Uutiset

Aalto sijoittui jälleen maailman nuorten yliopistojen kärkikymmenikköön

Aallon kansainvälisten vertaisarvioitujen julkaisujen ja kilpaillun EU-rahoituksen määrä on kasvanut.
aalto_ranking_qs_top50under50_700x400_fi_fi.png

Aalto-yliopisto ylsi 9. sijalle juuri julkaistussa QS Top 50 Under 50 Rankings -vertailussa, joka listaa 50 maailman parasta alle 50-vuotiasta yliopistoa. Eurooppalaisista yliopistoista Aalto oli kolmanneksi paras.

”Aaltolaiset ovat tehneet upeaa työtä – kiitos menestyksestä kuuluu heille kaikille”, sanoo Aalto-yliopiston rehtori Ilkka Niemelä.

Aalto on vajaassa vuosikymmenessä edennyt harppauksin monella alueella. Yksi niistä on kansainvälistyminen. Alkuvuodesta julkaistun vertailun mukaan Aalto on jo maailman 55:nneksi kansainvälisin yliopisto. Seitsemässä vuodessa (2010–2017) kansainvälisten vertaisarvioitujen julkaisujen määrä on lisääntynyt 50 prosenttia. Samaan aikaan kansainvälisten opiskelijoiden suorittamien maisterintutkintojen määrä on kaksinkertaistunut ja kansainvälisten professorien osuus kasvanut 18 prosenttiyksikköä.

Erittäin kilpailtujen Euroopan tutkimusneuvoston myöntämien ERC-rahoitusten saajia on Aallossa nyt nelinkertaisesti vuoteen 2010 verrattuna. Yksi heistä on Yhdysvalloista Aaltoon kotiutunut professori Orlando Rojas. Hän kehittää Aalto-yliopiston kemian tekniikan korkeakoulussa tulevaisuuden materiaaleja, joiden avulla voidaan ratkaista suuria veden käyttöön, hiilidioksidin talteenottoon, elintarvikkeisiin ja kehittyneisiin materiaaleihin liittyviä haasteita.

”Toivon, että työstäni tulee käännekohta nano- ja mikrotason lignoselluloosarakenteiden ainutlaatuisten ominaisuuksien hyödyntämisessä. Ne ovat tulevaisuuden biotalouden tärkeimpiä materiaaleja", Rojas sanoo.

Kolmen kärki Aasiasta

QS:n nuorten yliopistojen vertailun ykkönen oli tänäkin vuonna Singaporen Nanyang Technological University. Toiseksi vertailussa ylsi The Hong Kong University of Science and Technology (HKUST) ja kolmanneksi KAIST - Korea Advanced Institute of Science and Technology. Paras eurooppalainen yliopisto oli nelossijalle ampaissut Paris Sciences & Lettres (PSL).

Listaus perustuu QS World University Rankings -yleisrankingiin, ja sen tarkoitus on nostaa esiin yliopistoja, joiden suoriutuminen lupaa niille tulevaisuutta maailman yliopistojen kärkijoukossa. Yleisrankingissa Aalto on jo sijalla 140, mikä merkitsee kuulumista yhden prosentin parhaimmistoon maailman yliopistoista. Viime vuonna Aalto oli nuorten yliopistojen rankingin sijalla 7.

QS (Quacquarelli Symonds) on yksi merkittävimmistä yliopistovertailuista. Yleisrankingin lisäksi se tuottaa tieteenalakohtaisia ja alueellisia ranking-listoja.

Lue lisää:
QS Top 50 Under 50 Rankings 2019 (topuniversities.com)
 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Kahvihuoneista kansalle – Aallon elämänlaajuisen oppimisen tarjonnan kehittämisessä tärkeää on keskustelu

Craig Carlson tunnistaa ja kehittää opetussisältöjä elämänlaajuisen oppimisen kohderyhmille, kuten työelämässä oleville aikuisoppijoille.
Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

Talent Boost -strategiaprojekti Aallossa 2021-2024

Tämä artikkeli tarkastelee Talent Boost -projektin saavutuksia.
Ryhmä ihmisiä seisoo luentosalissa pitäen todistuksia ja kukkakimppuja, etualalla on tuoleja.
Palkinnot ja tunnustukset, Yliopisto Julkaistu:

ELEC Award Ceremony and Christmas lunch 2024 -tilaisuudessa palkittiin esimerkillistä saavutuksista

Tiistaina 17. joulukuuta Sähkötekniikan korkeakoulu kokoontui juhlistamaan vuoden merkittävimpiä opetuksen, tutkimuksen ja vaikuttavuuden saavutuksia. Lue lisää palkituista ja saavutuksista.
red background, Satu Rekonen, Aalto University logo and text Uudistajat Satu Rekonen
Yliopisto Julkaistu:

Uudistajat-podcast pureutuu organisaatioiden uudistamiseen

Miltä uudistaminen eri työympäristöissä näyttää, mitä se käytännössä tarkoittaa ja mitä se vaatii meiltä ihmisiltä? Kuuntele!