Aalto Aivokummit
Aivokummina pääset tutustumaan moderneihin aivokuvantamislaitteistoihin, edistämään uusia tieteellisiä oivalluksia ja saat vaivannäöstäsi korvauksen (yleensä lahjakortin muodossa). Lisäksi kaikki aivokummit kutsutaan osallistumaan silloin tällöin teemailtapäiviin, joissa kuulet uusimmista neurotieteen tutkimustuloksista - jotka on saavutettu sinun avullasi!
Mitä tarkoittaa olla aivokummi
Ryhdyttyäsi aivokummiksi saat silloin tällöin rekrytointisähköposteja, joissa sinua pyydetään osallistumaan aivokuvantamistutkimukseen. Jos jokin tutkimus herättää kiinnostuksesi:
- Tarkista, täytätkö sähköpostissa mainitut osallistumiskriteerit. Esimerkiksi tutkimuksessa voidaan vaatia suomenkielisiä henkilöitä tai tietyn ikäisiä vapaaehtoisia.
- Jos täytät kriteerit ja haluat osallistua, ota yhteyttä tutkimuksen koordinoivaan tutkijaan sähköpostissa annettujen ohjeiden mukaisesti.
- Kun tutkimus on valmis ottamaan lisää osallistujia, sinulle lähetetään yksityiskohtaiset tiedot tutkimuksesta: sen tarkoitus, millaista dataa kerätään, miten se tallennetaan ja käsitellään, sekä tiedot korvauksestasi.
- Koordinoiva tutkija sopii kanssasi ajankohdan ja antaa tiedot tutkimuspaikasta. Tutkimukseen saattaa liittyä useampia tapaamisia.
- Osallistu tutkimukseen, ja saat tutkimuksesta korvauksen sekä tutkijoiden kiitokset.
- Tietojasi käytetään nyt edistämään tieteellistä tutkimusta ihmisaivojen toiminnasta!
Osallistuminen on aina vapaaehtoista, ja voit halutessasi keskeyttää osallistumisen milloin tahansa.
Ryhdy aivokummiksi
Liity postituslistallemme ryhtyäksesi aivokummiksi ja saadaksesi rekrytointisähköposteja. Voit myös ilmoittautua johonkin tällä hetkellä käynnissä olevaan tutkimukseemme (katso lista alla). Postituslistan tietoturvakäytännöt noudattavat Aalto-yliopiston viestinnän ja tapahtumien tietosuojaselostetta. Voit poistua sähköpostilistalta milloin tahansa. Kiitämme sinua jo etukäteen panoksestasi tutkimuksen hyväksi!
LIITY TÄSTÄ AIVOKUMMIT-POSTITUSLISTALLE
Alta löydät myös listan tällä hetkellä käynnissä olevista tutkimuksista. Pyrimme pitämään listan ajan tasalla, joten jos tallennat sen kirjanmerkkeihin, voit helposti nähdä, mitkä tutkimukset ottavat uusia osallistujia.
Mitä ajatuksia sinulla on aivotutkimukseen osallistumisesta?
Osallistu nimettömään kyselyyn siitä, mitä mieltä ihmiset ovat osallistumisesta aivokuvantamistutkimuksiin ja mitkä heidän mahdolliset huolenaiheensa saattavat olla. Kysely on englanninkielinen.
Käynnissä olevat tutkimukset
Alla on luettelo Aalto-yliopistossa tällä hetkellä käynnissä olevista aivokuvantamistutkimuksista. Jos haluat osallistua vapaaehtoisena, ota yhteyttä kunkin tutkimuksen yhteyshenkilöön.
Sanojen käsittely ja oppiminen kielellisessä kehityshäiriössä ja tavallisessa kielen kehityksessä (8/2024-8/2025)
Etsimme 18-45-vuotiaita osallistujia, joilla on todettu aiemmin kielellinen kehityshäiriö, sekä vertailuryhmään kielen kehitykseltään tavallisia osallistujia. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumisohjeet projektin sivuilla.
Tutkimukseen osallistumisesta maksetaan korvausta 50-150€.
Vastaava tutkija
Anni Nora
[email protected]
Visuaalinen sanantunnistustutkimus (kesäkuu-joulukuu 2024)
Aallon Computational Modeling of Human Cognition -laboratoriossa tutkimme, mitä tapahtuu aivoissa lukemisen aikana. Etsimme osallistujia aivokuvantamistutkimukseen, joka toteutetaan hyödyntäen aivomagneettikäyrää (MEG) ja magneettikuvantamista (MRI). Tutkimukseen sisältyy yksi MEG-mittauskerta ja yksi MRI-mittauskerta, jossa sinusta otetaan rakenteellinen aivokuva. MEG-mittauksen aikana sinulle näytetään sanoja, joita sinun pyydetään arvioimaan. Tutkimuksessa pyrimme lisäämään ymmärrystä sanojen merkitysten aivoperustasta.
Mittaukset tapahtuvat Aalto-yliopiston tiloissa Otaniemessä, Espoossa. MEG-mittaus kestää valmisteluineen n. 1,5 tuntia ja MRI-mittaus noin 30 minuuttia.
Tutkimuksesta maksetaan palkkio lahjakortin muodossa (arvoltaan 30 euroa), joka voidaan käyttää Aalto University Shopissa Otaniemessä tai netissä osoitteessa https://shop.aalto.fi/.
Voit sopia koehenkilöksi, mikäli:
- olet 18-50-vuotiasäidinkielesi
- on suomiolet oikeakätinensinulla
- ei ole ja ei ole aikaisemmin ollut psykiatrisia (esim. masennus, ADHD), neurologisia (esim. epilepsia), somaattisia tai kielellisiä häiriöitä (esim. lukihäiriö)
- kehossasi ei ole mitään metallia (esim. hammasraudat, sydämentahdistin, metalliset proteesit) et käytä metallisia silmälaseja, joiden vahvuudet on suuremmat kuin +/- 6 tai joissa on vahvaa hajataittoa (piilolinssit ok) et kärsi ahtaan paikan kammosta
Jos kiinnostuit tutkimuksestamme, laita alle sähköpostiosoitteesi ja olemme sinuun yhteydessä tutkimusaikojen varaamiseksi!
>> Registeroidi tässä! <<
Vastaava tutkija
Marijn van Vliet
[email protected]