Tekoälypalvelut
1. Aalto AI Assistant
Aalto AI Assistant on GPT 3.5 ja GPT 4:n kaltainen chatti, joka käyttää suuria kielimalleja (engl. large language model, LLM). Vaikka se tukeekin tällä hetkellä vain näitä malleja, suunnitelmissa on lisätä siihen uusia kielimalleja tulevaisuudessa. Kielimallit toimivat tällä hetkellä pilvessä, mutta on tarkoitus ottaa käyttöön paikallisia malleja, joiden etuna on parempi tietoturvallisuus.
Aalto AI Assistantilla voi hioa tekstiä tai pyytää palautetta tekstistään ja analysoida isompia asiakirjoja. GPT-mallit ovat tietoturvallisia ja soveltuvat julkiseen ja sisäiseen tietoon sekä luottamukselliseen tietoon.
* Tällä hetkellä Aalto AI Assistant on henkilöstön käytössä.
* Aalto AI Assistant for Students -pilotti käynnistyy vuoden 2024 loppuun mennessä.
Korkeakoulujen opettajille ja opiskelijoille järjestetään koulutusta.
* Aalto AI Assistant for Students -opiskelijatyökalun laajempi julkaisu on suunnitteilla vuodelle 2025.
Tärkeimmät Aalto AI Assistant -linkit
2. Keskustele aalto.fi:n kanssa -chattibotti - sisäinen testaus
Upouusi tekoälyominaisuus mahdollistaa nyt keskustelun kaikkien 65 000 aalto.fi-sivun kanssa. Voit kysyä siltä mitä tahansa Aalto.fi:n sisältöön liittyvää. Annathan palautetta, jotta voimme kehittää beetaversiota edelleen.
Lue lisää: Keskustele aalto.fi:n kanssa – uusi ominaisuus henkilöstölle kaipaa palautettasi
3. Tekoäly-ohjelmointirajapinnat (APIt)
Tietyt kielimallit ja muut tekoälypalvelut ovat saatavilla myös teknisten ohjelmointirajapintojen kautta, jotka mahdollistavat suurten tietoaineistojen automaattisen käsittelyn tai tekoälyä hyödyntävien vuorovaikutteisten sovellusten luomisen.
3.1. Perustietoa
Vain julkisen, sisäisen ja luottamuksellisen tiedon käsittely on sallittua. Älä käsittele salaista tietoa. Lisätietoja tiedon luokittelusta saat Tiedon luokittelun perusohje ja palvelut -sivulta.
3.2. Kustannukset
IT-palvelut kattaa 300 euron kustannukset projektia kohden. Tämän ylimenevät kustannukset jäävät projektin maksettavaksi.
3.2. Miten saat käyttöön
Jos haluat saada käyttöösi API-rajapintoja, täytä hakemus itsepalveluportaalissa. Jos sinulla on kysyttävää ennen lomakkeen täyttämistä, voit pyytää apua IT-palvelupisteestä osoitteesta [email protected].
Lue lisää saatavilla olevista ohjelmointirajapinnoista ja niiden käyttöohjeet sivulla AI APIs in Aalto/Tekoälyä hyödyntävät ohjelmointirajapinnat Aallossa ja ota yhteyttä osoitteeseen [email protected], jos tarvitset lisätietoa.
4. Perustieteiden korkeakoulun tekoälypalvelut
4.1. Aallon tutkimusohjelmistokehittäjät (The Aalto Research Software Engineers, RSEs) antavat ohjelmistoihin, laskentaan ja dataan liittyvää asiantuntijatukea.
Tutkimusohjelmistokehittäjät ovat kokeneita tutkijoita, joilla on laaja kokemus tieteellisestä tietojenkäsittelystä (ohjelmoinnista, laskennasta, datasta) akateemisessa kontekstissa, joten yhteistyö tutkimusprojektien kanssa onnistuu saumattomasti. Voimme tarjota myös konsultointia ja koulutusta.
Lue lisää tutkimusohjelmiston kehityspalvelusta (SCI/RSE).
4.2. Triton on Aalto-yliopiston suurteholaskentaklusteri. Se on Perustieteiden korkeakoulun alla, mutta palvelee kaikkia Aallon tutkijoita.
Lue lisää Tritonista.
4.3. Aalto tutkimusohjelmistokehittäjät (The Aalto Research Software Engineers, RSEs) ylläpitää suuria kielimalleja ja auttaa niiden käytössä myös heitä, jotka eivät ole laskennan asiantuntijoita.
Lue lisää RSE:n tarjoamista suurista kielimalleista.
5. Käännöksiä tuottavat tekoälytyökalut Aallossa
Aallon työasemilla ja ohjelmistoissa on jo monia tekoälypohjaisia teknologioita, jotka auttavat sinua monikielisessä opetuksessa.
Katso myös
AI projects and Roadmap
Numerous AI-related projects and pilots are currently underway.
UKK - tuottava tekoäly (AI) ja Azure OpenAI
Usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia niihin tuottavasta tekoälystä ja Azure OpenAI:sta.
Aalto AI Assistant (entinen Aalto GPT)
Henkilökohtainen tekoälyassistenttisi.
- Julkaistu:
- Päivitetty: