Koulutustarjonta

People Management and Organizational Development, Master of Science (Economics and Business Administration)

People Management and Organizational Development -maisteriohjelma antaa opiskelijoille asiantuntemuksen sekä analyyttiset, viestinnälliset ja tiimityöskentelyyn liittyvät taidot, joiden avulla tehokas ja kestävä henkilöstöresurssien johtaminen sekä organisaatioiden kehittäminen on mahdollista. Valmistumisen jälkeen opiskelijat työskentelevät henkilöstöjohtamisen ja organisaatioiden kehittämisen asiantuntija- ja johtotehtävissä. Ohjelmassa opiskelevilla on myös ainutlaatuinen mahdollisuus tehdä kaksoistutkinto Queenslandin (AU) tai South Carolinan (US) yliopistossa. Ohjelma toteutetaan tiiviissä yhteistyössä yritysten, julkisten organisaatioiden sekä kansalaisjärjestöjen kanssa. Näin opiskelijat ovat tuoreimman henkilöstöjohtamista ja organisaatioiden kehittämistä koskevan tiedon äärellä nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä. Etsimme alasta kiinnostuneita hakijoita, joilla on kandidaatin tutkinto ja 60 opintopistettä seuraavilta aloilta: kauppa- ja taloustiede, oikeustiede, sosiaalitieteet tai tuotantotalous.
Two Aalto University business students on campus in Otaniemi.

Tutkinto:

Kauppatieteiden maisteri

Hakuaika:

28.11.2024 – 27.12.2024

Opetuskieli:

englanti

Kesto:

2 vuotta, täysipäiväinen

Hakukelpoisuus:

Soveltuva alempi korkeakoulututkinto

Koulutusala:

Kauppatieteet

Laajuus:

120 opintopistettä

Korkeakoulu:

Kauppakorkeakoulu

Lukuvuosimaksut:

EU/ETA-alueen ulkopuoliset kansalaiset, 15000 €/v (maisteriopinnot) Lue lisää

Haku maisterikoulutuksiin

Koulutuksen kuvaus

Aalto-yliopisto on yksi Euroopan johtavista yliopistoista johtamisen alalla, kahdeksas vuonna 2021 (Academic Ranking of World Universities). People Management and Organizational Development -maisteriohjelman tavoitteena on kouluttaa vastuullisia ammattilaisia ja tulevaisuuden johtajia, jotka osaavat johtaa henkilöstöresursseja menestyksellisesti ja kehittää organisaatioiden toimintoja nopeasti muuttuvassa maailmassa. Ohjelma on monitieteinen ja se pohjautuu johtamisen teorioihin sekä psykologian, sosiologian ja viestinnän tutkimukseen. Teoreettinen tieto kytketään ohjelmassa vahvaan käytännön orientaatioon. Opintojen tavoitteena on oppia kehittämään ketteriä, tehokkaita ja kestäviä organisaatiota hyvien HR-käytäntöjen ja organisaatioiden kehittämistoimien avulla.

Ohjelman suorittaneilla opiskelijoilla on:

Asiantuntijatietoa ja -taitoa.Valmistuneilla on viimeisin tieto ihmisten johtamiseen ja organisaatioiden kehittämiseen liittyvistä käytännöistä, työkaluista, trendeistä ja teorioista.

Strateginen ajattelutapa.Valmistuneet pystyvät ajattelemaan strategisesti ja kehittämään ihmisten johtamista ja organisaation toimintoja siten, että organisaatio menestyy ja säilyy hengissä.

Johtamispotentiaalia. Valmistuneet osaavat motivoida ihmisiä ja kantaa vastuuta itsensä, tiimin ja projektin johtamisesta sekä suunnitella ja edistää laajempia organisatorisia muutoksia tehokkaasti ja eettisesti.

Analyyttinen orientaatio.Valmistuneilla on tieto-orientoitunut asenne, ja he osaavat kerätä ja analysoida kvantitatiivista sekä kvalitatiivista tietoa sekä ymmärtää big-datan pohjalta tehtyjä analyysejä sekä käyttää niitä ihmisten johtamista ja organisaation kehittämistä koskevan päätöksenteon tukena.

Viestintätaidot. Valmistuneilla on hyvät kirjalliset ja suulliset vuorovaikutustaidot ja valmius käsitellä monimutkaisia viestinnällisiä haasteita organisaatioiden muuttuvissa tilanteissa.

Tulevaisuuteen orientoituva ajattelutapa. Valmistuneet osaavat katsoa tulevaisuuteen ja tunnistaa taustalla tapahtuvia muutoksia ja niiden pohjalta kehittää uusia tapoja johtaa ihmisiä ja kehittää organisaatioiden toimintoja.

Opetuskieli

Opetuskielenä on englanti.

Lukuvuosimaksut ja apurahat

Tämän ohjelman lukuvuosimaksu on 15 000 euroa lukuvuodessa. Lukuvuosimaksua eivät maksa Euroopan unionin (EU) tai Euroopan talousalueen (ETA) jäsenmaiden kansalaiset eivätkä Sveitsin kansalaiset. Muiden maiden kansalaisten on maksettava lukuvuosimaksu.

Aalto-yliopisto tarjoaa pienen määrän apurahoja, jotka vapauttavat maksuvelvolliset opiskelijat lukuvuosimaksusta. Apurahat voidaan myöntää hakukohteen arvioinnissa parhaiten menestyville hakijoille. Hakijat asetetaan paremmuusjärjestykseen hakukohteen sivulla olevien arviointiperusteiden mukaisesti.

Lisätietoa lukuvuosimaksusta ja apurahoista Aalto-yliopistossa löytyy Lukuvuosimaksut ja apurahat sivulta.

Opintojen rakenne

People Management and Organizational Development -maisteriohjelma on kokonaisuudessaan 120 opintopisteen laajuinen. Kaksivuotisen maisteriohjelman rakenne:

  • Ohjelmakohtaiset opinnot (90 op), mukaan lukien maisterin tutkinnon opinnäytteen (30 op)
  • Valinnaiset opinnot / Sivuaine / Vaihto / (30 op)
Ihmisten johtamisen ja organisaatioiden kehittämisen maisteriohjelma

Suuntautumisvaihtoehdot

Ensimmäisen opintovuoden aikana opiskelijat kehittävät vankan henkilöstöresurssien johtamiseen ja organisaatioiden kehittämiseen liittyvän osaamispohjan. Toisena vuotena opiskelijat voivat suorittaa joko sivuaineen, vapaavalintaisia opintoja tai lähteä kansainväliseen vaihtoon. Toisena opintovuotena opiskelijat tekevät myös opinnäytetyön.

Opintojen aikana opiskelijat perehtyvät kriittisesti siihen, miten organisaatioita johdetaan ja kehitetään tänä päivänä. Opiskelijat oppivat ajattelemaan organisaatioita, johtamista ja työn tulevaisuutta uudesta näkökulmasta. Opinnot nojaavat ongelmalähtöiseen oppimiseen ja projektipohjaiseen työskentelyyn. Keskeisessä roolissa ovat asiantuntijavierailijat sekä konsultointia muistuttavat projektit, joita tehdään yhteistyössä yritysten ja muiden organisaatioiden kanssa. Ohjelma on erittäin interaktiivinen ja ohjelman aikana opiskelijat oppivat käyttämään sekä teorioita että käytännön työkaluja löytääkseen hyvät ratkaisut organisaatioiden haasteisiin.

Kursseilla käsiteltäviä teemoja ovat:

  • Liiketoiminta ja yhteiskunta
  • Globaalit trendit ja haasteet
  • Organisaatoiden johtaminen
  • Johtajuus
  • Kestävä kehitys ja etiikka
  • Viestintä ja projektijohtaminen
  • Organisaatiokäyttäytyminen ja työpsykologia
  • Henkilöstöresurssien johtamisen käytännöt ja työkalut
  • Organisaatoiden kehittäminen ja muutosjohtaminen
  • Monimuotoisuus ja inkluusio
  • HR-analytiikka

When people have the right environment and a chance to do what they truly enjoy the positive outcomes are significant.

Linh Tran, student

Kansainvälistyminen

Ohjelma tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden yhdistää opinnot kansainväliseen opiskelijavaihtoon. Opiskelijoilla on myös mahdollisuus tehdä kaksoistutkinto joko Queenslandin (UQ) tai South Carolinan (US) yliopistossa. Opiskelijoilla, jotka South Carolinan vaihdon aikana suorittavat Data Analytics -sivuaineen, on lisäksi ainutlaatuinen mahdollisuus saada kahden vuoden työviisumi Yhdysvaltoihin. People Management and Organizational Development -ohjelman opiskelijoilla on myös mahdollisuus hakea suorittamaan arvostettua CEMS Master’s in Management -ohjelmaa oman maisteriohjelmansa ohella (https://www.aalto.fi/cems). Ohjelman käynnistyessä opiskelijalla täytyy olla suoritettuna 60 opintopistettä liike- ja taloustieteen opintoja.

Aalto-yliopisto on kansainvälinen yliopisto, jonne tulee vuosittain tuhansia tutkinto- ja vaihto-opiskelijoita ulkomailta. Opiskelijat pääsevät osaksi monimuotoista Aalto-yhteisöä paitsi opintojensa myös kampuksella järjestettävän vapaa-ajan toiminnan ja tapahtumien sekä juhlien kautta. Tutkinto-ohjelmavastaavien, aktiivisten opiskelijatuutoreiden ja opiskelijoiden tukipalveluiden ansiosta kansainväliset opiskelijat pääsevät osaksi pohjoismaista kulttuuria ja tuntevat olonsa kotoisaksi Suomessa.

Jatko-opintomahdollisuudet

Tutkinto antaa hakukelpoisuuden tohtorikoulutukseen.

Uramahdollisuudet

Yritystoimintaa ymmärtäville henkilöstöjohtamisen asiantuntijoille tulee jatkossa olemaan entistä suurempaa kysyntää. Ohjelmasta valmistuneet sijoittuvat henkilöstöjohtamisen ja organisaatioiden kehittämisen tehtäviin joko konsulteiksi tai suoraan yrityksiin. Ohjelma antaa valmiudet toimia yritysten lisäksi menestyksekkäästi julkisella puolella ja voittoa tavoittelemattomissa järjestöissä. Mahdollisia urapolkuja ovat:

Uran alussa:

  • Henkilöstöjohtaminen (esim. HR Specialist, HR Analyst, Recruitment Manager)
  • Organisaatioiden kehitys (esim. Staff Development Specialist, Organisational Learning and Development Specialist)
  • Konsultointi (esim. HR Consultant, Recruitment Consultant, Change Management Consultant).

10–15 vuoden kokemuksella senior-tason tehtävissä:

  • Henkilöstöjohtaminen (esim. HR Advisor, Regional tai Country HR Director)
  • Organisaatioiden kehitys (esim. Business Development Director tai Project Manager)
  • Konsultointi (esim. Partner tai Senior Consultant)
  • Yritysjohto
     

Aalto-yliopistolla on vakiintuneet urapalvelut, jotka auttavat työllistymään Suomeen ja ulkomaille. Aalto-yliopiston opiskelijat löytävät yleensä helposti hyviä työtehtäviä valmistumisensa jälkeen. Aalto-yliopistossa on myös erittäin aktiivinen yrittäjyyskulttuuri, joka toimii ponnahduslautana uusille yrityksille. Jos olet kiinnostunut tutkijan urasta, People Management and Organisational Development -maisteriohjelma antaa hyvän pohjan tohtorikoulutukseen hakeutumiseen ja postdoc-tutkijan työlle.

