Real Estate Economics, Master of Science (Technology)
Tutkinto:
Hakuaika:
Opetuskieli:
Kesto:
Hakukelpoisuus:
Koulutusala:
Laajuus:
Korkeakoulu:
Lukuvuosimaksut:
Koulutuksen kuvaus
Master's Programme in Real Estate Economics -maisteriohjelmasta saat perusteellisen koulutuksen kiinteistömarkkinoiden toiminnasta. Opit ymmärtämään kiinteistömarkkinoihin liittyviä ilmiöitä sekä analysoimaan ja hallinnoimaan kiinteistöjä. Maisteriohjelmassa yhdistämme talous- ja hallintotieteitä, maankäyttöä ja maankäytön suunnittelua antaaksemme sinulle tarvitsemasi taidot kiinteistöalan monipuolisille urapoluille.
Useilla kursseillamme teoriat yhdistyvät oikeisiin alan projekteihin ja tilanteisiin, joiden kautta kartutat käytännön kokemusta samalla kun syvennyt alan haasteisiin. Painotamme ohjelmassa myös tiimityötä, sillä ihmiset ja kanssakäyminen on olennainen osa kiinteistöalalla työskentelyä.
Lisätietoja koulutusohjelman tavoitteista on saatavilla verkkosivuiltamme.
Opetuskieli
Ohjelman opetuskieli on englanti. Tenttimismahdollisuus pyydettäessä suomeksi tai ruotsiksi. Lisätietoa ja ohjeistusta tutkinto- ja opetuskielistä Aalto-yliopistossa saatavissa yliopiston verkkosivuilta.
Lukuvuosimaksut ja apurahat
Tämän ohjelman lukuvuosimaksu on 17 000 euroa lukuvuodessa. Lukuvuosimaksua eivät maksa Euroopan unionin (EU) tai Euroopan talousalueen (ETA) jäsenmaiden kansalaiset eivätkä Sveitsin kansalaiset. Muiden maiden kansalaisten on maksettava lukuvuosimaksu.
Aalto-yliopisto tarjoaa pienen määrän apurahoja, jotka vapauttavat maksuvelvolliset opiskelijat lukuvuosimaksusta. Apurahat voidaan myöntää hakukohteen arvioinnissa parhaiten menestyville hakijoille. Hakijat asetetaan paremmuusjärjestykseen hakukohteen sivulla olevien arviointiperusteiden mukaisesti.
Lisätietoa lukuvuosimaksusta ja apurahoista Aalto-yliopistossa löytyy Lukuvuosimaksut ja apurahat sivulta.
Opintojen rakenne
Master's Programme in Real Estate Economics -maisteriohjelma sisältää 120 opintopisteen (ECTS) verran opintoja, mukaan lukien seuraavat osat:
- Pääaineopinnot (60 opintopistettä); sisältää 36 op yhteisiä opintoja ja 24 op syventäviä kursseja
- Valinnaiset opinnot (30 opintopistettä); voit valita vapaasti kursseja omien kiinnostusten ja erikoistumisen mukaan
-
Diplomityö (30 opintopistettä); opinnäytetyö on itsenäisesti laadittava soveltava tutkimus
Ohjelman rakenne on suunniteltu niin, että voit suorittaa pääaineopinnot ensimmäisen vuoden aikana ja lähtökohtaisesti ne edellyttävät päätoimisia opintoja. Toisena opiskeluvuotena suoritetaan ohjelman valinnaiset opinnot ja diplomityö. Rakenteen ansiosta voit myös helposti lähteä opiskelijavaihtoon toisen vuoden aikana. Halutessasi voit syventää omaa osaamistasi valitsemalla maisteriohjelman syventäviä kursseja valinnaisiin opintoihin. Lisätietoa opinnoista löytyy Aalto-yliopiston sivuilta.
Suuntautumisvaihtoehdot
Opiskelu Real Estate Economics -maisteriohjelmassa perehdyttää sinut muun muassa kiinteistötalouteen ja kiinteistösijoittamiseen, kiinteistöjen kehittämiseen, kiinteistöjohtamiseen, kiinteistötekniikkaan ja alaan liittyvään lainsäädäntöön. Jos olet kiinnostunut maankäytön suunnittelusta ja kehittämisestä, ohjelma antaa mahdollisuuden syventyä myös maankäytön johtamiseen.
Kansainvälistyminen
Real Estate Economics -maisteriohjelma tarjoaa hyvät mahdollisuudet lähteä vaihtoon yhteen Aallon partneriyliopistoista.
Kannustamme sinua lähtemään vaihtoon opintojesi aikana, ja olemme suunnitelleet ohjelmamme rakenteen niin, että voit valmistua suunnitellusti 2. opintovuoden tavoitteen puitteissa.
Jatko-opintomahdollisuudet
Real Estate Economics -maisteriohjelma antaa erinomaisen pohjan jatko-opinnoille ja edelleen tutkijatohtorin tehtäviin.
Uramahdollisuudet
Kiinteistöt ja kaupunkiympäristöt tarvitsevat asiantuntijoita jokaisessa elinkaaren vaiheessa. Diplomi-insinöörin tutkinto Real Estate Economics - maisteriohjelmassa antaa sinulle hyvät lähtökohdat työllistyä kaupallisella alalla. Opiskelijamme työllistyvät valmistuttuaan sekä yksityiselle että julkiselle sektorille, Suomessa ja ulkomailla. Kiinteistöala tarjoaa monipuolisia urapolkuja, joten valmistuttuasi sinulla on mahdollisuus seurata omia tavoitteitasi.
Maisteriohjelma sekä kattava oheistoiminta koulun ulkopuolella muun muassa aktiivisen ammattiaineyhdistyksen kautta tarjoaa valmiin, kattavan verkoston koulun ulkopuolella. Pääset hyödyntämään vuorovaikutustaitojasi nykyisten ja tulevien kiinteistöalan ammattilaisten kanssa jo heti opintojen alkuvaiheesta lähtien ja moni opiskelijamme työllistyykin jo opintojen aikana juuri tämän verkoston avulla. Valmistumisen jälkeen työllistyt esimerkiksi analyytikon, arvioijan, kiinteistötarkastajan, tutkijan tai asiantuntijan rooleihin. Tyypillisesti urapolut johtavat kiinteistöalan johtotehtäviin kiinteistösijoittamisen, -manageerauksen ja -tekniikan parissa.
Tutkimuksen painopisteet
Kiinteistötalous tarkastelee kiinteistömarkkinoiden dynamiikkaa muun muassa liiketoiminnan, suunnittelun, arvonmuodostuksen ja lainsäädännön näkökulmasta. Aalto-yliopisto kattaa kiinteistöalan tutkimuksen kokonaisvaltaisesti ainoana yliopistona Suomessa.
Katso lisätietoja kiinteistötaloudesta tieteenalana Aalto-yliopiston verkkosivuilta.
Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa
Maisteriohjelmassa teemme läheistä yhteistyötä sidosryhmiemme (sekä yritykset että julkisen sektorin toimijat ja tutkimuslaitokset) kanssa. Vierailuluennot tarjoavat näkökulmaa ja kytkennän alan työelämään. Luonnollisesti meillä on opetuksessa ja tutkimuksessa yhteistyötä myös Aallon muiden alojen kanssa.
Lue lisää
Miltä näyttää moderni kiinteistökehitys?
Kiinteistökehityksen kurssilla käytössä ollut karttapohjainen CHAOS-työkalu mahdollistaa helposti pääsyn laajoihin tietomääriin, joiden pohjalta kiinteistöjen kehityssuunnitelmia luodaan.
Alumni Annina Salakka: Opintoni Aallossa antoivat hyvän pohjan erilaisille työtehtäville
Tukholmassa asuva Annina Salakka työskentelee kiinteistösijoituksien pitkän aikavälin vaihtoehtoisten rahoitusvaihtoehtojen parissa.
Alumni Pia Mäkilä: Kiinteistöalan osaajia tarvitaan monilla eri osa-alueilla.
Pia Mäkilä päätyi työskentelemään Maanmittauslaitokselle diplomityön kautta, joka antoi uuden näkökulman kiinteistöalaan.
Juttele Aallon opiskelijoiden kanssa!
Oletko pohtinut, millaista opiskelu ja opiskelijaelämä Aalto-yliopistossa mahtaa olla? Tule juttelemaan opiskelijalähettiläidemme kanssa!
Ohjelman arviointikriteerit 2025
Hakijat, jotka täyttävät Aalto-yliopiston maisteriopintoja koskevat yleiset hakukelpoisuusvaatimukset, arvioidaan ja asetetaan paremmuusjärjestykseen hakukohteelle etukäteen määriteltyjen arviointiperusteiden mukaisesti. Hakemukset Master’s Programme in Real Estate Economics (REC) -maisteriohjelmaan arvioidaan seuraavien arviointiperusteiden mukaisesti:
Mitä arvioidaan? | Aiemman tutkinnon arvosanat / opintopisteillä painotettu keskiarvo |
Mitä toivomme hakijalta? |
Hakijan aiempaa opintomenestystä (hakukelpoisuuden antavassa tutkinnossa) arvioidaan opintopisteillä painotetun keskiarvon perusteella. Hakijan opintopisteillä painotetun arvosanojen keskiarvon on oltava vähintään 3 (asteikolla 1–5, jossa 1 on alin hyväksytty arvosana). |
Osaamisen osoittamisen tapa | Opintosuoritusote/-otteet |
Mitä arvioidaan? | Hakijan aiemman oppilaitoksen tunnettuus ja laatu |
Mitä toivomme hakijalta? | Hakijan aiemman oppilaitoksen (jossa hakukelpoisuuden antava tutkinto on suoritettu) laatua ja tunnettuutta arvioidaan. |
Osaamisen osoittamisen tapa | Kansainväliset ja kansalliset korkeakouluvertailut |
Mitä arvioidaan? | Aiempien opintojen sisältö ja määrä verrattuna hakukohteen vaatimuksiin |
Mitä toivomme hakijalta? | Kandidaatin tutkintoa tai vastaavaa tutkintoa joltakin soveltuvalta alalta. Hakukohteen tulee kuitenkin tarjota hakijalle aidosti uutta tietoa sekä parantaa hakijan uranäkymiä |
Osaamisen osoittamisen tapa | Opintosuoritusote/-otteet, tutkintotodistukset |
Mitä arvioidaan? | Hakijan tarkempi soveltuvuus hakukohteeseen, motivaatio ja sitoutuminen opintoihin |
Mitä toivomme hakijalta? |
Hakijan täytyy olla motivoitunut opiskelemaan ja sitoutunut päätoimiseen opiskeluun ja maisterin tutkinnon suorittamiseen kahdessa vuodessa. Hakijan tulee olla selvästi motivoitunut opiskelemaan juuri tässä ohjelmassa. Motivaatiokirjeessä tulee käydä selvästi ilmi hakijan näkemys siitä, miksi hänet tulisi valita ohjelmaan. Motivaatiokirje on pakollinen. Lisää ohjeita motivaatiokirjeen kirjoittamiseen annetaan alempana. |
Osaamisen osoittamisen tapa | Motivaatiokirje |
Jotta opiskelijoilla olisi riittävät taidot ja tiedot maisteriopintoja varten, opiskelijavalinnan vähimmäisvaatimus on, että aikaisemmat opinnot (joko kandidaatin tutkinto tai muut opinnot) sisältävät vähintään taloustieteen perusteet. Etusijalla ovat opiskelijat, joiden aikaisemmat opinnot sisältävät kiinteistö-, kaupunkitutkimus- tai kaupunkimaantieteen kursseja.
Jos näistä aiheista on suoritettu yksittäisiä kursseja tai opintoja, jotka eivät sisälly hakemuksen perusteena olevaan tutkintoon, tulee todistukset näistä opinnoista liittää hakemukseen.
Ohjelmaan hakemiseen pohjautuvien opintojen lisäksi arvioidaan myös muita mahdollisia opintoja. Opiskeluvaihtoehdon tulee kuitenkin tarjota aidosti uutta tietoa ja parantaa hakijan uranäkymiä. Näin ollen hakijat, jotka ovat jo suorittaneet maisterin tutkinnon läheisesti liittyvältä alalta, hyväksytään vain hyvin perustelluista syistä, jotka tulee selittää motivaatiokirjeessä.
Ohjelman opetuksessa sovellettava pedagoginen lähestymistapa nojaa vahvasti monialaiseen ryhmätyöhön. Opiskelijoiden odotetaan osallistuvan opetussessioihin ja studioihin, ja osallistuminen on monissa tapauksissa pakollista. Tämä edellyttää sitä, että ohjelman opiskelijat sitoutuvat kokopäiväiseen opiskeluun ja aktiiviseen osallistumiseen. Hakijoita pyydetään kertomaan tästä myös motivaatiokirjeessään, ja etusijalla ovat opiskelijat, jotka esittävät uskottavan suunnitelman päätoimisista opinnoista.
Ohjelmakohtaiset vaadittavat liitteet
Kaikkien hakijoiden on toimitettava Aalto-yliopiston verkkosivuilla (Haku maisterikoulutukseen) luetellut hakuliitteet. Lisäksi tähän maisteriohjelmaan on toimitettava seuraavat hakukohdekohtaiset liitteet:
- Motivaatiokirje - pakollinen (motivaatiokirjeen puuttuminen voi vaikuttaa haitallisesti hakemuksen arviointiin)
- Korkeintaan 1 sivu
- Kirjoitetaan englanniksi
Motivaatiokirje on tärkeä osa hakemustasi. Se antaa sinulle mahdollisuuden esittää oleellisia tietoja, joita ei kysytä varsinaisessa hakemuslomakkeessa.
Asioita, joita esimerkiksi voit tuoda esiin motivaatiokirjeessäsi:
- Miksi haet Real Estate Economics -maisteriohjelmaan?
- Mitä hyötyä arvelet maisteriohjelman opinnoista olevan itsellesi?
- Miksi olisit mielestäsi oikea henkilö opiskelemaan maisteriohjelmassa?
- Miten aiempi koulutuksesi, työkokemuksesi ja tiedot ja taidot tukevat menestystäsi maisteriohjelman opinnoissa?
- Kuvaa ammatillisia tavoitteitasi. Miten maisteriohjelma tukisi ammatillisen profiilisi kehitystä?
- Millä alalla haluaisit työskennellä tulevaisuudessa? Minkälaista uraa toivot? Missä haluat työskennellä tulevaisuudessa?
- Miksi haluat opiskella Aalto-yliopistossa ja Suomessa?
- Jos sinulla on jo maisterin tutkinto samankaltaiselta alalta tai opiskeluoikeus toisessa maisteri- tai tohtoriohjelmassa, sinun tulee perustella, miksi haet ohjelmaan
Yhteystiedot
Heidi Falkenbach
professori, koulutusohjelman johtaja
Päivi Kauppinen
suunnittelija (ohjelman sisältö ja opinnot)
Aalto-yliopiston hakijapalvelut
Hakuprosessiin, pakollisiin hakuasiakirjoihin tai englannin kielen taitoon liittyvissä tiedusteluissa ota yhteyttä Aalto-yliopiston hakijapalveluun.