Aalto-yliopisto ja Saab laajentavat strategista tutkimusyhteistyötä
Vuonna 2017 Aalto ja Saab aloittivat 10 vuoden yhteistyön, johon Saab investoi 20 miljoonaa euroa. Tähän mennessä on käynnistetty 10 väitöskirjatason tutkimushanketta antenniteknologian, mikroelektroniikan, digitaalisen signaalinkäsittelyn, tekoälyn, hydroakustiikan ja kvanttiteknologian aloilta. Yhteistyössä on mukana 10 professoria sekä yli 20 tutkijaa ja tohtorikoulutettavaa.
Tutkimushankkeet ovat tuottaneet kymmeniä tieteellisiä julkaisuja ja useita patenttihakemuksia. Yhteisen tohtorikoulutusohjelman ensimmäiset tekniikan tohtorit valmistuvat tänä vuonna.
Uusia alueita ja post-doc -tutkimusta
Saabin kolmen miljoonan euron lisäinvestointi tutkimusyhteistyöhön kasvattaa yhtiön kokonaisinvestoinnin 23 miljoonaan euroon vuosina 2017–2026.
Lisäinvestointi mahdollistaa yhteistyön laajentamisen uusille alueille teköälyssä, autonomisissa järjestelmissä, kognitiivisissa teknologioissa ja koneoppimisessa. Lisäksi yhteistyö laajenee väitöskirjatutkimuksesta post-doc -tutkimukseen.
”Olemme investoineet viime vuosina paljon toimintojemme laajentamiseen Suomessa perustamalla runsaasti uutta tutkimus-, kehitys- ja tuotantokapasiteettia. Olemme todella tyytyväisiä Aalto-yliopiston kanssa tehdyn strategisen tutkimusyhteistyön tuloksiin, jotka tukevat sekä Tampereella sijaitsevaa tuotekehityskeskustamme että muita Saabin yksiköitä ympäri maailman. Tämän lisäinvestoinnin ansiosta pystymme nyt varmistamaan vahvan tutkimusosaamisen uusilla aloilla, jotka ovat merkittäviä nykyisten ja tulevien tuotteittemme kannalta”, sanoo Saabin toimitusjohtaja Micael Johansson.
”Saabin huomattava investointi ja pitkän aikavälin sitoutuminen yhteistyöhön Aalto-yliopiston kanssa auttaa tutkijoitamme nostamaan tutkimuksensa kansainväliselle huipputasolle. Saabin ansiosta tutkijoilla on käytössään alan uusin osaaminen ja tieto käytännön sovellusten haasteista, mikä vauhdittaa tieteellisten läpimurtojen ja innovaatioiden syntymistä”, sanoo Aalto-yliopiston rehtori Ilkka Niemelä.
Yhteistyön laajentaminen lujittaa myös Suomen ja Ruotsin välistä tutkimusyhteistyötä sekä luo uusia mahdollisuuksia eurooppalaiselle ja maailmanlaajuiselle yhteistyölle.
Lisätietoa:
- Julkaistu:
- Päivitetty: