Palvelut

Tekoäly Aallossa

Tekoäly Aallossa
ai in aalto

AI eli tekoäly tarkoittaa, että tietokonejärjestelmät opetetaan tekemään tehtäviä, jotka vaativat ihmisen kaltaista älykkyyttä. Tekoälyä vaativat mm. puheentunnistus, kasvojentunnistus, luentojen transkribointi, tekstin kääntäminen muille kielille tai itseohjautuvat autot.

Lue lisää siitä, miten Aalto tarjoaa sisäiseen käyttöön tuotteistettuja tekoälypalveluita, ensin henkilöstölle ja syksyllä suunnitelmien mukaan myös opiskelijoille.
 


 

FCAI logo

Vuosikymmenien tutkimusta tekoälystä ja koneoppimisesta

Aalto-yliopisto on edeltäjäkorkeakoulujensa kautta ollut mukana tekoälytutkimuksessa alan alkumetreiltä lähtien. Teknillisessä korkeakoulussa (TKK) oli vahvoja tutkimusryhmiä, jotka keskittyivät tekoälyyn ja koneoppimiseen.

Aalto-yliopistossa on useita tekoälyyn keskittyviä tutkimuksen huippuyksiköitä ja tutkimusryhmiä. Suomen tekoälykeskus (FCAI) on huomionarvoinen esimerkki. FCAI:n tavoitteena on tuottaa maailmanluokan tekoälytutkimusta ja kehittää tekoälypohjaisia sovelluksia.

Lue lisää:  FCAI / Research

Elements of AI ja  Aalto AI Assistant

Opettele tekoälyn perusteet

Kuinka paljon vaivaa haluat nähdä?

  1. Jos haluat perusteellisen, mutta yksinkertaisen tekoälykoulutuksen, valitse Elements of Al. Se on Helsingin yliopiston tarjoama ilmainen verkkokurssi, joka tarjoaa muutaman minuutin kursseja laajasta aihevalikoimasta tai kokonaisen 30 tunnin kurssin.
     
  2. Jos haluat keskittyä oppimaan yhden tekoälytyökalun käytön, kokeile Aalto AI Assistant -ohjelmaa, eli Aallon omaa ChatGPT:tä. 
    Perusteet

    --> Aalto AI Assistantin ohjevideo (englanniksi) (11 min) tai 
    --> Lue lisää Aalto AI Assistant (entinen Aalto GPT). 
Thought1

Aalto-yliopiston tekoälyopastus opettajille, tutkijoille ja opiskelijoille

Näiden ohjeiden tavoitteena on vastata aaltolaisten tarpeisiin ja antaa hyvät lähtökohdat ja säännöt tekoälyn käytölle.

  1. Opettajille ja opiskelijoille - Ohjeistus tekoälyn käytöstä Aalto-yliopiston opetuksessa ja oppimisessa
  2. Tutkijoille - Tekoälyn vastuullinen käyttö tutkimusprosessin aikana
  3. Opiskelijoille - Vinkkejä tekoälyn käyttöön opiskelijoille
AI Assistantin käyttöliittymä

Aalto AI Assistant, oma ChatGPT:mme


AI Assistant on Aalto-yliopiston henkilökunnan chat-pohjainen työkalu, joka on liitetty samaan kielimalliin, jota ChatGPT käyttää. Voit käyttää sitä kääntämiseen, tekstin hiomiseen, sisällön luomiseen ja ideointiin. 

Lue lisää Aalto AI Assistant (entinen Aalto GPT).

AI placeholder image

Generatiiviseen tekoälyyn perustuvia palveluita Aallon henkilökunnalle *
 

  1. Aalto AI Assistant, oma ChatGPT:mme. (*Tämä palvelu julkaistaan myöhemmin myös opiskelijoille.)
     
  2. Rakenna oma sovellus tekoälyyn perustuvien ohjelmointirajapintapalveluiden eli API-palvelujen avulla.  Voit hakea GPT-kielimalleihin, kuten GPT 3.5:een tai GPT 4:ään tai Dall-E:hen perustuvia ohjelmointirajapintoja Aallon IT-palveluiden tekoäly-ohjelmointirajapinnan avulla tai löytää monenlaisia API-rajapintoja ja kielimalleja Aallon tutkimusohjelmistokehittäjien (RSE) tarjoamina.  
  3. Tekoälyä hyödyntävät käännös- ja monikielisyystoiminnallisuudet virallisissa työkaluissamme, kuten MS Teams, PowerPoint ja Panopto.

    Lue lisää tekoälypalveluista

House of AI – Aalto tarjoaa tekoälypalveluja nyt myös ulkopuolisille sidosryhmille


Aalto-yliopisto on perustamassa monitieteistä House of AI -keskusta, joka tuottaa tieteellistä tekoälytutkimusta ja sen käytännön sovelluksia. House of AI:n toiminnan ytimessä on laadukas tieteellinen tutkimus ja tiivis yhteistyö tutkijoiden ja yritysten välillä.

Lue lisää House of AI:sta
 

Tätä palvelua tarjoaa:

IT-palvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: