Uutiset

Aalto-yliopisto luovuttaa kalusteita ja valaisimia myyntiin

Myyntiin tulevat esineet ovat käyttämättömiä sekä käytöstä poistettuja kalusteita ja valaisimia. Yliopiston myyntiin luovuttamat esineet on valittu yhteistyössä Alvar Aalto –säätiön kanssa. Suurin osa esineistä on Alvar Aallon tai hänen toimistonsa suunnittelemia.

Aalto-yliopisto asettaa myyntiin Alvar Aallon suunnittelemia esineitä kansainväliseen huutokauppaan. Samassa huutokaupassa on myös muiden tahojen luovuttamia Alvar Aallon suunnittelemia kalusteita ja esineitä. 

Huutokaupan alkuperäistä ajankohtaa siirrettiin, jotta yliopisto voisi varmistaa, että myytäviä esineitä koskevat tiedot ovat asianmukaiset. Huutokaupan tuotto kohdistetaan Alvar Aallon arkkitehtuurin ja designin entisöintiin yliopistolla.  

Tavoitteena on saada myytävät esineet varastoista käyttöön ja esille. Osa varastolla olevista kalusteista on seissyt siellä jo 1990-luvulta lähtien ja ovat entisen Teknillisen korkeakoulun (TKK) aikana alkaneiden peruskorjausten myötä kertyneet varastoon. Yliopistolle jää runsaasti varastoon varakappaleita, joista esimerkiksi Alvar Aallon suunnittelemia sisäovien kahvoja jää huutokaupan jälkeen vielä varastoon 150 kpl. 

 Alvar Aallon suunnittelemien rakennusten peruskorjauksissa on ollut kalustuksen lähtökohtana, että alkuperäiskalustusta hyödynnetään tiloissa mahdollisimman paljon, erityisesti auloissa ja muissa julkisissa tiloissa. 

Mittava kampuskehityshanke Alvar Aallon perintöä vaalien 

Aalto-yliopisto on viime vuosina investoinut erittäin paljon Alvar Aallon suunnittelemien rakennusten peruskorjaukseen ja sisätilojen entisöintiin ja haluaa edelleen toimia Alvar Aallon perinnön vaalijana. Vanhan ostoskeskuksen lisäksi Alvar Aalto suunnitteli muun muassa Otaniemen kampuksen alkuperäisen asemakaavan, Kandidaattikeskuksen (Otakaari 1) ja Harald Herlin –oppimiskeskuksen (Otaniementie 9). 

Otaniemeen rakennetaan yhdessä Espoon kaupungin kanssa vuorovaikutusta tukeva ympäristö tutkimukselle, innovaatioille, oppimiselle ja taiteelle. Kampuksen kehittämisen tavoitteena on arvokkaan historian ja uudenlaisen suunnittelun sekoittaminen, josta esimerkkinä ovat Kandidaattikeskuksen ja Harald Herlin –oppimiskeskuksen peruskorjaukset.  

Kulttuurihistoriallisesti merkittävän ja suojellun Kandidaattikeskuksen peruskorjaus valmistui syksyllä 2015 ja rakennukselle myönnettiin vuoden 2015 Esteetön Suomi -palkinto. Harald Herlin –oppimiskeskuksen vuonna 2016 peruskorjaus palkittiin arkkitehtuurin Finlandia –palkinnolla vuonna 2017. Molempien rakennusten arvo suojelukohteina asetti erityisiä vaatimuksia korjaamisen suhteen, ja niiden peruskorjaukset toteutettiin yhteistyössä Museoviraston ja Alvar Aalto -säätiön kanssa.  

Lisätietoja 
Antti Ahlava
Aalto-yliopisto
vararehtori
puh. 050 324 1179
[email protected] 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Kahvihuoneista kansalle – Aallon elämänlaajuisen oppimisen tarjonnan kehittämisessä tärkeää on keskustelu

Craig Carlson tunnistaa ja kehittää opetussisältöjä elämänlaajuisen oppimisen kohderyhmille, kuten työelämässä oleville aikuisoppijoille.
Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

Talent Boost -strategiaprojekti Aallossa 2021-2024

Tämä artikkeli tarkastelee Talent Boost -projektin saavutuksia.
Ryhmä ihmisiä seisoo luentosalissa pitäen todistuksia ja kukkakimppuja, etualalla on tuoleja.
Palkinnot ja tunnustukset, Yliopisto Julkaistu:

ELEC Award Ceremony and Christmas lunch 2024 -tilaisuudessa palkittiin esimerkillistä saavutuksista

Tiistaina 17. joulukuuta Sähkötekniikan korkeakoulu kokoontui juhlistamaan vuoden merkittävimpiä opetuksen, tutkimuksen ja vaikuttavuuden saavutuksia. Lue lisää palkituista ja saavutuksista.
red background, Satu Rekonen, Aalto University logo and text Uudistajat Satu Rekonen
Yliopisto Julkaistu:

Uudistajat-podcast pureutuu organisaatioiden uudistamiseen

Miltä uudistaminen eri työympäristöissä näyttää, mitä se käytännössä tarkoittaa ja mitä se vaatii meiltä ihmisiltä? Kuuntele!