Tutkimuksen painopisteet

Pääaineen tutkimus liittyy useisiin Kauppakorkeakoulun tutkimusalueisiin. Lisätietoa pääaineen tutkimuksesta löytyy Johtamisen laitoksen sivuilta: https://www.aalto.fi/fi/johtamisen-laitos

Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa

Aalto-yliopisto ja ohjelman laitokset tekevät yhteistyötä monien korkeatasoisten yliopistojen kanssa ympäri maailmaa.

Opiskelija voi hyödyntää Aalto-yliopiston muiden korkeakoulujen opetustarjontaa, muiden yliopistojen JOO-opintoja sekä pääaineen kansainvälisiä yhteyksiä ja opiskelijavaihtomahdollisuuksia.

Monitieteiset mahdollisuudet

Aalto-yliopisto tunnetaan yliopistona, jossa tiede ja taide yhdistyvät tekniikkaan ja talouteen. Vilkas kampusalue ja vapaus valita kursseja laajasti yliopistosta tuovat eri alojen opiskelijat yhteen. Aalto-yliopistossa on tilaa spontaanille monitieteisyydelle, joka synnyttää uusia ideoita, tuo inspiroituneita ihmisiä yhteen ja saa aikaan ystävyyssuhteita, verkostoja ja lopulta startup-yrityksiä.

Arviointikriteerit 2025

Aalto-yliopiston yleiset hakukelpoisuusvaatimukset täyttävät hakijat arvioidaan ja astetetaan järjestykseen hakukohteen etukäteen määrittämien arviointiperusteiden mukaisesti.

Master's Programme in People Management and Organizational Development -maisteriohjelman hakijat arvioidaan seuraavien arviointiperusteiden mukaisesti.

Valintaryhmä 1: Suomalainen alempi yliopistotutkinto (kandidaatin tutkinto)

Aiempien opintojen soveltuvuus
Mitä arvioidaan?  Aiempien opintojen sisältö ja laajuus 
Valintaperusteet Hakijan on täytynyt suorittaa vähintään 60 opintopisteen verran kursseja kauppatieteiden, tuotantotalouden, lain tai yhteiskuntatieteiden aloilta. Harjoitteluista saadut opintopisteet huomioidaan. Ohjelman edustaja arvioi hakijan aiemmat opinnot. Aiempia opintoja koskevat hakuehdot täyttävät hakijat laitetaan paremmuusjärjestykseen alla olevien arviointiperusteiden perusteella.
Arvioitavat liitteet Opintosuoritusote/-otteet, tutkintotodistukset
Kriittisyys Kriittinen (0 pistettä = hylätty) 

Huom! Muista toimittaa kurssikuvaukset vaadituista aiemmista opinnoista. 

Jos aiemmat opintosi on arvioitu jollain muulla kuin ECTS-arviointiasteikolla, tulee sinun liittää hakemukselle vapaamuotoinen kuvaus arviointiasteikosta.

Opintomenestys
Mitä arvioidaan?  Aiemman tutkinnon / aiempien tutkintojen arvosanat
Valintaperusteet  Aiemman tutkinnon opintopisteillä painotettu keskiarvo ja opintomenestyksen kokonaisarviointi. Hakijan aiemman tutkinnon opintopisteillä painotetun keskiarvon tulee olla vähintään 3,5.
Arvioitavat liitteet Opintosuoritusote/-otteet, tutkintotodistukset
Kriittisyys Kriittinen (0 pistettä = hylätty) 
Soveltuvuus
Mitä arvioidaan?  Motivaatiokirje, ansioluettelo
Valintaperusteet

Hakijan on osoitettava motivaationsa ohjelmassa opiskeluun motivaatiokirjeellä. Motivaatiokirje kirjoitetaan englanniksi ja sen maksimipituus on 4 000 merkkiä välilyönteineen. Motivaatiokirjeessä tulee vastata ainakin seuraaviin kysymyksiin:

  • Miksi haen tähän maisteriohjelmaan? Mitä hyötyä uskon ohjelmasta olevan minulle?
  • Mitä ajattelen tuovani muille ohjelman opiskelijoille ja ohjelmalle ylipäänsä?
  • Mitä saavutuksia minulla on ja miksi olisin sopiva ohjelmaan?

