Kiinteistötalouden maisteriohjelman kiinteistökehityksen kurssilla perehdytään aiheeseen case-harjoituksen kautta, jossa olemassa olevalle vanhalle kiinteistölle luodaan ryhmittäin realistinen kehityssuunnitelma. Tämän vuoden case-harjoituksen kohteena oli Vantaan Rajatorpan ostoskeskus, jonka kehityssuunnitelman tekemiseen oli käytössä uusi työkalu.
”Tänä vuonna kurssilla uutena asiana oli modernin analytiikka-alustan tarjoaminen opiskelijoiden käyttöön. Tämä toteutettiin yhteistyössä CHAOS Architects nimisen yrityksen kanssa hyödyntäen heidän ohjelmistoaan.”, Tohtoriopiskelija Antti Seppälä kertoo.
Alun perin yhteistyöajatus CHAOKSEN kanssa lähti ajatuksesta saada kiinteistökehityksen kurssille nykyaikainenja helppokäyttöinen työkalu opiskelijoiden käyttöön.
”CHAOS-työkalu tarjosi opiskelijoille mahdollisuuden hyödyntää case-harjoituksessaan kattavaa tietomäärää mm. analysoitavan alueen kiinteistömarkkinoiden, väestöön, työpaikkoihin, olemassa oleviin kiinteistöihin ja palveluihin sekä liikenneyhteyksiin liittyen. Vastaavaa tietoa on vaikea koota maksuttomista lähteistä, joten työkalun kautta opiskelijoille tarjoutui mahdollisuus syventää harjoitustyönsä analyysia ja ehdotustensa perusteluita faktoilla.”, Antti Seppälä jatkaa.
Laajan tietovarastonsa lisäksi CHAOS-työkalun hyötynä koettiin myös sen helppokäyttöisyys.
”CHAOS-työkalu oli helppokäyttöinen ja hyvä työkalu kiinteistömarkkinoiden analysoimiseen. Käytimme ohjelmaa tutustuaksemme projektin kohdealueeseen ja kiinteistömarkkinaan. Projektissamme piti selvittää alueen nykytilanne ja tarvittavat tiedot sai haettua CHAOS-työkalun kautta esim. väestön lukumäärä, jakauma ja koulutustausta.”, kommentoi kurssin opiskelija Ida Ekman, joka opiskelee ensimmäistä vuottaan kiinteistötalouden maisteriohjelmassa.
”Työkaluna CHAOS on karttapohjainen ja intuitiivinen käyttää, mikä on osaltaan johtanut sen yleistymiseen myös alan yritysten käytössä. Kurssille arvokkaaksi nähtiin myös opiskelijoiden työelämävalmiuksien kasvattaminen tältä osin.”, Antti Seppälä kertoo.