Uutiset

Aalto International Talent Programme tuli päätökseen – "erinomainen yhteistyön muoto ABB:lle"

Ohjelma kokoaa yhteen Aalto-yliopiston kansainvälisiä opiskelijoita ja suomalaisia ​​yrityksiä.
Talent
Kuvassa ABB:n Ismo Laukkanen sekä Wärtsilän Natasha Pokidko. Molemmat ovat Aalto-yliopiston alumneja.

Vuoden 2021 Aalto International Talent -ohjelmaan osallistui yhteensä yli 150 opiskelijaa jokaisesta Aalto-yliopiston korkeakoulusta. Yrityksistä mukana olivat Wärtsilä, Konecranes, PwC, Nokia, F-Secure, Genelec, Murata Electronics, Espoon kaupunki, ABB ja Digitalist Group.

"International Talent -ohjelma oli erinomainen yhteistyön muoto ABB:lle, koska olemme globaali teknologiayritys, joka todella arvostaa monimuotoisuutta", kertoi Ismo Laukkanen, ABB:n Head of Talent and Learning – ja Aalto-yliopiston tohtorialumni.

"ABB tekee merkittävän määrän tuotekehitystä ja tutkimusta Suomessa, minkä vuoksi halusimme maisteriopiskelijoiden lisäksi joukon kansainvälisiä tohtorikoulutettavia. Keskustelut ja yhteistyö Aallon kanssa ohjelman kanssa toimivat erittäin hyvin. Ohjelma antoi meille mahdollisuuden puhua ABB:n tarjoamista uramahdollisuuksista, niin täällä Suomessa kuin muuallakin maailmassa. "

Ismo koki, että ohjelma auttoi ABB:tä päivittämään tietämystään Aalto-yliopiston uusimmista tapahtumista.

"Saimme paremman käsityksen opiskelijoiden prioriteeteista ja kiinnostuksesta tuotekehitykseen. Työskentely ryhmien kanssa oli mahtavaa ja palkitsevaa!"

Hakijoiden taustojen monimuotoisuus oli iloinen yllätys

Kauppakorkeakoulun alumni, Wärtsilän L&TD Growth Services Business Partner Natasha Pokidko nautti kovasti saadessaan taas yhteyden vanhan alma materinsa tuoreisiin lahjakkuuksiin. Hakemusten lukumäärä ja ihmisten taustojen monimuotoisuus olivat Pokidkolle iloinen yllätys.

”Unohdamme usein, kuinka haastavaa on löytää työpaikka. Kun puhumme työurista, meillä on tapana tuoda esiin kaikki myönteiset asiat ja suuret saavutuksemme, mutta unohdamme korostaa sitä kaikkea kovaa työtä, jonka teimme ollaksemme siellä missä olemme. Kerrotaan enemmän vaikeuksista, joita olemme kohdanneet, ja annetaan opiskelijoille mahdollisuus oppia meidän virheistämme”, Natasha sanoi.

Monet ohjelmaan osallistuvat opiskelijat pitivät sitä erinomaisena mahdollisuutena oppia enemmän suomalaisen työelämän toimintatavoista ja erilaisista työkulttuureista.

"Ohjelma antoi minulle mahdollisuuden kurkistaa Nokian työkulttuuriin", ohjelmaan osallistunut opiskelija Carolina Mejía López kertoi. Hänestä oli erityisen hyödyllistä päästä tapaamaan äskettäin Nokialle palkattuja työntekijöitä, koska hän saattoi nähdä itsensä yhtenä heistä tulevaisuudessa.

"Olen kiitollinen mahdollisuudesta ja siitä, että pääsin puhumaan suoraan niin mielenkiintoisen yrityksen avainhenkilöiden kanssa", Carolina kertoi.

Aalto International Talent -ohjelma jatkuu keväällä 2022.

Lue lisää Aalto International Talent -ohjelmasta täältä.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Otaniemen lukiolaiset opiskelijavarjostamassa
Opinnot Julkaistu:

Neljä Otaniemen lukion opiskelijaa otti kutsun vastaan tulla varjostamaan Kauppakorkeakoulun opiskelijoiden normipäivää

”Student shadowing” -päivän aikana lukiolaiset tutustuivat kampukseen, osallistuivat luennolle ja söivät lounaan yhdessä lukuisista kampusravintoloista.
Kolme naisopiskelijaa
Opinnot Julkaistu:

Opiskelijat tekivät EY:lle tutkimuksen eri sukupuolten edustuksesta transaktiopalveluissa

Opiskelijat analysoivat transaktiopalveluiden houkuttelevuutta tulevaisuudessa haastattelemalla tuotantotalouden, rahoituksen ja laskentatoimen naisopiskelijoita.
Näkymä YK:n ilmastokokous COP29 tapahtumapaikalta
Yhteistyö Julkaistu:

COP29-ilmastokokous: Aalto-yliopisto tarjoaa kestävän rakentamisen uusia ratkaisuja ja vetoaa maailman johtajiin

Aalto-yliopiston koordinoima kansainvälinen tutkijajoukko vetoaa maailman johtajiin: ilmastotavoitteiden saavuttaminen edellyttää täysin uusia tapoja yhdistää tiede ja politiikka.
Alumni Maria Kupila
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Maria Kupila: ”Uskon vahvasti monitieteisen lähestymistavan voimaan”

Kauppakorkeakoulun IDBM-ohjelmasta valmistunut Maria Kupila on omaksunut monitieteisen lähestymistavan myös työssään liikkeenjohdon konsulttina. Hän uskoo, että muotoiluajattelun, teknologian ja strategisen analyysin yhdistäminen on avainasemassa tulevaisuuden haasteiden muuttamisessa mahdollisuuksiksi.