Haastatteluvaiheeseen valitut hakijat saavat lisätietoja haastattelun muodosta ja aikataulusta alustavan arvioinnin jälkeen.

Arvioitavat liitteet Motivaatiokirje ja ansioluettelo
Kriittisyys Kriittinen (0 pistettä = hylätty) 

Vaihe 2

Soveltuvuus
Mitä arvioidaan?  Haastattelu
Valintaperusteet Haastattelut suoritetaan verkon välityksellä. Haastatteluraati arvioi hakijan soveltuvuutta hakukohteeseen yleisten kognitiivisten kykyjen, kriittisen ajattelun taitojen, oppimissuuntautuneisuuden, prososiaalisuuden ja viestintätaitojen perusteella
Arvioitavat liitteet Haastattelu 
Kriittisyys Kriittinen (0 pistettä = hylätty)

Valintaryhmä 2: Suomalainen alempi ammattikorkeakoulututkinto (AMK) tai ulkomainen alempi korkeakoulututkinto

Aiempien opintojen soveltuvuus
Mitä arvioidaan?  Aiempien opintojen sisältö ja laajuus 
Valintaperusteet Hakijan on täytynyt suorittaa vähintään 60 opintopisteen verran kursseja kauppatieteiden, tuotantotalouden, lain tai yhteiskuntatieteiden aloilta. Harjoitteluista saadut opintopisteet huomioidaan. Ohjelman edustaja arvioi hakijan aiemmat opinnot. Aiempia opintoja koskevat hakuehdot täyttävät hakijat laitetaan paremmuusjärjestykseen alla olevien arviointiperusteiden perusteella.
Arvioitavat liitteet Opintosuoritusote/-otteet, tutkintotodistukset
Kriittisyys Kriittinen (0 pistettä = hylätty) 

Huom! Muista toimittaa kurssikuvaukset vaadituista aiemmista opinnoista. 

Jos aiemmat opintosi on arvioitu jollain muulla kuin ECTS-arviointiasteikolla, tulee sinun liittää hakemukselle vapaamuotoinen kuvaus arviointiasteikosta.

Opintomenestys
Mitä arvioidaan?  Aiemman tutkinnon / aiempien tutkintojen arvosanat
Valintaperusteet  Aiemman tutkinnon opintopisteillä painotettu keskiarvo ja opintomenestyksen kokonaisarviointi. Hakijan aiemman tutkinnon opintopisteillä painotetun keskiarvon tulee olla vähintään 3,5.
Arvioitavat liitteet Opintosuoritusote/-otteet, tutkintotodistukset
Kriittisyys Kriittinen (0 pistettä = hylätty) 
Standardoidut testit
Mitä arvioidaan?  Analyyttiset ja kvantitatiiviset taidot

Valintaperusteet 

GMAT- tai GRE-testi on pakollinen valintaryhmässä 2 (saatava vähintään 550 pistettä GMAT-kokeessa tai 515 pistettä GMAT Focus Edition -testissä tai GRE-testissä 154 pistettä Verbal Reasoning -osioista ja 155 pistettä Quantitative Reasoning -osiosta). 
Arvioitavat liitteet GMAT/GRE-testitulos 
Kriittisyys Kriittinen (0 pistettä = hylätty)
Korkeakoulun tunnettuus
Mitä arvioidaan?  Korkeakoulun laatu
Valintaperusteet Kandidaatin tutkinnon myöntäneen korkeakoulun tunnettuus
Arvioitavat liitteet Tutkintotodistus
Kriittisyys Ei kriittinen
Soveltuvuus  
Mitä arvioidaan?  Motivaatiokirje, ansioluettelo
Valintaperusteet

