Haluatko tietää lisää aiemmista opintoprojekteista?
Täältä löydät uutisia erilaisista tosielämän haasteista, joita opiskelijat ovat ratkoneet yritysten ja yhteisöjen kanssa.
Uskomme käytännönläheisen ja yhteistyöhenkisen oppimisen kehittävän opiskelijoidemme ongelmanratkaisutaitoja ja luovuutta, minkä vuoksi useilla kursseillamme tehdään harjoitustöitä oikeiden yritysten haasteiden parissa. Opiskelijat pääsevät ratkomaan kursseilla vierailevien yritysten antamia tehtäviä ja esittämään ratkaisujaan yritysten edustajille. Alasta ja opinnoista riippuen opiskelijat voivat päästä myös laittamaan kädet saveen käytännön harjoitteluiden ja työpajojen kautta.
Täältä löydät uutisia erilaisista tosielämän haasteista, joita opiskelijat ovat ratkoneet yritysten ja yhteisöjen kanssa.
Tiesitkö, että yli puolet suomalaisissa yliopistoissa syntyneistä startup-yrityksistä ovat peräisin Aallosta? Vuosittain Aallon ekosysteemissä perustetaan jopa 70-100 uutta yritystä.
Innostamme opiskelijoita oppimaan ja ajattelemaan yrittäjämäisesti sisällyttämällä yrittäjyyskursseja kaikille opintoaloille. Tavoitteenamme on tarjota kaikille opiskelijoillemme työkaluja yrittäjyyteen ja mahdollisuuksia oppia yrittäjähenkisiä ajattelumalleja. Jokaisella Aallon opiskelijalla on myös mahdollisuus tehdä yrittäjyyden sivuainekokonaisuus Aalto Ventures Program -ohjelman kautta.
Vilkkaan yrittäjyysyhteisön taustalla on erityisesti matalan hierarkian kulttuuri sekä opiskelijoiden aktiivinen toiminta. Opiskelijavetoiset yhdistykset ovatkin mitä otollisin ympäristö tutustua muiden yrittäjyydestä kiinnostuneiden opiskelijoiden kanssa. Yhteisössämme on syntynyt muun muassa Euroopan suurin design-hackathon Dash, hackathon ja tech-yhteisö Junction sekä startup kiihdyttämö Kiuas.
Aalto-yliopiston yrittäjyys- ja innovaatioekosysteemissä syntyy kannattavaa liiketoimintaa.
Euroopan suurin ja aktiivisin opiskelijavetoinen yrittäjyysyhteisö.
Valmistaa opiskelijoita kasvuyrittäjyyteen huippulaatuisen koulutuksen, tapahtumien ja muiden aktiviteettien kautta.
Aallossa opiskellessa voit kartuttaa kansainvälistä kokemusta itsellesi parhaalla tavalla. Voit halutessasi opiskella ja tehdä töitä ulkomailla tai osallistua kotimaassa monikulttuurisiin projekteihin ja ryhmätöihin.
Tuemme ja kannustamme opiskelijoita lähtemään vaihto-opiskelemaan tai työharjoitteluun ulkomaille. Kansainvälisestä urasta unelmoivalle hyvä vaihtoehto voi olla hakeminen maisteriopintoihin kansainväliseen yhteistutkinto-ohjelmaan, joka sisältää automaattisesti pidemmän opiskelujakson toisessa maassa. Aallossa on myös mahdollista osallistua yksittäisille kursseille, joihin kuuluu opintomatka ulkomaille.
Aalto-yliopiston monikulttuurisessa yhteisössä saat useita mahdollisuuksia päästä mukaan kansainvälisiin tiimeihin. Voit löytää kansainvälisiä ystäviä esimerkiksi opiskeluprojektien tai aktiivisen opiskelijayhteisömme kautta. Yhdistykset ja ainejärjestöt avaavat myös ovia lähteä esimerkiksi harrastusmatkoille tai yritysvierailulle ulkomaille.
Aalto-yliopisto tarjoaa kansainvälisessä yhteistyössä toteutettavia yhteistutkinto-ohjelmia yli kymmenessä maassa. Ohjelmien hakuajat ja valintamenettelyt poikkeavat muista Aallon maisteriohjelmista.
Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan kautta pääset tutustumaan opiskelijoihin maailman ympäri. AYY:n toimijat toivottavat tervetulleiksi niin kansainväliset tutkinto- ja vaihto-opiskelijat kuin suomalaiset opiskelijat.
Aalto-yliopiston uramuotoilussa tukeva Career Design Lab auttaa tulevaisuuteen valmistautumisessa tarjoamalla koulutusta, uraohjausta, rekrytointitapahtumia ja työkaluja opiskelijoille. Kattavat palvelut sisältävät sekä yleisiä ohjeita ja vinkkejä että konkreettisia käytännön työkaluja oman polun muotoiluun ja työelämään valmistautumiseen. Kannustamme aloittamaan vaihtoehtojen testausta askel kerrallaan jo opintojen alusta lähtien!
Uramuotoilu on kokeileva lähestymistapa oman urapolun rakentamiseen ja siksi kannustamme opiskelijoita testaamaan erilaisia vaihtoehtoja luovasti. Esimerkiksi monialainen ja aktiivinen Aalto-yhteisö on erinomainen paikka päästä hiomaan omia taitojaan ja kasvattamaan verkostojaan opiskelijaympäristössä. Jokainen projekti, kesätyö ja vapaaehtoistehtävä kartuttaa arvokkaita urataitoja ja auttaa omien mielenkiinnonkohteiden ja vahvuuksien tunnistamisessa.
Uramuotoilu on kokeileva lähestymistapa mielekkään urapolun rakentamiseen jatkuvasti muuttuvassa työelämässä.
Avoimet verkkokurssit Aallon keskeisistä osaamisalueista ovat saatavillasi veloituksetta, ja voit aloittaa oppimisen heti.
Rekrytointi- ja kontaktointitapahtuma tuo yhteen talouden, taiteiden ja suunnittelun sekä tekniikan alojen työnantajat ja opiskelijat.
Aalto-yliopiston uranseurantakysely, 2022. Kysely toteutetaan 5 vuotta valmistumisen jälkeen.Aalto-yliopistosta 2017 valmistuneista maistereista 93 prosenttia suosittelisi koulutustaan muille.
Aalto-yliopistosta valmistuneet rakentavat erinäköisiä urapolkuja ja työllistyvät tutkinnon suorittamisen jälkeen erittäin hyvin. Toteutamme uranseurantakyselyn Aallossa opiskelleille viisi vuotta valmistumisen jälkeen. Vuoden 2022 kyselyn mukaan viisi vuotta aikaisemmin tutkinnon suorittaneista 96 % kokee, että työnantajat arvostavat tutkintoa ja 93 % suosittelisi koulutustaan muille. Aallossa opiskelleet onnistuvat löytämään omaa tutkintoaan vastaava työtä ja saavat siitä hyvää palkkaa.
Aalto-yliopiston ura- ja rekrytointipalvelut seuraa alumniensa sijoittumista työelämään ja heidän urakehitystään.
Urapolkuja on yhtä monta kuin on tekijääkin. Tietyn koulutusohjelman valinta ei täysin määritä sitä, miltä tulevaisuutesi näyttää, vaan omien valintojesi avulla voit muokata opinto- ja urapolkuasi. Aallosta valmistuneita työskentelee erikokoisissa yrityksissä, järjestöissä ja yrittäjinä kotimaassa ja ulkomailla. Opinnot antavat erinomaisen pohjan myös akateemiselle uralle. Tutustu Aaltolaisten uratarinoihin!
Mikä on konsultti? Nukkuuko yrittäjät koskaan? Onko kaikilla rahoitusalalla toppaliivit? Näistä ja muista kauppatieteisiin ja työelämään liittyvistä myyteistä jutellaan Kauppiksen opiskelijan Tumen juontamassa videopodcastissa, joss vierailee eri ammattien edustajia.
Heli Julkunen kehitti diplomityötään varten koneoppimismenetelmää, joka ennustaa, miten eri lääkeyhdistelmät tappavat syöpäsoluja. Valmistuttuaan hän datatieteilijänä kehitti ennakoivaa terveydenhoitoa ja nyt hän tekee väitöskirjaansa.
Arkiset äänet tukevat henkilöhahmojen persoonallisuutta, ja näitä ääniä luo Iivo Korhonen. Hän kannustaa kaikkia suuriin unelmiin, sillä ne voivat muuttua todeksi.
Bioinformaatioteknologiaa opiskeleva Silva on ahkerasti mukana opiskelijaelämässä. Hänen mielestään Otaniemen kampus on ainutlaatuinen, koska se yhdistää eri alat ja niiden opiskelijakulttuurit.
Reetta Hassinen kehittää työkseen tekstiilikuituyhtiö Spinnovan liiketoimintaa.
Eläinrakas Hietanen kiinnostui jo yläasteella järjestöjen toiminnasta, mutta urapolku järjestömaailmaan ja vaikuttamistyön pariin kulki kansainvälisen tilintarkastusyrityksen kautta. Eläinten oikeuksien sijaan Hietanen päätyi edistämään vero-oikeudenmukaisuutta.
Juhani Sibakov vastaa Fazerilla uusien leipomotuotteiden kehityksestä.
Eräoppaan ammattiakin harkinnut Puhakka opiskeli Kauppakorkeakoulussa markkinointia ja kansainvälisen liiketoiminnan johtamista. Nyt hän yhdistää liiketoimintaosaamistaan puutarhurin töihin suomalaisessa puutarha-alan perheyrityksessä.
Muotisuunnittelija Justus Kantakoski ja valokuvaaja Mortti Saarnia olivat tänä vuonna EMMA-ehdokkaita Suistamon Sähkö -yhtyeen musiikkivideon kanssa.
Kuule lisää hakemisesta ja opiskelijaelämästä Aallossa. Tilaamalla uutiskirjeemme saat ajankohtaista tietoa hakemisesta, tapahtumista ja opiskelumahdollisuuksista suoraan sähköpostiisi.