Tule mukaan opetus- ja kulttuuriministeriön tohtoripilottiin Aallossa 2024-2027
Aalto-yliopisto tarjoaa yrityksille ainutkertaisen mahdollisuuden osallistua OKM:n rahoittamaan tohtoripilottiin.
Opetus- ja kulttuuriministeriö osoittaa yliopistoille yhteensä 255 miljoonaa euroa tohtorikoulutuksen uusien käytänteiden pilotointiin vuosina 2024–2027. Lisärahoitus suunnataan 1 000 väitöskirjatutkijalle, jotka otetaan työsuhteisiin yliopistoihin suorittamaan tohtorin tutkintoa.
Tohtorikoulutuspilotti on merkittävä panostus, jolla vahvistetaan tieteen tekemistä ja tieteellisen tutkimuksen ja korkean osaamisen vaikuttavuutta yhteiskunnassa laajasti. Hanke tähtää tohtorien määrän kasvattamiseen ja tohtorikoulutuksen uudistamiseen sekä sen yhteiskunnallisen vaikuttavuuden vahvistamiseen.
Kasvava tutkijatarve on tunnistettu muun muassa parlamentaarisen TKI-työryhmän raportissa. Tohtorikoulutuspilotilla mahdollistetaan yliopistojen kyky vastata kasvavaan osaajapulaan ja vahvistetaan tutkijakoulutuksen saaneen työvoiman kasvua eri aloilla koulutuksen laadusta tinkimättä.
Lisätietoja: [email protected]
Uudet tohtorikoulutuspaikat jakaantuvat eri aloille. Suurin osa paikoista on Suomen Akatemian lippulaivahankkeiden aloilla, ja Aallossa eniten paikkoja saivat kvantti-, biotalous- ja tekoälyteemaiset lippulaivat. Uusien tohtorikoulutettavien rekrytointi alkoi Aalto-yliopistossa keväällä ja ensimmäiset uudet väitöskirjatutkijat aloittivat työsuhteensa elokuun alussa.
Kohti kvanttitieteen ja -teknologian kansallista tutkijakoulua (in English)
Circular Materials Bioeconomy Network (CIMANET) on monitieteinen tohtorikoulutusverkosto, jonka tavoitteena on edistää kestävää kasvua tukemalla biopohjaisen teollisuuden uusiutumista. CIMANET tähtää uusiin innovatiivisiin materiaaliratkaisuihin, jotka mahdollistavat biomassan täyden potentiaalin hyödyntämisen teollisissa ratkaisuissa.
Tekoälyn tohtorikoulutusohjelma.
Sovelletun matematiikan ja fysiikan menetelmiä yhteiskunnan tarpeisiin.
Ohjelma vastaa kiireelliseen tarpeeseen kouluttaa korkean tason asiantuntijoita nopeasti kasvavassa fotoniikkateollisuudessa. Pilottiohjelma I-DEEP laajenee kaikkiin suomalaisiin yliopistoihin, joissa on valopohjaisten teknologioiden tutkimustoimintaa.
Edistää kestävää kehitystä kytkemällä digitaaliset ratkaisut vesivarojen hallintaan.
Uutta tietoa oppimistuloksista, koulutuksen keskeyttämisestä teknologian käytöstä opetuksessa.
Aalto-yliopisto rekrytoi 16 väitöskirjatutkijaa mikroelektroniikan tutkimusryhmiin osana MIcroELectronics-tohtoripilottia.
Pilotissa etsitään ratkaisuja ilmastonmuutokseen, luonnon monimuotoisuuden köyhtymiseen sekä luonnonvarojen kestävään käyttöön ja hallintaan.
Aalto koordinoi kolmea lippulaivaa: uusia biomateriaaleja kehittävää FinnCERESiä, tekoälyn tutkimuskeskus FCAI:ta ja kvanttilippulaiva FQF:ta. Lisäksi Aalto on mukana viidessä muussa lippulaivassa partnerina.
Suomen Akatemian lippulaivaohjelma tukee korkeatasoista tutkimusta ja siitä kumpuavaa laajaa taloudellista ja yhteiskunnallista vaikuttavuutta.
Lippulaivat luovat tulevaisuuden osaamista ja kestäviä ratkaisuja yhteiskunnan haasteisiin sekä edistävät taloudellista kasvua kehittämällä muun muassa uusia liiketoimintamahdollisuuksia.
Aalto-yliopisto kutsuu yrityksiä osallistumaan pilottiin joko kumppanina tai tohtoriopiskelijan mentorina. Kumppanihaku on nyt avoinna. Ota yhteyttä!
Aalto-yliopisto tarjoaa yrityksille ainutkertaisen mahdollisuuden osallistua OKM:n rahoittamaan tohtoripilottiin.
Jätä yhteydenottopyyntö ja Aallon Yrityssuhteiden tiimi on yhteydessä sinuun.
Hei työnantaja! Auta meitä yhdistämään jokainen opiskelija suomalaiseen työelämään.
Kaikki keskeiset tutkimusalat sijoittuivat ensimmäiselle tai toiselle sijalle Suomen yliopistojen joukossa julkaisujensa vaikuttavuuden perusteella Suomen Akatemian Tieteen tila 2022 -raportissa.
Väitöskirjatutkijat pääsevät tekemään työtään ekosysteemissä, jossa yhteistyö elinkeinoelämän ja muun yhteiskunnan kanssa on kiinteää. Aallosta valmistuneet tohtorit pitävät tohtorin tutkintoa tärkeänä työllistymiselleen ja työllistyvät useammin yrityssektorille kuin muista yliopistoista valmistuvat tohtorit keskimäärin.
Väitöskirjatutkimus tekee sinusta tutkimusaiheesi asiantuntijan ja kasvattaa ammattillisia kykyjäsi.
Kaikki mahdollinen tieto tohtorinkoulutuksesta olit sitten tohtoriopiskelija, vastuuprofessori tai ohjaaja.
Tietoa hakijoille ja tohtorinkoulutuksesta kiinnostuneille
Tohtorinkoulutuspalvelut auttavat tohtoriopiskelijoita, vastuuprofessoreita, ohjaajia ja tohtoriohjelmien johtajia tohtorinkoulutukseen liittyvissä asioissa.
Tohtorinkoulutukseen liittyvien aalto.fi-sivujen hakemisto