Hakijan on osoitettava motivaationsa ohjelmassa opiskeluun motivaatiokirjeellä. Kirje kirjoitetaan englanniksi ja sen maksimipituus on 4 000 merkkiä välilyönteineen. Motivaatiokirjeessä tulee vastata ainakin seuraaviin kysymyksiin:

  • Miksi haen tähän maisteriohjelmaan? Mitä hyötyä uskon ohjelmasta olevan minulle?
  • Mitä ajattelen tuovani muille ohjelman opiskelijoille ja ohjelmalle ylipäänsä?
  • Mitä saavutuksia minulla on ja miksi olisin sopiva ohjelmaan?

Haastatteluvaiheeseen valitut hakijat saavat lisätietoja haastattelun muodosta ja aikataulusta alustavan arvioinnin jälkeen.

Arvioitavat liitteet Motivaatiokirje ja ansioluettelo
Kriittisyys Kriittinen (0 pistettä = hylätty) 

Vaihe 2

Soveltuvuus
Mitä arvioidaan?  Haastattelu
Valintaperusteet Haastattelut suoritetaan verkon välityksellä. Haastatteluraati arvioi hakijan soveltuvuutta hakukohteeseen yleisten kognitiivisten kykyjen, kriittisen ajattelun taitojen, oppimissuuntautuneisuuden, prososiaalisuuden ja viestintätaitojen perusteella.
Arvioitavat liitteet Haastattelu
Kriittisyys Kriittinen (0 pistettä = hylätty)

Hakukohteen vaatimat dokumentit

Akateeminen arviointi Master’s Programme in People Management and Organizational Development -ohjelmassa tehdään seuraavien dokumenttien perusteella

  • Virallinen opintosuoritusote/-otteet ylimääräisistä korkeakoulutasoisista opinnoista, jotka eivät kuulu hakemuksen pakolliseen osaan
  • Kurssikuvaukset relevanteista kursseista
  • Motivaatiokirje 
  • Ansioluettelo
  • Valintaryhmässä 2: GMAT-/GRE-testitulos
  • Jos aiemmat opintosi on arvioitu jollain muulla kuin ECTS-arviointiasteikolla: vapaamuotoinen kuvaus arviointiasteikosta

Muistathan tarkistaa myös yleiset kaikkia hakijoita koskevat dokumenttivaatimukset.

Tutustu meihin paremmin!

Kolme henkilöä istuu jakkaroilla puupöydän ääressä modernissa sisätilassa, taustalla sumea näkymä ulos.

Juttele Aallon opiskelijoiden kanssa!

Oletko pohtinut, millaista opiskelu ja opiskelijaelämä Aalto-yliopistossa mahtaa olla? Tule juttelemaan opiskelijalähettiläidemme kanssa!

Opiskelu Aallossa
Aaltoy-yliopisto / Unto Rautio

Kauppakorkeakoulun alumnitarinoita

Täältä löydät Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun alumnitarinoita. Tarinoista löydät esimerkkejä koulumme alumnien urapoluista. Alumnitarinat on jaoteltu pääaineen mukaan. Uusimmat julkaisut ovat pääaineryhmissä ensimmäisinä.

Kauppakorkeakoulu
Students sitting and discussing in a lounge area with coffee and notebooks

Uramahdollisuudet ja työllistyminen Aallon opiskelijoille

Tutustu uramahdollisuuksiin, joita Aalto-yliopiston eri alojen opinnot avaavat ja lue lisää siitä, miten Aalto tukee opiskelijoita oman urapolun löytämisessä.

Opiskelu Aallossa

Seuraa meitä somessa!

Yhteystiedot

Kauppakorkeakoulu

Ohjelmaan ja opintoihin liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä kauppakorkeakouluun.

[email protected]

Aalto-yliopiston hakijapalvelut

Hakuprosessia, hakuasiakirjoja ja kielitestejä koskevat tiedustelut voi lähettää osoitteeseen Aalto-yliopiston hakijapalveluille.

[email protected]

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: