Uutiset

Aalto-yliopiston muotoilu- ja liiketoimintaosaamista viedään Japaniin

Työpajassa keskityttiin käyttäjälähtöiseen ajatteluun ja eri liiketoimintamallien kartoittamiseen.
IDBM-ohjelman opiskelijoita ja tutkijoita veti Design Thinking -työpajan japanilaisen yliopiston insinööreille maaliskuun alussa. Työpajassa keskityttiin tuotekehityksen haasteisiin muotoilun ja liiketoimintamahdollisuuksien näkökulmasta. Kuva: Jymy Parhiala

Ryhmä Aalto-yliopiston International Design Business Management (IDBM) -ohjelman opiskelijoita ja tutkijoita sai kutsun Yamagatan yliopistoon järjestämään japanilaisille insinööreille Design Thinking -työpajan. Kolmipäiväinen työpaja keskittyi tuotekehityksen haasteisiin muotoilun ja liiketoimintamahdollisuuksien näkökulmasta. Työpajaan osallistui professoreita, tutkijoita ja opiskelijoita Yamagatan yliopistosta.

Työpajan pääteemoja olivat käyttäjälähtöinen ajattelu ja liiketoimintamallit. Design thinking -ajattelu oli keskiössä ja osallistujat pääsivät harjoittelemaan käytännössä erilaisia kriittisen muotoilun ja liiketoiminta-ajattelun työkaluja. Työpajan tavoitteena oli löytää eri tuotekehitysvaihtoehtoja Yamagatan yliopiston kehittämän teknologian loppukäyttäjille.

Yamagatan yliopisto on edelläkävijä orgaanisen kemian ja elektroniikan saralla. Yliopiston tutkimus on keskittynyt sensori- ja aurinkoenergiateknologiaan. Yliopisto on rakentanut Yonezawan kaupunkiin Smart Future House -mallitalon, jossa hyödynnetään yliopiston kehittämää sensoriteknologiaa.

– Työpaja oli minulle erittäin hyödyllinen. Markkinasegmentointi ja käyttäjälähtöisyys olivat minulle täysin uusia näkökulmia tuotekehitykseen, mutta nyt ymmärrän, kuinka nämä voivat tukea tuotekehitystä ja kasvattaa tuotteen arvoa, sanoo Yamagatan yliopiston opiskelija Nishiki Uchibe.

– On tärkeää pysähtyä ja pohtia, mitkä ovat käyttäjän tarpeet. Teknologia tulisi kehittää vastaamaan näitä tarpeita eikä pyrkiä aina sovittamaan käyttäjää olemassa olevaan teknologiaan. Oli hienoa nähdä, kuinka käyttäjälähtöinen ajattelu ja eri liiketoimintamallien kartoittaminen avautuivat osallistujille täysin uudella tavalla intensiivisten työpäivien jälkeen, IDBM-maisteriohjelman opiskelija Iina Airaksinen kertoo.

IDBM-ohjelman opiskelija Vilma Viiala puolestaan iloitsee, miten työpaja opetti hänelle, kuinka tärkeää on ymmärtää ja tutkia käyttäjän tarpeita jo ennen itse tuotekehitysprosessia. Yamagatan yliopiston opiskelijat eivät aiemmin olleet käyttäneet käyttäjälähtöisiä menetelmiä eivätkä pohtineet kaupallisen strategian kehitystä tukemaan teknologiaa.

Aalto-yliopiston poikkitieteellinen International Design Business Management (IDBM)-maisteriohjelma yhdistää kauppatieteet, teknologian ja muotoilun. Ohjelman tavoitteena on kouluttaa kansainvälisen muotoilujohtamisen ammattilaisia. Palveluiden tuotejohtaminen sekä liiketoiminnan kehittäminen ovat ohjelman keskiössä. Tutkintoon kuuluu myös vuoden mittainen konsultointiprojekti yritysasiakkaan kanssa.
http://idbm.aalto.fi/

Lisätietoja:
Anna Salo-Toyoki
tohtorikoulutettava
Aalto-yliopisto
[email protected]
050 525 5720

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kuvassa näkyvät Kauppakorkeakoulun opiskelijat Liina Röyskö ja Kerttu Lammi koulun pääovien edustalla.
Opinnot Julkaistu:

Tekoälyn fiksua käyttöä opettava verkkokurssi lisäisi opiskelun tasa-arvoa

Tekoäly on tullut jäädäkseen ja sen osaava ja tehokas hyödyntäminen auttaisi sekä opinnoissa että työnhaussa, sanovat Kauppakorkeakoulun opiskelijat.
Två studentar på Aalto-universitetets campus
Opinnot Julkaistu:

2 027 uutta opiskelijaa hyväksyttiin Aalto-yliopistoon

Kaiken kaikkiaan 13 500 haki opiskelupaikkaa Aallosta kevään 2024 toisessa yhteishaussa
Syksyinen kampusalue
Opinnot Julkaistu:

Syksyn 2024 avoimen yliopiston kurssit on nyt julkaistu

Syksyn kurssien ilmoittautuminen alkaa aikaisintaan elokuussa.
Yliopiston lukuvuoden avajaistilaisuus 3.9.2023. Kuva: Mikko Raskinen
Yhteistyö Julkaistu:

Alumni, ovatko yhteystietosi ajan tasalla?

Kesällä 2024 Aalto-yliopisto toteuttaa tekstiviestikampanjan, jossa pyydetään alumneja päivittämään yhteystietonsa.