoa pohjoismaisen koulutuksen, digitaalisen viestinnän ja kulttuurin käytännöistä ja teorioista. Kulttuurinväliset opinnot tarjoavat työmahdollisuuksia niin Suomessa kuin ulkomaillakin erilaisilla taiteen, koulutuksen ja visuaalisen viestinnän aloilla erilaisissa laitoksissa, organisaatioissa, yhteisöissä, taide- ja kulttuurihankkeissa ja yrityksissä. Opiskelijat voivat suuntautua opettamiseen, tuottamiseen, muotoiluun ja neuvonta- ja konsulttitehtäviin eri koulutusasteille, taidealalle, visuaalisen kulttuurin ja mediakulttuurin aloille, yhteiskunnan eri sektoreille ja yritysmaailmaan. Huomioithan, että tutkinto ei anna sellaisenaan opettajan pätevyyttä, sillä NM NoVA-maisteriohjelma ei ole opettajankoulutusohjelma.

Tutkimuksen painopisteet

Pohjoismaissa kehittynyt audiovisuaalinen ja digitaalinen kulttuuri ja viestintä; nykyaikaiset lähestymistavat pohjoismaiseen taidekasvatukseen ja oppimiseen; projektinhallinta, hallinto ja yrittäjyys.

Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa

NM NoVA-maisteriohjelman opiskelijat pääsevät asteittain mukaan ulkoisten sidosryhmien ja kumppanien kanssa toteutettaviin hankkeisiin. Niissä opiskelijoilla on tilaisuus hioa koulutus- ja tutkimustaitojaan todellisissa tilanteissa. Yhteistyöhankkeita tehdään sekä Suomessa että Tanskassa. Kumppaneina on kulttuurialan laitoksia, organisaatioita, kansalaisjärjestöjä ja yrityksiä.

Huom! Tiedot päivitetään sivuille ennen hakuajan alkua. 

Valinta

Aalto-yliopiston Nordic Master in Visual Studies and Art Education-maisteriohjelmaan haku on kerran vuodessa.
Hakuaika syksyllä 2025 alkaviin opintoihin on 28.11.2024 - 27.12.2024 (klo 15.00 Suomen aikaa).

Valintojen aikataulu 

28.11.2024 klo 9.00 Hakuaika alkaa ja sähköinen hakulomake aukeaa  
27.12.2024 klo 15.00 Hakuaika päättyy ja hakulomake sulkeutuu  
3.1.2025 klo 15.00 Hakuliitteiden lataaminen hakujärjestelmään päättyy  
Tammi-maaliskuu Kelpoiset hakemukset arvioidaan hakukohteessa  
9.4.2025 Opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan  
15.5.2025 klo 15.00 Oikeaksi todistettujen opintoliitteiden saavuttava viimeistään, 9.4. hyväksytyt hakijat.  
18.6.2025 klo 15.00 Opiskelupaikka otettava vastaan viimeistään  
31.7.2025     Keskeneräisellä tutkinnolla hyväksyttyjen valmistuttava viimeistään  
5.8.2025 Varasijasijoittelu päättyy  
15.8.2025 klo 15.00 Oikeaksi todistettujen opintoliitteiden saavuttava viimeistään, keskeneräisellä tutkinnolla hakeneet ja varasijalta opiskelijaksi hyväksytyt  
Elokuun loppu 2025 Opinnot alkavat uusien opiskelijoiden orientaatiolla siinä yliopistossa, jossa opiskellaan ensimmäinen lukuvuosi.  

Kuka voi hakea

Hakemuksen pitää täyttää yleiset hakukelpoisuusehdot, jotta se etenee hakukohteen arviointiin.

Yleiset hakukelpoisuusehdot täyttyvät, jos hakemuksessa on
- hakukelpoisuuden antava tutkinto,
- hyväksytty kielitaidon osoitus hakukohteen opetuskielessä ja
- vaaditut hakuliitteet määräaikaan mennessä.

Yleiset hakukelpoisuusehdot täyttävä hakemus arvioidaan hakukohteessa sen arviointiperusteiden mukaisesti.

Miten haen

Hakuaika syksyllä 2025 alkaviin opintoihin on 28.11.2024 - 27.12.2024 (klo 15.00 Suomen aikaa).


Hakemukseen kuuluu täytetty sähköinen hakulomake ja pakolliset liitteet. Tutustu pakollisia hakuliitteitä koskeviin ohjeisiin huolellisesti. 


Täytä sähköinen hakulomake Opintopolku.fi-järjestelmässä hakuaikana. Voit muokata hakemustasi hakuaikana. Hakuaika päättyy ja hakulomake sulkeutuu 27.12.2024 klo 15.00 (Suomen aikaa). Myöhästyneitä hakemuksia ei huomioida.


Kaikkien hakuliitteiden on oltava ladattuna hakemukseesi viimeistään 3.1.2025 klo 15.00 (Suomen aikaa). Palautusaikaan ei myönnetä lisäaikaa.

Myöhässä saapuneita liitteitä ei hyväksytä missään tilanteessa; viimeinen palautuspäivä on sama kaikille hakijoille.


Aalto-yliopiston hakijapalvelut arvioi hakemuksesi ja pakolliset liitteet arvioidakseen, täyttyykö yleinen hakukelpoisuus. Vain hakukelpoiset hakemukset etenevät akateemiseen arviointiin. Puutteelliset hakemukset hylätään. 

Englannin kielitaitovaatimukset

Ohjelmaan hakijoiden täytyy osoittaa englannin kielitaitonsa hyväksytyllä kielitaidon osoitustavalla tai täyttää kielitaidon osoittamisesta vapauttamisen ehdot.

Alla on listattu Aalto-yliopiston maisterihaussa hyväksytyt englannin kielitaidon osoitukset.
Listassa on ensin kielitestit, joiden jälkeen ovat muut hyväksytyt kielitaidon osoitukset.

Muita kuin alla listattuja englannin kielitaidon osoituksia ei hyväksytä.

Jos hakemus ei täytä kielitaitovaatimuksia, se hylätään.

Hakukohdekohtaiset arviointiperusteet 2025

Hakijat, jotka täyttävät Aalto-yliopiston maisteriopintoja koskevat yleiset hakukelpoisuusvaatimukset, arvioidaan ja asetetaan paremmuusjärjestykseen hakukohteelle etukäteen määriteltyjen arviointiperusteiden mukaisesti. Hakemukset Nordic Master in Visual Studies and Art Education -maisteriohjelmaan arvioidaan seuraavien arviointiperusteiden mukaisesti.

Opiskelijavalinnan tulokset

Opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan huhtikuussa 2025. Hakijat saavat sähköposti-ilmoituksen, kun tulokset on julkaistu. Hyväksytyt hakijat saavat virallisen sähköisen hyväksymiskirjeen sähköpostitse.

Hakijan on otettava opiskelupaikka vastaan viimeistään annettuna määräpäivänä. Ohjeet lähetetään sähköpostitse. Jos hakija ei ota opiskelupaikkaa vastaan määräaikaan mennessä, hän menettää paikan.

Seuraa meitä somessa!

Yhteystiedot

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun oppimispalvelut

Tämän hakukohteen edellyttämiä hakudokumentteja ja ohjelmassa opiskelemista koskevat kysymykset voi lähettää Aalto ARTSin oppimispalveluihin

[email protected]

Hakijapalvelut

Hakuprosessia, pakollisia hakudokumentteja ja vaadittua englannin kielitaitoa koskevat kysymykset voi lähettää Aallon hakijapalveluihin.

[email protected]

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu