Sähkötekniikan korkeakoulun kandidaattikoulutus
Opiskele sähköteekkariksi Aalto-yliopistossa!
Sähkötekniikan korkeakoulusta valmistuneet työskentelevät yhteiskunnan keskeisimmillä aloilla esimerkiksi automaation, ohjelmistosuunnittelun, terveysteknologian, hallinnon, avaruustekniikan ja energiaratkaisuiden parissa. Tältä sivulla löydät tietoa opiskelusta Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulun kandidaatti-, maisteri- sekä tohtoriohjelmissa.
Aalto-yliopiston monialaiset opiskelumahdollisuudet ja kansainvälinen ympäristö tarjoavat erinomaiset lähtökohdat tulevaisuuden urallesi! Arvostetun koulutuksen lisäksi Sähkötekniikan korkeakoulusta saat myös paljon muuta: eläväinen Otaniemen kampuskulttuuri, maailmanlaajuiset vaihto-opiskelumahdollisuudet ja tiiviin teekkariyhteisön pitkät perinteet takaavat sinulle unohtumattoman opiskeluajan.
Diplomi-insinöörin koulutus koostuu kahdesta osasta eli kandidaatti- ja maisterivaiheesta. Keskimäärin kolme vuotta kestävän kandivaiheen jälkeen siirrytään maisterivaiheeseen, jossa syvennytään opiskelijan valitsemaan aiheeseen. Maisteriohjelma valitaan kandiopintojen aikana, joten lukion jälkeen ei vielä tarvitse tietää, mihin aiheeseen haluaa maisterivaiheessa syventyä.
Tutustu alta löytyvien linkkien avulla, millaisia vaihtoehtoja tarjoamme kandi- ja maisterivaiheessa.
Opiskele sähköteekkariksi Aalto-yliopistossa!
Maisterivaiheessa Aalto-yliopistossa on tarjolla laajasti eri erikoistumismahdollisuuksia sähkötekniikan alalla.
Tohtorikoulutus valmistaa sinut alasi vaativimpiin asiantuntijatehtäviin niin akateemisen tutkimuksen kuin yritysten ja julkishallinnon palvelukseen. Aloita tältä sivulta, jos olet kiinnostunut tohtoriopinnoista!
Miltä tuntuu opiskella Sähkötekniikan korkeakoulussa? Millaisissa työelämän tehtävissä meiltä valmistuneet työskentelevät? Tutustu alta inspiroiviin opiskelija- ja uratarinoihin. Lue lisää tarinoita täältä: Tutustu meihin. Lisätietoa opiskelusta, opiskelijaelämästä ja opiskelijoidemme kokemuksia löydät myös Instagram-tililtämme @aaltoelec sekä TikTokista @aallonteekkarit!
Informaatioteknologiaa opiskeleva Leevi on ollut aktiivisesti mukana opiskelijaelämässä, mikä antaa hänen mukaansa hyvää vastapainoa opiskelulle. "Yhtenä päivänä saatan koodata koulutehtäviä kotona ja seuraavana olla mukana järjestämässä ilmaisfestareita tuhannelle osallistujalle", hän kertoo.
Bioinformaatioteknologiaa ensimmäistä vuotta opiskeleva Venla on ollut yllättynyt siitä, kuinka aktiivinen opiskelijaelämä Aalto-yliopistossa on.
Automaation ja robotiikan pääaineessa opiskeleva Zachary ihastui lukiossa Aallon nykyaikaisuuteen ja yrittäjähenkisyyteen.
Opiskelija Emmaleena Ahosen mielestä alan tulevaisuus näyttää aurinkoiselta, koska osaamista tarvitaan yllättävilläkin aloilla.
Janne Pietilän mielestä akustiikan ja audioteknologian työllisyysnäkymät ovat hyvät, sillä osaajia tarvitaan niin virtuaalitodellisuuden tuotannossa kuin rakennusalalla.
Virtuaalinen kampuskokemus 360 Aalto-yliopistosta
Killat eli ainejärjestöt ovat tärkeä osa opiskelijaelämää. Killat kokoavat opiskelijat yhteen järjestämällä esimerkiksi erilaisia tapahtumia ja edistävät opiskelijan asemaa yliopistossa ja yhteiskunnassa. Sähkötekniikan korkeakoulussa toimii kolme kiltaa:
Aalto-yliopiston toimintaperiaatteena on kansainvälisyys. Koulutustarjonnan tavoitteena on olla kansainvälisesti houkuttelevaa ja tutkintokoulutuksen sisällön sellaista, että se antaa opiskelijoille valmiudet toimia kansainvälisissä työtehtävissä, monikulttuurisissa ympäristöissä ja globaalien haasteiden ratkaisemisessa.
Ura- ja rekrytointipalvelut opiskelijoille.
Tällä sivulla Sähkötekniikan korkeakoulun opiskelijat, opettajat ja alumnit kertovat, miksi he valitsivat sähkötekniikan, millaista opiskelu käytännössä on ja millaisia urapolkuja koulustamme valmistuneille on auennut.